Novi skandal na EURO! Heroj Turske slavio ozloglašeni pokret, preti mu izbacivanje iz Nemačke

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.884

Još jedan dan na Evropskom prvenstvu nije mogao da prođe bez političkih poruka. Sada je u centru skandala turski reprezentativac Merih Demiral, strelac dva gola protiv Austrije za plasman u četvrtfinale.​

Demiral je slavio tako što je rukama formirao tzv. "vučji pozdrav", odnosno napravio simbol "Sivih vukova". Taj pokret je desničarske ekstremističke ideologije i prati je Savezna kancelarija za zaštitu ustava u Nemačkoj, a neke zemlje bi ga rado proglasile terorističkim.

"Sivi vukovi" veruju u superiornost "turske rase" i teže ujedinjenju svih turskih naroda u jednu državu, proširenu od Balkana preko centralne Azije do Kine u "tom carstvu" u kojem nema mesta za neištomišljenike.

Međutim, Demiral tu ne vidi nikakav problem.

– Način na koji sam slavio ima veze sa mojim turskim identitetom, zato sam napravio ovaj gest. Video sam ljude na stadionu sa istim gestom. Ne postoji nikakva skrivena poruka – rekao je Demiral.

Štoper saudijskog Al Ahlija je najavio da će da ga ponovi.

– Svi smo mi Turci, jako sam ponosan što sam Turčin. To je smisao svega. Samo sam želeo da pokažem koliko sam srećan, nadam se da će biti više prilika da ponovo pokažem ovaj gest.

Međutim, mnogi se sada pitaju da li mu preti suspenzija za četvrtfinale protiv Holandije. Taj meč je zakazan za subotu u Berlinu.

Biće sasvim dovoljno vremena da UEFA reaguje. Naravno, ako ustanovi da je Demiral prekršio pravila isticanja političkih poruka.

Nešto slično je uradio Albanac Mirlind Daku pa je ranije završio EURO.
Merih Demiral ((AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Čak i ako budu, to su neke smešne kazne. Tipa 10.000 eur. Ja bi takve trajno diskvalifikovao i onda se ne bi dalje dešavalo. Ovako svako malo ljudi zloupotrebljavaju takmičenja radi promocije nekih svojih stavova koji nemaju veze sa takmičenjem. Slična stvar je bila i na Evroviziji. I za realno je očekivati da će se dešavati na svakom sledećem takmičenju.

Čak i ako budu, to su neke smešne kazne. Tipa 10.000 eur. Ja bi takve trajno diskvalifikovao i onda se ne bi dalje dešavalo. Ovako svako malo ljudi zloupotrebljavaju takmičenja radi promocije nekih svojih stavova koji nemaju veze sa takmičenjem. Slična stvar je bila i na Evroviziji. I za realno je očekivati da će se dešavati na svakom sledećem takmičenju.
Cak je pitanje da li je promocija politicke prirode, nego je bahate prirode...
To se sve cesce vidja, npr satanisticki znak, je kao odraz bunta onih metalaca ili cega u vezi te neke tresh muzike...
I onda ne reaguje se i onda ti sutra ceo koncert bude sa djavoljim rogovima...pa u naucnoj instituciji eu bude zurka sa djavoljim rogovima...

Ok zabava u klubu , pa zabava u klubu naucnika, pa opste drustvena stvar, zabava...

Ali onda imamo kontra pokret koji se javlja a to je snobovska EU, sto je em to em gore...
To zato sto to dozvole, a kontra je potreba za postovanjem i to onda ako nije samopouzdanje postaje narcisoidnost ili snobizam....preterivanje u onome sta mora da bude vrednost i regularno..

Nesto kao na forumu sto vidite tacno ko je vestacki pumpao samopouzdanje sebi , tako sto je zatvorenog uma, osetljivost ogromna, puritanci i puritanke, a cim ih nadjes gde su tanki , krene osvetnik ili zivotinjski odziv..

Cak je pitanje da li je promocija politicke prirode, nego je bahate prirode...
To se sve cesce vidja, npr satanisticki znak, je kao odraz bunta onih metalaca ili cega u vezi te neke tresh muzike...
I onda ne reaguje se i onda ti sutra ceo koncert bude sa djavoljim rogovima...pa u naucnoj instituciji eu bude zurka sa djavoljim rogovima...

Šta god da je, uvesti totalnu zabranu pokazivanja bilo čega što nema veze sa konkertnim događajem. Ako se desi, kazna 250 hiljada eur i ban na 10 godina. Tako se to rešava ;)

Šta god da je, uvesti totalnu zabranu pokazivanja bilo čega što nema veze sa konkertnim događajem. Ako se desi, kazna 250 hiljada eur i ban na 10 godina. Tako se to rešava ;)

Ето идеје... Да наплаћујем бан ...:think:... Месечна чланарина .... За бан повећа се месечнина као за аутоосигурање .... Ето лове до крова

@tab503

Poslednja izmena:
Čaviću oduzeše titulu samo zbog zastave " Kososvo je srbija "
Toliko o demokratskoj EU i duplim standardima

Србовање НИЈЕ по закону

Албановање .. Турковање... ЕУровање Американовање ЈЕСТЕ по закону ..

@38imak

gledam pozdrav...može uvek da se vadi da slavi Satanu.....to je politički korektno za te međunarodne organizacije :p

A zapravo taj pozdrav i taj znak rukama originalno ne znači rogove nit ima veze sa satanom, već taj originalni pozdrav je pored ispruženog kažiprsta i malog prsta još ispružen i kažiprst sa strane i prvo je počeo na rock koncertima i zapravo taj znak rukama je pokazivao i simbolizovao dva slova L i U i zapravo je značio Love U (Love You) zapravo fanovi su pokazivali ka bini tj. izvodjaču taj znak kao Love You (LU) , We Love You a on bi sa bine publici uzvratio isto tim znakom (LU) kao Love You , Love You Too i zapravo to je izvorno značio taj simbol rukama pa su se tek kasnije neki pametnjakovići setili da taj znak simbolizuje rogove (i prestali su da izvlače kažiprst jer im je valjda bilo lakše i zgodnije samo 2 prsta da podižu nego još i kažiprst, valjda ih vatali grčevi u šaci ili prstima ***** li ga) pa su eto mnogi iz neznanja i ne znajući šta taj simbol rukama znači to usvojili kao rogove ali izvorno taj znak rukama ima sasvim drugo značenje i sa ispruženim palcem znači Love U (kakvi rogovi i gluposti).

A zapravo taj pozdrav i taj znak rukama originalno ne znači rogove nit ima veze sa satanom, već taj originalni pozdrav je pored ispruženog kažiprsta i malog prsta još ispružen i kažiprst sa strane i prvo je počeo na rock koncertima i zapravo taj znak rukama je pokazivao i simbolizovao dva slova L i U i zapravo je značio Love U (Love You) zapravo fanovi su pokazivali ka bini tj. izvodjaču taj znak kao Love You (LU) , We Love You a on bi sa bine publici uzvratio isto tim znakom (LU) kao Love You , Love You Too i zapravo to je izvorno značio taj simbol rukama pa su se tek kasnije neki pametnjakovići setili da taj znak simbolizuje rogove (i prestali su da izvlače kažiprst jer im je valjda bilo lakše i zgodnije samo 2 prsta da podižu nego još i kažiprst, valjda ih vatali grčevi u šaci ili prstima ***** li ga) pa su eto mnogi iz neznanja i ne znajući šta taj simbol rukama znači to usvojili kao rogove ali izvorno taj znak rukama ima sasvim drugo značenje i sa ispruženim palcem znači Love U (kakvi rogovi i gluposti).
iu
iu

iu

Back