Novi vid studiranja

Pa hibridno studiranje....Tajland je inace okrenut studiranju i vole Tajci da studiraju i u inostranstvu ali se uvek vracaju na Tajland...

Ogranicenje na jednosemestralne predmete, prakticno , menjaza Tajland , Barselona...
Ovo vec postoji ali za bogatiju decu , moja poznanica studira trojni fax, znaci u svakom trenutku moze da bira Austrija, Australija i London..., bukvalno u svakom trenutku..
Ali kosta....

A inace mi stizu ponude za nove tipove skolovanja, npr iz Nemacke mi stize ponuda da je sve besplatno ako je online samo moras da platis diplome, a to je uracunato kao 5 meseci prakticnog realnog studiranja u kampusu u nemackoj....ili ako neces onda ne dodjes nego samo platis, a ako hoces onda platis i dodjes...a izadje po 300 500e po ispitu...

Pa to je ono zavrsavanje vestina na malo visem nivou i guranje u posao. Nisam siguran koliki to nivo bas moze da pruzi u odnosu na klasicno studiranje i kasnije rad na doktoratima.
Ovo mi deluje kao nesto sto ce chat gpt moci da te nauci. Sta ti treba u sustini za dizajn ili programiranje ili anterprenjuship? Laboratorija? Istrazivacki institut?
A i kako vidim klasicne fore: putuj i uci i slika neke miksrejs ekipe kolorz of beneton kako zvackaju u nekom orijental mekdonaldsu, sjezim se malo.
Work/study and travel fore postoje odavno.

Back