Novinarka uživo dok padaju bombe

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.823
Novinarka CNN-a Klarisa Vard privukla je pažnju javnosti ovih dana, pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak kako izveštava
o ratu između Izraela i Palestine, dok leži u rovu, a okolo se čuju borbena dejstva i detonacije.
"J*****, ljudi, dođite do nas", kazala je Klarisa u trenutku kada su ispaljivane rakete blizu pojasa Gaze.

Ovo nije bio prvi put da Klarisa izveštava sa prvih linija fronta.
Naime, ova novinarka i majka dvoje dece svojevremeno je intervjuisala pripadnike talibana, uključujući i jednog zapovednika, o pravima žena,
i to sve na oko 200 metara od ulaza u kabulski aerodrom, i to sve u trenutku kada su trajale žestoke borbe na ulicama.

link

Posle neka muskarci kažu kako žene nemaju m...da, a ima kada su i veca od njihovih :D

Juče sam bila na vezi sa ćerkom prijateljice koja živi u Tel Avivu... kaže da joj se cela zgrada trese od
nadletanja borbenih aviona i sva je prestrašena...

Inače, ova novinarka, pored toga što jeste hrabra za moj pojam, ona mora da bude zavisnik od adrenalina,
ali i od enormno dobrog zarađivanja kao ratni izveštač...

Juče sam bila na vezi sa ćerkom prijateljice koja živi u Tel Avivu... kaže da joj se cela zgrada trese od
nadletanja borbenih aviona i sva je prestrašena...

Inače, ova novinarka, pored toga što jeste hrabra za moj pojam, ona mora da bude zavisnik od adrenalina,
ali i od enormno dobrog zarađivanja kao ratni izveštač...

Mislim da postoje poslovi koji coveka obuzmu.
Kazu ljudi da ko provede neki broj godina radeci takav posao kasnije ne moze da stane.

Hemingvej je sjajan primer. Mislim da nema znacajnog rata a da mu on nije bio svedok, bilo kao ucesnik bilo kao izvestac.
U prvom je bio vojnik. U Spanskom izvestac.
U Drugom se iskrcao sa vojnicima tokom dana D.
Jednostavno obuzme coveka. Mogu da razumem.

U svakom ratu imas te izvestavace, novinare, snimatelje, koji su jednostavno zavisnici od adrenalina i vole svoj posao
Svakako im hvala na tome
Nije ona jedina...
Kad smo vec kod zena, Abby Martin je isto zena koja je isla u te crvene zone i svasta prosla da bi izvestavala i donela realnu pricu o situaciji tamo... Mislim decenijama taj narod tamo se pati, i mnogi su isli da prave reportaze, tako da nije ovo nista novo
Mariana van Zeller ti je isto zena koja se gura u razna opasna podrucja za nat geo

Back