Novi zakon o platnim uslugama Banaka

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.924
Obavestava me banka da je donesen novi zakon o platnim uslugama koji vazi od 1.10.2015 i da ce shodno tome promeniti i sve pojedinacne ugovore na daljinu, remote, jednostrano , i da ne brinem...

Pa koje je promene doneo taj novi zakon o platnim uslugama koji stupa na snagu oktobra...
Da li je devizno poslovanje u pitanju ili dinarsko?

Ima li neko da zna o tome bolje?

P.S. Ne verujem da sam u malom broju korisnika koje promena kaci, obicno kaci mnogo ljudi.
A i da se sami obavestite sta vam sleduje i kad niste obavesteni.

I ja dobila tu poruku, kliknula na link koji mi je banka poslala, ono neki Rat i mir, a po ovom linku koji si stavio, ne vidim da se nešto izmenilo, korisnik usluga je valjda i pre imao sva ova prava. E, jedino mi se čini, ali nisam sigurna, da je novina onaj deo gde se pretpostavlja krivica pružaoca usluga/banke za gubitak korisnika (štete preko 15000 rsd), mrzelo me da čitam, pa ne znam na šta se odnosi.

Mislim da je sve smuti pa prospo guvernerke da bi se videlo da nešto radi, a ne samo masira stopala.

Pa taj zakon je više usaglašenje pravila po kojima banke posluju. On bi trebao da ujednači uslove njihovog rada i da korisnicima usluga (pravnim i fizičkim licima) obezbedi veću sigurnost, manje troškove, nadoknadu štete koju učini banka, ne plaćanje provizije na zatvaranje računa itd. Ujedno, ujednačenjem sistema rada banaka postiže se veća njihova međusobna konkurentnost na tržištu.
Nema tu velikih promena za korisnike u praksi.

Back