"novo" civilno sluzenje

Svaka cast momcima koji idu da odsluze vojsku kako treba. I jos nesto. Uveo bi da neko ko nije sluzio vojsku ne moze da radi u drzavnoj firmi i instituciji.

Ма не треба им част. Довољно је што су научили да не погину глупо из незнања у првном конфликту. Научили су како да заштите и себе и породицу (или оне око себе).:arrow:
А ово друго се у неким фирмама већ примењује, само се не оглашава.;)

Tako je !!!!!1Sve koji sluze civilno treba ih diskriminisati!!!!!!!!!
Te gluposti tipa prigovor savesti su samo jedna umobolna i teska bolest!!
Muskarac je stvoren da brani !!!
A ovi sto idu na civilno .............................nemam komentara za njih!!!!!!

da da jos jedan od onih sto sve smeta...rodjace nemoj na "civilima" istresati svoje frustracije nego istresaj se po drzavi koja je dala tu mogucnost....lepo pred ministarstvo i protest,strajkuj gladju i sl,a pusti ove sto su to izabrali, zakon im je dozvolio...uostalom ko jos nece da se izvuce na laksi nacin....a da sada ces o obrazu patriotizmu i casti....

Tako je !!!!!1Sve koji sluze civilno treba ih diskriminisati!!!!!!!!!
Te gluposti tipa prigovor savesti su samo jedna umobolna i teska bolest!!
Muskarac je stvoren da brani !!!
A ovi sto idu na civilno .............................nemam komentara za njih!!!!!!

muskarac je stvoren i da radi... o kod nas kad nekome ponudis posao... e malo mi je to para za to sto radim... tako da `aj ne SERI!
ako ti se ratuje, uvek imas irak, pa tamo budi musko kad iseku, popisaju, zapale i na kraju bace u EUFRAT!

Voleo bih da vidim kako bi nas branili civilni vojnici u slucaju neke agresije. Verovatno lavorima i serpama ;) Po meni je to sramota. Ako si stvarno sposoban, kukavicki je ne izdrzati pisljivih sest meseci. Vojska nije samo pucanje i bacanje bombi, vec i novi prijatelji, zezanje, iskustva.
Vojnik u civilu - nonsens!

Hmm .. Moje vidjenje : REDOVNOG (video svojim ocima)

1. dan

Odes tamo sa porodicom i najmilijima + devojkom ,cekas 17:00 h ispred kapije sa prijateljima ,zato sto ti je to vreme na pozivu .Dok stojis iza te dugacke ograde koja deluje kao zatvor na kapiju se kace vojnici koji pokusavaju da nas bukvalno "zajebavaju" (smisao : znam sta te ceka hahahahahaha) vicu : Hocu kuci ! Hocu kuciiii naravno kroz neki smeh.
Dakle ulazim u kasarnu kroz ista ta vrata , onaj sto kao strazari u kucici odmah pored kapije pregleda torbu ,ako si sta poneo da mu se svidja pozdravi se ....
Kad udjes u kasarnu ...tj . drvoriste kasarne vojnici koji stoje pored nesto "grrrrrkcu" kao gusteri dolaze (sveze meso za maltret) .
Zatim sve vas sto ste dosli vode kao ovce u neku veliku spavaonu gde vas spava 70 , kao da dolazis u neki logor ,a ti si zarobljenik smestaju te sa nadziranjem ... mozes da grbavis u hodniku zapalis cigaretu ali stalno ti neko visi na vratu ...
Zatim ne spavas jer se nadje uvek neki lik sto prica viceve cele noci . .......

2. dan

Bude te dreka jednog od onih sto je sve nadgledao tokom noci , USTAJ VOJSKO !! U bog te ....
pocinje i taj drugi dan u vojsci gde setaju gustere na sisanje , kupanje pre dobivanje uniforme sto nije tako lepo kao sto zvuci ovde dok ja pisem .... Na kupanje vas vode u neku ovojenu kucicu od spavaone podele u dve grupe i ajmo svi i stalno neka zurba .. puste ti prvo hladnu vodu ,zatim vrelu ... taman se nasapunjas i krenes da spiras a onaj tamo (majku mu ) vec zavrce .. .
Jos bih dodao da uniformu ne probas sam koja ti odgovara , nego stoji neki bilmez i govori neke velicine koje inace nisu one koje znamo .....tako da se vrlo lako moze desiti da dobijes nesto manje ili vece ..
Zatim nosis satorsko krilo puno stvari (sve vojnicke ,civilno nista ne smes da imas od garderobe tako da se nemojte zamarati sa spremanjem "korisnih stvari za vojsku ,kao ja) . Onda kad pomislis da je konacno gotovo za danas jer si presao celu kasarnu uzduz i popreku 10000 puta ,pojavbi se desetar i pocinje tortura sa slaganjem i kockanjem kreveta svih stvari itd...

3 dan cu ispricati ako nekog stvarno zanima , ne mogu vise ni ovoliko nisam planirao ^^

P.s. izvinjavam se na pravopisnim grskama nisam ni malko pazio

Back