Нови српски пасоши

Pa kakve veze ima sta pise na koricama pasosa, da li si zapravo toliko glupa da mislis da ce carinik pomisliti da si mu dala zdravstvenu knjizicu na granici ??? :roll:

Unutar pasosa pise na francuskom (i mozda engleskom) na svim mestima gde je to potrebno.

I zasto vas toliko boli cirilica, ha ? Ajde bre selite u Kroaciju ako vam se ne svidja i dalje na zapad, to je zvanicno pismo Srbije i Srpskog naroda, a kome smeta, rekao sam iznad.

Питање је на месту! Одговор не знам да ли ћеш добити...

Pa kakve veze ima sta pise na koricama pasosa, da li si zapravo toliko glupa da mislis da ce carinik pomisliti da si mu dala zdravstvenu knjizicu na granici ??? :roll:

Unutar pasosa pise na francuskom (i mozda engleskom) na svim mestima gde je to potrebno.

I zasto vas toliko boli cirilica, ha ? Ajde bre selite u Kroaciju ako vam se ne svidja i dalje na zapad, to je zvanicno pismo Srbije i Srpskog naroda, a kome smeta, rekao sam iznad.
:shock:
Sto el si i ti zbog toga dezertirao ?:-D

ma nije me pogodila boze sacuvaj ako onima na granici ne smetaju ne smeta ni meni

Pa cemu onda sva ova pitanja :D nije valjda da i ti mislis kao ova devojcica da ce carinik nedaj Boze pomisliti da si mu dao zdravstvenu knjizicu na granici ? :P lol , a nesto nisam video Bugare i Grke kako demonstriraju zbog upotrebe drzavnog pisma cak na Euru, a kamoli na vlastitom pasosu :P Ehhhh pa mi reci da ima liberlanijeg naroda od srpskog ;)

ma ok je cirilica ali necemo da putujemo po srbiji sa pasosem.....valjda................

Сви подаци који су битни за стране царинике биће исписани према међунарнодним конвенцијама.
Корице можеш да имаш какве год хоћеш. Нормалне државе на корицама имају исписано на свом језику (грчком, мађарском, бугарском) и сходно томе и на одговарајућем писму.
Тако да докле год пасош испуњава међународне норме за очитавање података о власнику, може бити и на глагољици.

А видиш, ја бих рецимо вратио и транслитерацију наших имена каква се употребљавала до Првог светског рата, јер са овом данашњом преузетом од Хрвата нико живи не може да прочита како треба твоје име и презиме.

aha.
a kako ce da se manifestuje da njihova biometricnost?
http://www.spychips.com/
http://www.statewatch.org/

мало изучи.. www.zazivot.org

Поштовани слободни житељи Србије, саборци, пријатељи, и посетиоци сајта:

Доношењем Уредбе Владе Србије о добровољности уградње чипа у личној карти, која ступа на снагу 20.01.2007.г. постигнута је једна кључна ствар: Показало се да организован и обавештен глас јавности може да доведе до промена. Огласивши се прво из древне Жиче, глас Цркве поставио је темеље растућем гласу стручне, медијске и шире јавности, који је достигао свој врхунац у кампањи скупљања потписа на петицију упућену Влади.
Постигнуто је и следеће: уклањањем обавезног чипа на личној карти, уклоњена је и могућност да орган који вас легитимише зна шта је на вашој личној карти боље од вас самих.
Овим се, наравно, не задовољавамо.
Закон је још увек на снази, а већ следећа Влада може да поништи ову Уредбу или донесе нову.
Још увек је у плану централна база биометријских података, под потпуно нерегулисаном контролом, и то МУП-а. А управо је централна база података кључ сваког тоталитарног система државног надзора.
Још увек је Србији наметнута тема нових личних карти од стране људи који су некажњено и неовлашћено потрошили 100 милиона евра пореског новца 3 године пре доношења било каквог закона.
Пристанак на такве личне карте је пристанак на некажњени криминал – бар док год тај криминални чин буде остао некажњен.
Још увек не постоји закон о заштити података о личности.
Још увек се планира некритичко увођење биометријских пасоша, без обзира на све бројније светске примере њихове небезбедности.
Још увек се прави централизована база здравствених података.
Најављују се увођења надзорних камера и бесконтактних радио-фреквентних картица за превоз у возила градских саобраћајних предузећа у Београду и Новом Саду, чиме ће бити могућ увид у број и идентитет путника у сваком возилу у сваком тренутку.
Дакле, уместо све већих слобода, власти на свим нивоима у Србији потпуно неконтролисано и неовлашћено раде на укидању већ постојећих, новцем који припада управо свима нама.
Током следећих дана, очекујемо ваша писма, поруке, предлоге о томе шта сматрате да даље треба чинити на плану борбе за очување достојанства личности и личних података у Србији, као и на плану прављења истински слободне Србије. Јер, као и у сваком послу – све почиње од личности.
19. јануар, 2007.г.
«ЗА ЖИВОТ БЕЗ ЖИГА»
www.zazivot.org

АМЕРИКАНЦИ ПЛАНИРАЈУ ПРАВЉЕЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ БАЗЕ БИОМЕТРИЈСКИХ ПОДАТАКА

Написано под: Почетна страна and Преносимо at 23:36
Амерички програм “Небески сервер” (”Server in the Sky”) предвиђа дељење биометријских података - отисака прстију, длана и скенове ириса, али и других личних информација - између пет савезничких држава: САД, Канаде, Аустралије, Велике Британије и Новог Зеланда.
Предвиђено је да база података садржи податке о “милионима криминалаца и осумњичених”.
Дељење личних података између различитих држава већ је дошло под удар критика бораца за приватност, пошто тај процес искључује непосредну контролу грађана над коришћењем сопствених личних података.
Сличне котроверзе изазивају и одредбе “Споразума из Прума” ЕУ, о биижој “безбедносној сарадњи” између држава-чланица, што подразумева и међусобни приступ националним базама података које садрже отиске прстију, аутомобилске регистрације, па чак и ДНК пфофиле.
Извор: http://www.guardian.co.uk/humanrights/story/0,,2241005,00.html

Постигнуто је и следеће: уклањањем обавезног чипа на личној карти, уклоњена је и могућност да орган који вас легитимише зна шта је на вашој личној карти боље од вас самих.

hahaha
;:D:D:D:D

a organ, koji te legitimise inace nema pojma sta pise na licnjaku :D::D
nego, reci ti meni nesto pametno, nemoj mi navoditi izvore koji se i dalje plase tramvaja....

i reci mi, jel imas mobilni telefon? i kako znas da te ne spijuniraju preko kompjutera? sve je to puno nekih "cipova".....

a kolko ti je onaj sajt "ozbiljan" svedoci ovo
Britansko ministarstvo odbrane ostalo je prošle nedelje bez laptopa koji sadrži bazu podataka o oko 600.000 potencijalnih vojnih regruta. To možda ne bi bilo neobično (samo nezgodno), da to nije ko zna koji put kako se takav gaf dešava. Peti put za nepuna tri meseca, britanska vlada gubi dragocene i poverljive podatke o gradjanima Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi “Press”.

znaci smejurija......

Ja sam isto protiv ovoga upravo zbog toga sto to nije nikakva sloboda nego te svaki cas neko prati...To mozhe da se zloupotrebljava kako god hoce...Ajde svabov ako si toliko pametan pa mi reci:Sta mislish da ce Tadic nositi cip sa sobom i da ce dozvoliti da ga prate 24 sata znaju sve njegove bolesti?Da ce bush to dozvoliti?

I to su nama prvima uvezli kao uh super imamo najmodernije pasose ko misevi ovde ispituju kako ce to ici na malom trzhistu...Sta ce biti sutra da nam ugrade cipove u mozak pa da nas kontrolishu kako hoce?

Nosi se ti i idi neka ti kopaju po glavi i po tvojim licnim podacima ako hocesh,jer ja necu niko da zna sem mene doktora i porodice koji su moji zdravstveni problemi gde sam bio kada sam bio u koje vreme i da znaju u centimetar na kom mestu.

Ako hocesh da budesh kucni ljubimac slobodno budi jer ima ljudi ovde koji nece da budu tako nemoj da se smejesh.

Back