Novi prozni konkurs, tema: OSVETA (rok 23. novembar)

Poruka
51.037
Pažnja, pažnja! :orkestar:

Pobednik prethodnog konkursa, Džek svih zanata, zadao je novu temu: OSVETA.
"Čovek koji razmišlja o osveti stalno povređuje rane koje su mu nanete", filozofirao je F.Bekon, a vi potvrdite, osporite ... prenesite nam svoje misli o osveti. Tragično, dramatično, filozofski, psihološki, a može - što da ne? - i komično.

Rok za predaju radova je 23. novembar do 23h. Radove šaljete meni, privatnom porukom.
Znate pravila: do 5000 karaktera (može i koja desetina više).

Budite nadahnuti, slobodni u izražavanju, eksperimentišite ... Pišite kako god hoćete, samo nam dajte nešto za čitanje! :)

Vidim ja da je Flaj odustala od teme.Sad vidim i zasto..Onaj ko nezna da objasni ljubav,sto je inace tesko..
neka se vrati nekoliko strana i procita sta je Flaj pisala..i kakva je tad ovo bila tema.
Ova tema ima 140 strana, a ti se uhvatila za Letačicu i nekakvih "njenih" par strana, pih! Batali nju, nego daj da vidimo šta ti imaš da kažeš na ovu (jako: odvratnu, inspirativnu ili krucijalno važnu) temu?
Gde je Flaj govorila,i ja sam..
Jedno u psihologiji veoma staro razlikovanje duševnih, izraznih formi jeste - temperament. Lepo primećuješ da nije lako objasniti ljubav, međutim, još teže je, čini mi se, objasniti šta se to krije, šta se to ima razumeti pod temperamentom: da li brzina kojom neko misli, govori ili dela, ili snaga i ritam koji se u to unose? Podela temperamenata na: sangviničan, koleričan, melanholiča I flegmatičan void poreklo iz stare Grčke. Danas se zna da je usvojio Hipokrat, zatim su je dalje, kroz vreme i prostor proveli Rimljani, stari razume se, te je i dan danas u psihologiji poštovana svetinja. Čini se da ti nešto slično očekuješ od mene: da se vratim u prošlost ovog, može se reći arhaičnog topica, makar i blisku, staru svega "nekoliko strana", i da tvoje i mudrolije o ah, toj ljubavi, tvoje omiljene naratorke, poput starog Rimljanina provedem kroz vreme i prostor ovog TOPICA i tako ih učinim poštovanom svetinjom? :lol: P. S. Kad se ovaj tvoj, nazvaću ga "nastup", prevede na jezik individualne psihologije, Poleričar... pardon, koleričar je ona ženska dušica čija je težnja za moći toliko zategnuta, da ona svagda i svakud mora a izvodi napore toliko energične, da u svom pravolinijsko-agresivnom nadiranju hoće sve da prestigne! Čak i Letačicu? :)
Sve si omanuo,promasio,bar sto se tice procene mog karaktera..sto ti niko i nije trazioPredavanje jos manje..
Vidis ljubav ili bar jedan njen vid,bilo bi i prijatnost u ophodjenju sa osobom o kojoj neznas nista,sem da smo
ljudi,da svi imamo osecanja,koja je lako povrediti.Svakako da to(prijatnost) nisam ni ocekivala,i bila sam svesna da cu doziveti
ovu vrstu nerazumevanja.
Tvoj bezobrazluk ispoljen na ovoj temi je odredio moje ophođenje prema tebi. Zato sam ti i povredio osećanja svojim drskim nastupom. Da te prodrmam malo, podsetim da "SVI imamo osećanja koja je lako povrediti", a ne samo ti. Tvoja drska i prepotentna (čitaj: omalovažavajuća) izjava u stilu: "svi ste vi kreteni I lupate koješta, a moja drugarica Letačica I ja smo jedine merodavne da pričamo o ljubavi, I ono što smo o njoj govorile nekoliko strana unazad, e to je suština ljubavi, deco moja tupava . Vraćajte se unazad, pomenute stranice u sake i da mi za sledeći čas sve to lepo naučite napamet!" - odrediće tok ljubavi (I OSVETE - prim. kuc.) u narednih nekoliko stranica.
......

Pažnja, pažnja! :orkestar:

Pobednik prethodnog konkursa, Džek svih zanata, zadao je novu temu: OSVETA.
"Čovek koji razmišlja o osveti stalno povređuje rane koje su mu nanete", filozofirao je F.Bekon, a vi potvrdite, osporite ... prenesite nam svoje misli o osveti. Tragično, dramatično, filozofski, psihološki, a može - što da ne? - i komično.

Rok za predaju radova je 23. novembar do 23h. Radove šaljete meni, privatnom porukom.
Znate pravila: do 5000 karaktera (može i koja desetina više).

Budite nadahnuti, slobodni u izražavanju, eksperimentišite ... Pišite kako god hoćete, samo nam dajte nešto za čitanje! :)

Je l' ovo neka vrsta eseja ili imamo slobodu da svoje mišljenje modelujemo i izrazimo ga bez neke naučne osnove?

U tom slučaju, bravo za Džeka.:ok:
Četkaj,a ko je dizo prašinu? Es čula za čarlamu? Nisi...E to je kad Cigani kupuju konja
pa se počnu skupljati i svađati ko će da ga kupi! Koji foliranti! Ona dvojica se skoro pobiju
koji nudili najviše i razdvajaju ih i oteraju i gazdi konja ostane onaj koji nudio najmanje...:mrgreen:
Čarlama đana!A kuj glavni za čarlamu?:hahaha::mrgreen:

:rumenko:

Sve vaše priče koje mi stižu i inbox ja malo istumbam, tu i tamo promenim neku reč, i ubacujem u folder koji se zove "Radovi u toku" (u njega trpam svoje pisanije). Kada bude dovoljan broj konkursa da složim knjigu od 200-300 stranica, objaviću je kao svoj roman. Nema ljutnje, jer - kad dobijem Nobelovu nagradu - vodim vas na piće (ništa skupo - unapred se ograđujem).

- - - - - - - - - -

A tako ću, vala, i s pesmama da uradim.
Pa nisam ja džabe ovde mod!

kad vam kazem..
treba pazljivo procesljati njenu sledecu knjigu...ako pri tome naidjemo na reci: "osveta", "ljubav" i "ceznja", to je garant maznula odavde..i to ovih dana :malav:

- - - - - - - - - -

:rumenko:

Sve vaše priče koje mi stižu i inbox ja malo istumbam, tu i tamo promenim neku reč, i ubacujem u folder koji se zove "Radovi u toku" (u njega trpam svoje pisanije). Kada bude dovoljan broj konkursa da složim knjigu od 200-300 stranica, objaviću je kao svoj roman. Nema ljutnje, jer - kad dobijem Nobelovu nagradu - vodim vas na piće (ništa skupo - unapred se ograđujem).

- - - - - - - - - -

A tako ću, vala, i s pesmama da uradim.
Pa nisam ja džabe ovde mod!

evo, znala sam! :malav:

Back