Tražio sam na forumu ali nisam našao ništa što bi moglo da pokrije ovu oblast (ili nisam dovoljno tražio :???: ) - život studenata u USA.Bilo bi dobro da se ovde podele informacije o životu studenata u USA.Čuo sam mnoge informacije (privatno) pozitivne i negativne - sve zavisi kako se ko snadje.
Ja od oktobra idem u USA na Master studije, pa bi bilo dobro ako je neko već prošao ili još uvek prolazi kroz ceo taj "sistem studentskog života" u USA da podeli sa nama novim studentima i pripremi nas "nove studente" za život u USA!
Evo neka uopštena pitanja - naravno što više informacija to bolje.
- Koje su stvari na koje treba obratiti pažnju?
- Da li se dobija Social Security Number i zašta se on koristi najviše?
- Šta je sa Health Insurance-om-da li se dobija i koliko pokriva?
- Da li postoji neka jeftina varijanta za telefoniranje u Srbiju putem telefona a ne internetom?
- Kakav je studentski život i kako se odnose prema nama "Strancima" (da ne kažem Srbima)?
- Kako uopšte sve funkcioniše?
- Koliko je potrebno da se uhodaš sa Engleskim da se nauči baš baš?
Ja od oktobra idem u USA na Master studije, pa bi bilo dobro ako je neko već prošao ili još uvek prolazi kroz ceo taj "sistem studentskog života" u USA da podeli sa nama novim studentima i pripremi nas "nove studente" za život u USA!
Evo neka uopštena pitanja - naravno što više informacija to bolje.
- Koje su stvari na koje treba obratiti pažnju?

- Da li se dobija Social Security Number i zašta se on koristi najviše?
- Šta je sa Health Insurance-om-da li se dobija i koliko pokriva?

- Da li postoji neka jeftina varijanta za telefoniranje u Srbiju putem telefona a ne internetom?
- Kakav je studentski život i kako se odnose prema nama "Strancima" (da ne kažem Srbima)?

- Kako uopšte sve funkcioniše?

- Koliko je potrebno da se uhodaš sa Engleskim da se nauči baš baš?