Novogodisnja igra istine, idealna prilika

Poruka
22.458
Doba je praznika, čestitanja, darivanja, oprosta..
Idealna prilika da se zapitamo koliko smo dvolicnih karaktera i kako kompenzujemo i relativiziramo vlastitu hipokriziju.
Da li kažete sve ono što mislite drugima u lice, ili (često) igrate neiskreno, opanjkavajuci i ogovarajuci nekoga iza leđa? Da, naravno. Postoji hijerarhija osoba koje su vam značajne i u tom kontekstu varira i vaša spremnost na totalnu iskrenost.
U RL je mnogo faktora koji utiču na nivoe iskrenosti, no što vas sprečava ovde da budete potpuno iskreni i dosledni? Forumski ugled i reputacija? Moguća korist, ili neki oblik eksploatacije drugih korisnika?

Dakle, laž je postala standard komunikacije, a sposobnost da se igra više uloga, moralni i etički principi i druge usvojene vrednosti sprečavaju da ta laž postane dominantna karakterna crta. Kako su to moral i laž dospeli u istu rečenicu?
Ko je od vas u tom smislu100% ispravan?
Rekao bih u mom slučaju da relativiziram napisano, kao i vređanje pojedinih, dokolickim karakterom mog boravka ovde. Iako sam svestan da to ponekad nije opravdanje, činim greške kao i svi(?) drugi.
Koja je vaša omiljena relativizacija?:neutral:
Koliko verujete nikovima na forumu od kada ste sebe uhvatili u laži? Makar i najmanjoj i nebitnoj:neutral:

Meni su najjači likovi, koji kad vide da ćaskam sa nekom osobom na forumu, trče kod nje u pp da joj objasne kako sam ja ovakakv i onakav, bez pozivnice. :lol: Nikad tako nisam uticao na druge, smatram da su dovoljno inteligentni da sami procene...a ako nisu, sam pao, sam se ubio, jbg.

Doba je praznika, čestitanja, darivanja, oprosta..
Idealna prilika da se zapitamo koliko smo dvolicnih karaktera i kako kompenzujemo i relativiziramo vlastitu hipokriziju.
Da li kažete sve ono što mislite drugima u lice, ili (često) igrate neiskreno, opanjkavajuci i ogovarajuci nekoga iza leđa? Da, naravno. Postoji hijerarhija osoba koje su vam značajne i u tom kontekstu varira i vaša spremnost na totalnu iskrenost.
U RL je mnogo faktora koji utiču na nivoe iskrenosti, no što vas sprečava ovde da budete potpuno iskreni i dosledni? Forumski ugled i reputacija? Moguća korist, ili neki oblik eksploatacije drugih korisnika?

Dakle, laž je postala standard komunikacije, a sposobnost da se igra više uloga, moralni i etički principi i druge usvojene vrednosti sprečavaju da ta laž postane dominantna karakterna crta. Kako su to moral i laž dospeli u istu rečenicu?
Ko je od vas u tom smislu100% ispravan?
Rekao bih u mom slučaju da relativiziram napisano, kao i vređanje pojedinih, dokolickim karakterom mog boravka ovde. Iako sam svestan da to ponekad nije opravdanje, činim greške kao i svi(?) drugi.
Koja je vaša omiljena relativizacija?:neutral:
Koliko verujete nikovima na forumu od kada ste sebe uhvatili u laži? Makar i najmanjoj i nebitnoj:neutral:
sto se tice drugih ima ljudi o kojima nemam bog zna kakvo lepo misljenje al odkomunikacije dobijam zadovoljenje u smislu da volim mnogo da cavrljam i ubija usamljenost te ih ne ignorisem(znam jadno je al tako je) a i trudim se da se lepo ponasam,kultura i tako to...
a sto se mene tice bas za laganje o sebi pa mozda sam za jednu dve stvari lagala a nesto nisam ni spominjala jer mislim da neke stvari trebaju biti licne,a i problem je sto sam paranoik pa sliku uvek mogu povezati sa recima...mozda da nisam sliku stavljala vise bi pricala o sebi(ko da do sad nisam pisala 3km str :lol:)...
a sta znam mozda se tu negde i ego tripovi provuku sve je moguce..

mada ima i slucaja kadispisem stranu mrtva ubedjena i objavim i onda se mislim jel ja stvarno verujem u ovo posto ima stavova nekih kod kojih sam na klackalici...

Istina ?
Šta to beše ?
El to ono što se uvek krije od naroda !?

pazi primer

kod mene je radio neko kome sam trebala otkaz da dam odmah posle 15 dana, a iz sopstvene gluposti sam mu priliku da me ujede za dupe produzila na 4 i po godine
pa je tek taa dobio otkaz, a napravio mi je mnogo stete
al to je druga prica
elem, dolazim ja na posao, a on u klincu sa nasim korisnikom inace profesorom na fakultetu
sta je to????
znas on je djubre, blabla..
kakvo djubre kad covek placa redovno?
on studentkinje uslovljava seksom da bi polozile ispit kod njega
odlake ti to
rekla mi drugarica
kakva drugarica, sta me briga za njen ispit, ko si ti da ovde isterujes ``pravdu`` i uostalom odakle ti dokaz..mozda je to njoj izgovor sto ispit ne moze da polozi
nije, ima njegovu poruku u mobilnom
a jesi siguran da je profesor poslao
jesam
kako, jesi video svojim ocima
da poruku
poruku je mogao da posalje i neki student - profesore, moram mami hitno da se javim, u bolnici je.. da li mogu da se posluzim vasim telefonom? i onda posalje poruku i obrise..profesor pojma nema, a studentkinja ima ``njegovu``poruku
pa o tome nisam tako razmisljao

ma nisi ti uopste razmisljao

istina nikad nije jedna.

Meni su najjači likovi, koji kad vide da ćaskam sa nekom osobom na forumu, trče kod nje u pp da joj objasne kako sam ja ovakakv i onakav, bez pozivnice. :lol: Nikad tako nisam uticao na druge, smatram da su dovoljno inteligentni da sami procene...a ako nisu, sam pao, sam se ubio, jbg.

Mislis ono kad saljes tudje fb profile koje si ispsihopatisao ljudima koji te nista nisu pitali?

Back