"Novi" trend na putovanjima tetovaža umjesto suvenira

mačka zagrebačka

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.728
Potaknuta tekstom na linku https://www.index.hr/magazin/clanak...m4ePV4XyUk9tTvVdT0_aem_2GcOD6l8JqdihH1wp1B-nQ pitam se
Da li su doista ta generacija Z i milenijalci pokrenuli taj trend? Koliko se sjećam puno ljudi je imalo tetovaže koje su napravili recimo za vrijeme služenja vojnog roka... ;islim, te sam nekako najčešće viđala tipa JNA i uz to neka žena predimenzioniranih oblina :lol:
pitanje za one koji imaju tetovaže
jeste li napravili tatoo negdje na putu kao uspomenu? Da li je ta tetovaža zamjena za suvenir ili ipak ima nekzu drugačiju priču?
:ceka:

Mora dobro da se promisli, a ne da bude stvar trenda. Odeća se promeni, kosa ofarba ili ošiša, ali ovo ostaje. Ili je proces skidanja dug, skup i mučan.

Jedna devojka koju znam je bila sva urbana i ajde te njene tetovaže su se uklapale u vajb i okruženje u kom se kretala.

Ovako neki tip i količina tetovaža

1000061514.jpg

Stvar je što sada živi u Dalmaciji i to skroz nekim drugim životom. Te tetovaže ako su joj i stajale u nekim urbanim, kontinentalnim uslovima, sada joj u malom mestu uz more sa puno prirode stoje ko piletu sise. Baš nakaradno za videti. Sad se oblači u cvetne haljine, potpuno drugačije i ponaša, dok tetovaže ostaju i samo su ružan pečat na koži.

Skidati se mogu, ali reče nešto da treba fazon 5 plus godina i da košta preko 10 000 evra.

Nikad mi nisu smetale u Beogradu dok je bila, ali koliko je to ružno u nekom drugačijem okruženju, majko mila.

Kakvi milenijalci i Džen Z, ja sam generacija Boomera pa su mi ledja i ruke pune tetovaža. Prvu sam nabacio kad sam bio porodični čovek sa ženom, troje dece, kućom, kučićima, kreditima...
Posle, odlascima na Tajland i jeftinim tattoo studijima samo sam nastavio. Medju nama expatsima ovde veliki broj ima jednu a obično mnogo više tetovaža a svi smo u nekim 50-tim, 60-tim i 70-im godinama života.

Tajlandski zatvorenici su svi išarani i moj stil tetoviranja je sličan
2013122511619505908_8.jpeg.webp

ne što se palim na zatvorski život, pogotovu ne u Tajlandu, daleko bilo nego se tako nekako pogodilo, izgleda su me tetovirali uvek sve bivši koji su legali tvorza. Ja sam biker i medju tim grupama je tetoviranje takodje dosta rašireno, tako da mislim da je to više neki stil života i pogleda na svet da li ćeš ih imati ili ne.
Moja sadašnja supruga, ona je generacija X takodje ima tetovaže ali je je ja sprečavam da ih ima više, ne volim na ženama tetovaže, više volim čistu žensku kožu.
Sledeći projekat mi je cover up, da prekrijem sve na ledjima i rukama nekom dobrom tetovažom u boji znači ono u fulu gornji deo tela, ko Yakuze ali gledam da nadjem nakog dobrog majstora, ne ovi iz tvorza, a taj će me dosta koštati verovatno.

Kakvi milenijalci i Džen Z, ja sam generacija Boomera pa su mi ledja i ruke pune tetovaža. Prvu sam nabacio kad sam bio porodični čovek sa ženom, troje dece, kućom, kučićima, kreditima...
Posle, odlascima na Tajland i jeftinim tattoo studijima samo sam nastavio. Medju nama expatsima ovde veliki broj ima jednu a obično mnogo više tetovaža a svi smo u nekim 50-tim, 60-tim i 70-im godinama života.

Tajlandski zatvorenici su svi išarani i moj stil tetoviranja je sličan
Pogledajte prilog 1798710
ne što se palim na zatvorski život, pogotovu ne u Tajlandu, daleko bilo nego se tako nekako pogodilo, izgleda su me tetovirali uvek sve bivši koji su legali tvorza. Ja sam biker i medju tim grupama je tetoviranje takodje dosta rašireno, tako da mislim da je to više neki stil života i pogleda na svet da li ćeš ih imati ili ne.
Moja sadašnja supruga, ona je generacija X takodje ima tetovaže ali je je ja sprečavam da ih ima više, ne volim na ženama tetovaže, više volim čistu žensku kožu.
Sledeći projekat mi je cover up, da prekrijem sve na ledjima i rukama nekom dobrom tetovažom u boji znači ono u fulu gornji deo tela, ko Yakuze ali gledam da nadjem nakog dobrog majstora, ne ovi iz tvorza, a taj će me dosta koštati verovatno.
slažem se da je to stvar stila života i poštujem svačiji odabir samo i među tetovažama ima svega. Od onih koje su prava umjetnost do totalnih promašaja. Mislim ad je hrabro u nekoj tuđoj zemlji gdjemožda n eznaš dobro niti jezik nit higijenske navike i puno drugih detalja pokušati napraviti tako nešto

Mislim ad je hrabro u nekoj tuđoj zemlji gdjemožda n eznaš dobro niti jezik nit higijenske navike i puno drugih detalja pokušati napraviti tako nešto

Pa ako je trend medju turistima onda ti što tetoviraju svi znaju enegleski sigurno. Ja sam moju većinu tetovaža uradio u Pataji, svi koji su me tetovirali naklapali neki engleski i vadili sterilisane igle iz plastičnog pakovanja. Imam jednu koju sam radio u budističkom hramu i taj mi je sveštenik to čukao trskom, e tu je bilo pitanje da li će biti neka zaraza ali sam preživeo:)

Pa ako je trend medju turistima onda ti što tetoviraju svi znaju enegleski sigurno. Ja sam moju većinu tetovaža uradio u Pataji, svi koji su me tetovirali naklapali neki engleski i vadili sterilisane igle iz plastičnog pakovanja. Imam jednu koju sam radio u budističkom hramu i taj mi je sveštenik to čukao trskom, e tu je bilo pitanje da li će biti neka zaraza ali sam preživeo:)
ne mogu zamisliti kako nekom e tko naklapa engleski objasniš detaljno kakvu tetovažu želiš... ono sjenčanje, 3Di tako nešto a on jedva kapira oblik o kojemu pričaš. Ne bi mi bilo svejedno. A ovaj što se igra trskom da ne pričamo... sigurno i boli i dugo traje

ne mogu zamisliti kako nekom e tko naklapa engleski objasniš detaljno kakvu tetovažu želiš... ono sjenčanje, 3Di tako nešto a on jedva kapira oblik o kojemu pričaš.

Pa obično već dodješ sa nekom slikom koju hoćeš ili oni imaju kataloge crteža pa možeš i tu da izabereš ako nemaš ideju. Posle je naravno njegova umetnička spoboda da finišira kako će to da izgleda sa senkama i svim ostalim. Ne treba tu baš mnogo engleskog, uglavnom ti znaš šta hoćeš.

Back