Novi prozni konkurs na temu "Putovanje"

Намерно сам и бирао тему која може да иде у хиљаду праваца. Путовања права. Путовања у сећања. Путовања уз помоћ маште, а и та су у милиона праваца. Путовања у кајања. Путовања у очекивања.
Немој Сања да идеш, кој ти је. резултти су познати од почетка, а тако је увек у окуапцијама. А ми јесмо у окуппацијаи. Можеш само да опутујеш у сам дом окупатора. Веруј ми. Ја сам живео тамо, па сам се вратио кући, срећом. Добро знам шта причам. А и змисли кад би сви тако одмах збрисали. Замисли победи неко од ових других, који су већ били на власти, па да ја одмах спакујем кофере, сачувај ме Боже. С тим што ја могу заиста да бирам где ћу да живим. А ипак сам овде. Чак и кад је она фауна дошла на власт после 5 октобара, ( 5 Окотобар је за Србе датум кад нам се исторјиски догађају фаталне ствари), ипак сам остао овде. Нисам одмах побегао. Ни за време оног манекакена, који нам се смешио са ХТВа, Бориса, кога смо звали Форест Гамп, из Србије нисам побегао. Ни ови сад кад су дошли на власт нисам побегао. Ту сам. И нигде ми не може бити боље него овде. А то знам јер имам искуство путника и човека који је живео у иностранству. У неколико европских престоница, у Канади, а и по африци сам се смуцао. Па сам, Богу хвала дошао.

pa dobro, jeste, 56% izašlo na glasanje, već je gore.
Mora da se bega, u skladu s temom.

Па добро. То је већ много личан и судбински избор.
Иначе, од како је света и века, на окупираним територијама, као што је наша, окупатор бира ко ће да му буде гувернер и управник. А све остало, само су техникалије. А не верујем да ћеш бежати даље од тог истог окупатора, него ће пре бити да ћеш баш отичћи у неку земљу која њему припада. Ал, добро. Може човек да се занесе и да сасвим удобно живи и у својим предрсудама. Не кажем.

Brat je mio, (ma) koje vjere bio (ako bratski čini i postupa).

Btw, kome je ovo Šantić pisao?

Muslimanima koji su begali u Sandžak, Makedoniju, Rumeliju i ostatak Osmanskog carstva nakon dolaska Austougara 1878. Mislio je da su Srbi muhamedanske vere pa mu je bilo žao što odlaze. Da je znao što će se dešavati 1941 i 1991 verovatno bi bila drugačija.

Muslimanima koji su begali u Sandžak, Makedoniju, Rumeliju i ostatak Osmanskog carstva nakon dolaska Austougara 1878. Mislio je da su Srbi muhamedanske vere pa mu je bilo žao što odlaze. Da je znao što će se dešavati 1941 i 1991 verovatno bi bila drugačija.

Znam ja kome je pisao. Zanimala me upravo interpretacija.

Gde god ima ljudi i neguje se ljudski duh, ja ću da se uklopim. Zato Švica otpada, recimo. Ali neka Skandinavija bi mogla.

Znam ja kome je pisao. Zanimala me upravo interpretacija.

Gde god ima ljudi i neguje se ljudski duh, ja ću da se uklopim. Zato Švica otpada, recimo. Ali neka Skandinavija bi mogla.

Da biram prema ljudskom duhu- Brazil. Prema šansama za zaradu- Skandinavija, Nemačka, Beneluks. Da biram prema poreskom sistemu i socijalnoj zaštiti Kanada i Australija. Da biram prema pametnim ženama- sigurno ne Srbija:mrgreen:

Gde sam ja ,tu je moja država zvana Coviland!
S marmunima se ponekad sigram,ali pazim da mi ne iščupaju ruku-svačemu su skloni...
Bolje je druženje s mačkama,ribama...
Skandinavija je super,samo da je bolja klima i da je više boja...Nekako sve sivkasto...:hahaha:
Africa je lačo,ali tamo su ljudi regularna hrana...svima...:sad2:

Back