Glasanje Novi prozni konkurs na temu "Da mogu vratiti vreme..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

milance19

Hot, blue and righteous
VIP
Poruka
44.982
Dragi forumaši, pristiglo je 6 proznih radova na zadatu temu, za koje možete glasati do 15.07. (Zatvara se glasanje 14og u ponoć)
Pravila glasanja:

1. Pravo glasa imaju svi učesnici foruma, uključujući i autore koji ne smeju glasati za svoj rad,
2. Glasanje autora nije obavezno ali je poželjno,
3. Moderator koji organizuje konkurs nema pravo glasa,
4. Glasanje je javno,
5. Svako ima na raspolaganju 5 poena, koje možete podeliti ili dati jednom radu,
6. Komentarisanje radova je poželjno (autori žele, pa ispoštujmo),
7. Po isteku roka određenog za glasanje moderator proglašava rezultate i pobednika,
7. Nepravilno, neozbiljno glasanje neće se računati
8. Simbolična nagrada za pobednika konkursa je zadavanje teme za naredno takmičenje i promena generičkog natpisa ispod nicka.

Poslednja izmena od moderatora:
priča broj 1

Da mogu vratiti vreme

Kad bi samo video tvoju lepoticu, kako noćima grize jastuk da ne bi vrištala, kosu suzama slepljenu za lice, i kako kao zver noktima kida čaršave....kad bi samo video na šta tada liči....bi li je i tad voleo?
Da možeš vratiti vreme, da li bi joj opet prišao, onako nespretno i klišetizirano?

Da mogu vratiti vreme, da li bi opet izabrala da verujem, i budem izdana, ko da mi prvi put?
Da mogu vratiti vreme, da li bi opet obećala svom ocu, da ću uvek da verujem u sebe?
„Ne zaboravi, mala moja, da si leptir, da bešumno lebdiš preko trave, na krilima tananim kao paučina, a jedan mali
treptaj leptirovih krila može da bude odlučujući za ceo svet.....i obećaj mi da nikad, ali nikad, i zbog nikoga, nećeš da zaboraviš koliko vrediš."

Pregazila sam to obećanje, opet sam pala. Nije to bilo prizemljivanje, bio je pad, uz tresak, bolan i snazan. Opet sam zaboravila ko sam...jedino kad pišem ja sam leptir, slobodan i siguran u svom letu, u svom svetu.

..... Redjaju se misli kraj pune pepeljare, izvijem usne u poluosmeh kad je pogledam, kelnerica se otkazala još pre sat vremena. Ispijam treću kafu, pomislim, mogla sam da uzmem neko piće, ali gorak ukus kafa je najbliže onome što osećam, nakon suze na gladno, a sva ironija drhti mi u grlu, hoće da vrišti od svih lažnih riječi, od tih lažnih ljudi, njihovih lažnih života.

Hoću li ikad ponovo moći verovati, ili si me ovaj put rešio?

Pogledavam u pravcu šanka, tip koji je bio na vratima pijucka piće, i gleda na sat, pa okreće pogled prema meni... ironično, pomislim, da li bi on hteo da vrati vreme? Možda da mi kaže da je privatna zabava u toku... Ja samo kvarim atmosferu svojom utučenošću, i pijem kafu, jbt. Mogu da zamislim kako izgledam sa strane. Al toliko mi otupela osećanja da mi je sve svejedno. Zurim bezobrazno u njega, dok ne skrene pogled. Otkud mi hrabrost, pitam se. Najradije bi pobegla i sakrila se negde, gde me niko, nikad ne bi pronašao.
Umesto toga, tu sam, sama, slomljena, i glumim da sam jaka, a u ostacima sam, telo bez vlasnika. Izgubila sam veru i centar svih mojih dešavanja. Izgubila sam tebe, vraški si se potrudio.
A svaki udisaj tvojeg parfema budi moje demone. Ne moram da te vidim, osećam tvoju prisutnost. Sad već poznajem tvoj miris i mogu ga razabrati, hladan i čist, u olfaktornoj simfoniji mirisa losiona nakon brijanja muškaraca oko sebe.

Idi, kažem sebi, idi, ne dozvoli boli da pobedi.
Ustajem a noge mi kreću u suprotnom pravcu od izlaza, moje misli su u postojanom ratu sa mojim srcem. Zapitam se jesam li to ja u maglovenju realnosti ili nadrealno obuzima ono moje drugo ja.
Idem u toalet, i kopam po torbici, ko da mi život zavisi od toga. A možda i zavisi. Ratne boje, pomislim dok stavljam maskaru i lagano nanosim ruž. Maska hrabrosti koja će mi pomoći da se suočim sa svetom. Sa svakim potezom četkice kojom nanosim šminku, nanosim i samopouzdanje. U ogledalu ugledam ženu koju jedva prepoznajem. Ženu koju već dvije godine nisam videla. - Dobrodošla natrag - promrmljam i nasmešim se.
Ne mogu da vratim vreme, al mogu da vratim sebe sebi.

priča broj 2

DA MOGU VRATITI VREME

Eh, koliko puta sam ovo pomislio, poželeo u momentu da samo mogu vratiti vreme, uradio bih ovo drugačije. Lagao sam, lagao one koji su me mogli čuti, lagao sebe kada sam je izgovarao samo u svojim mislima, lagao a mislio da je istina. Paradoks, koji bi mi bio čudan da ja nisam ja i da nisam ovakav kakav sam. Istina je da sam puno puta reagovao instiktivno, prebrzo, impulsivno i ne razmišljajući, a pri tome teško da biste pronašli čoveka koji o svojim postupcima više razmišlja i bolje ih kontroliše od mene. Kada se sve završi, kada se prašina slegne, onda kada sednem i razmislim o svojim postupcima i svemu što se desilo retkost je da imam zamerku na svoje postupke, a još veća retkost je da sam bilo koga povredio nečim što sam uradio. Verovali ili ne, kada mi ljudi govore o nečemu, zadnje o čemu razmišljam su njihove reči. Svestan da retko ko od nas može formulisati pravu suštinu stvari u razgovoru sva moja koncentracija se fokusira na to ko mi govori, pa zašto mi to govori, pa tek onda šta mi govori, toliko koncentrisano da mi je vremenom to postao način komunikacije, u isto vreme štiteći me od preuranjene rekacije na bilo čije reči ili čak postupke. Mada sam ja ponosan na to veoma često me kritikuju baš zbog toga što moja reakcija izostane i onda kada svi oko mene smatraju da je trebalo da je bude, svi, ali ne i ja. Često, veoma često dobijam kritike zbog toga što sam otvoren toliko da mi kažu da ja nemam tajni, da sam knjiga otvorena za svakog, što je čista i apsolutna istina. Jedini problem u toj činjenici je da sam ja baš to, otvorena knjiga, otvorena zato što sam ja izabrao da bude otvorena ali pobogu ljudi, knjigu nije pročitao onaj ko ju je otvorio i ostavio je tako nego onaj ko je seo i iskoristio vreme da iz nje pročita. Nažalost, kada vide otvorenu knjigu većina misli da zna sve o njoj, što znači da je moja otvorena knjiga za sve oko mene napisana na starohebrejskom jeziku, bez mnogo nade da će je iko ikada shvatiti i razumeti. Na kraju krajeva to i nije bitno, jedino je važno da sam ja zadovoljan sadržajem a jesam, jer jedino ja ga znam. Istina je da imam i par stvari zbog kojih žalim u životu. Par sitnica, koje nisu značajne ni za koga sem za mene, i jedna jedina situacija zbog koje sam ikada pomislio da bih voleo da vratim vreme, ali pomislio iskreno. Ne želim da govorim o tome šta se tada desilo, jedino što treba da znate je to da je bilo zbog ljubavi, i da nije ispalo dobro, kao i to da sam uveren da ako postoji pakao mene tamo očekuje đavo kako bi me kaznio zbog tuge koju sam naneo i sebi i njoj, zbog bola koji smo oboje osećali i zbog praznine koja je nastala u meni posle svega. Jedan jedini put u životu sam želeo da mrzim, želeo da mogu da promenim ono što osećam, pokušao na sve načine da ubijem u sebi sve lepo i ispunim dušu gnevom, i hvala bogu, nije mi uspelo. Pepeo vremena je prekrio vatru bola koja se ugasila, bes je zamenila tuga, pa ravnodušnost i na kraju je iz svega izraslo prijateljstvo, kao hrast iz pepela stare šume, na moje beskrajno čuđenje i nevericu. Hiljadu puta sam poželeo da mogu vratiti vreme, u časovima besa kako bih je dodatno povredio, u časovima tuge kako bih sve ispravio a ponekad samo da bih bio blizu, i svaki od tih načina mi je izgledao pogrešan, čudan i loš. I sada po nekad razmišljam o svemu. I sada pomislim šta bi bilo da postoji dugme koje mogu pritisnuti i da se sve to nikada nije ni desilo. Znam, sigurno, da bi mi prst dugo bio na tom dugmetu. I znam, duboko u sebi, da ga ne bih pritisnuo. Voleo ja to ili ne ovo me je promenilo, spalilo je sve što sam bio pre toga ostavljajući me da ponovo niknem iz pepela, drugačiji, čvršći, jači. Ali ne bi to što volim ono što sam sada bilo presudno, to me ne ograničava ni u čemu, istina, duboko zakopana u meni je da ne bih mogao da se odreknem onoga što sam osećao tada, snage svih osećanja koja su utisnuta u moju dušu zauvek, utisnuta snagom moje volje i želje, pročišćena vatrom sujete koja nestaje i bola koji lomi da bi sada bila zapečaćena žigom prijateljstva. Odričem se prava da ispravim ono što mi je najteži i najlepši deo života i poklanjam ga bilo kome ko iskreno želi da promeni nešto u svojoj prošlosti....

priča broj 3

Jos jedno pretoplo jutro...
Osecam se iscrpljeno iako sam tek otvorila oci.

Volela bih da se jednom desi da se probudim,
veselo protegnem ruke i iskocim iz kreveta u susret novom danu,
kao sto sam nekad pre...
Sada, kao da mi svaki novi dan
otvara novu ranu...

Odavno nisam proveravala,
da li jos uvek ima mesta, za jos jednu novu
ili se otvara jedna preko druge i koliko li ih ja to jos mogu podneti.

Ma ko da je bitno i ko me pita,
najmanje pitam samu sebe kako sam...

Idemo dalje.

Svako jutro ta bolna prva misao,
nedostajes mi sine...
Voli te mama najvise na svetu.

Svaku noc legnem sama u krevet,
a probudim se sa dve plave,
cupave glave pripijene uz mene.

Jeste prevruce
ali njihova toplota mi nikad ne smeta.

Treba sad biti umetnik i izvuci se iz tog spleta
izukrstanih, ispreplepletenih ruku i nogu,
tako nonsalantno prebacenih preko mene,
da ponekad ne razaznajem,
gde koja pocinje a gde zavrsava.

Odlucila sam da ostanem jos malo tu,
da ih ne diram, samo i da ih gledam.
Moja mezimica se cuje da dise
negde ispod hrpe plave kose.
Nisam sigurna gde joj je lice a gde potiljak,
moram da razgrnem tu rascupanu masu
koja mi ponekad zalici na seno,
da bi dosla do omiljenog malog nosica i
prelepih rumenih obraza...
da ih malo ljubim...
Ona se uvek promeskolji,
malo proskilji,
pa mi obmota ruke oko vrata i privuce sebi kao mali udav...

Sad sam potpuno zarobljena.

Malo mi je teze da pogledam njega, malog blesavog fudbalera, koji po ceo dan sutira loptu, udara u kapiju i izludjuje ceo komsiluk.
Onaj visak kose sto uvek ostavi na glavi kad se sisa, stojao mu je uspravno kao da je mali jezic.
Uvek se smejem kad udje kod njegove frizerke,
onako mali a veliki sav vazan,
dam mu novac,
ostanem ispred vrata
i gledam ga kroz staklo,
Onda cujem..."Kako cemo",
a on napravi neki cudan pokret iznad glave
kao da imitira kamikaze i kaze..
."Na onako cemo"... hahaha, mali kralj!

Njega mi je nekad tesko da gledam
a u isto vreme mi je melem na onu najvecu ranu
koja je uzrok svih ostalih,
koje nicu brzo kao pecurke po mom srcu,
one otrovne sto sporo, tiho i bolno ubijaju.

Takav si ti bio kad si bio mali,
ista kosa isti prcasti nos,
uvek u zurbi.
Uvek sa jednom nogom vec napolju,
dok radimo domaci ili
pokusavas da pojedes nesto.
Dok se okrenem da sklonim tanjir,
sa terase te vec vidim na ulici,
kako se kezis i mases mi, jos punih usta mi objasnjavas kod kog druga ces biti...

Mali blesavi mazni decak...

Jos si jedno malo stvorenje u mojim mislima,
isti kao onaj dan kad smo se rastali.

Nikad nikome nisam nazao ucinila, svako ko me upozna kaze da sam
covek, energija, radost, plemenitost
i nijedan greh u zivotu nemam,
gresna sam sine samo prema tebi...
Sto nisam umela bolje, nisam bila jaca,
nisam uspela da te sacuvam a morala sam to!
to je bila moja duznost, moja obaveza, pre svega zelja, ali nisam...nisam bila tu kad sam ti najvise trebala...

Razmisljam sta bi se desilo
da sam tog dana ostala tu,
da li nam je ipak bila sudbina da se razdvojimo, mozda bi zivot svejedno nasao nacina...
Nikad necu znati, i znam da taj greh prema tebi nikad necu okajati...

Nemoj nikad da mi oprostis..

Pomeram usnulu glavicu, uzimam mu obraze i ljubim ga da ga malo pomerim..
"Hej, makino" govorim mu uz poljupce a on se samo nakezi, zatvorenih ociju i pokaze mi nove, promenjene zube izrasle tek do pola, pomalo cudno i smesno rasporedjene u malim ustima
...i naravno obavije obe ruke oko mene...i stisne jako..
Sad vise nema mrdanja...prevruce je ...ali dobro sam...

Nemoj mi nikad oprostiti sine!
nemoj mi oprostiti ni sto cu ovo reci...

Da mogu vratiti vreme...
opet bi sve isto uradila.

Jer ne znam koja je to raskrsnica
na kojoj sam pogresno skrenula,
kad sam trebala da kazem ne umesto da
ili hocu umesto necu...
Kad sam trebala da pokusam
a kad da odustanem.
Kad sam trebala da se borim
a kad da se predam
Koliko sam trebala da budem jaka,
a kad da se prepustim slabosti.
Ni sada ne znam kao sto ni tad nisam znala.
Radila sam najbolje sto umem i kako sam morala!

Tako da bi mama opet sve isto,
zahvalna zivotu sto je imala tu cast
da bas vas takve ima, oseti i voli..
Spremna da nosi greh na dusi zauvek
i kaznjava sebe svaki dan ...

ali kad ne bi uradila isto...
onda ne bih upoznala ni tebe ni njih!

Nemoj mi oprostiti sine.
Da mogu vratiti vreme ja bih sve isto...

Poslednja izmena:
priča broj 4

Da mogu vratiti vreme

Kisa.Mrak.Tisina.Vreme koje neumitno prolazi budeci secanja na ono sto je moglo biti.Mrak u kome se naziru obrisi davno nestale sanse da se krene ka necemu sto je najbolje za sve.Samoosudjivanje.Osecaj kajanja i krivice koji prozdiru zdrav razum zbog necega sto je mozda moglo da promeni sve.Da sam samo znala koliko bi uticalo napravila bih promenu ne caseci ni casa.Nisam mogla da znam tada.Beskrajne analize sta bi bilo da sam prihvatila takvo udvaranje.Da li bi mi danas postojali u nekoj zajednici?Mozda braku?Mozda sa decom koju smo usvojili jer je to njemu bilo potrebno?Mozda bi se sve raspalo vrlo brzo te od toga ne bi bilo nista?Moguce kako bi shvatili da nismo jedno za drugo.Da li bi prihvatio ono sto sam prolazila tada u zivotu?Ili bi bila osudjena zbog svega sto mi se desilo a za sta nisam odgovorna?
Mozda bih tako uhvatila neke kontakte koji bi mi kasnije u zivotu nesto znacili za dalje napredovanje?
Mozda bih nekog mog izvukla na bolju stranu da sacuva samog sebe od stetnog uticaja negativnih pojava?
Danima se pitam ima li smisla svaki put kada ga vidim da se odsecem sa pitanjem sta bi bilo da je bilo.
Mozda je ovo posledica pritiska kroz protok vremena uz zahteve okoline pri istrazivanju sebe?
Mozda me ne zanima on kao on vec mogucnosti koje bi mi to tada otvorilo?
Sa ostalima je tesko a moguce preseci.Neko je zauzet vec dugo - taman da nije nisam ga posmatrala na taj nacin.Daleko bilo da me sada povredjuje kao zauzeta osoba.
Zbog njega volim kisu volim sedenje na stepenicama volim oblake tmurno vreme taj mir koji donose.
Neko se ozenio dosavsi na sam vrh lokalne stranacke hijerarhije - gledam ga sa njom ne osecam nista.
Za necijom dugom plavom kosom sam toliko ludela zaljubljena dok me on nije primecivao.Nije znao da postojim.Danas je ošišan ozenjen sa svojim laganim lepim lagodnim zivotom deluje srecan.Ni sada ne zna da postojim sto je potpuno u redu.
Al' taj jedan on stalno mi je u mislima te vrtim pitanje sta bi bilo da sam pristala na udvaranje tada.
Danas nije ozenjen nema decu koliko znam al' mi mogucnost da se razocaram ne da da mu se javim.
Izbegavam da odem tamo gde pretpostavljam da ga mogu videti kako ne bih sebe povredila ponovo.
Da mogu vratiti vreme procitala bih napisano te prihvatila udvaranje da vidim znatizeljno gde ce me to odvesti.Promenila bih svoj odnos prema nekim osobama kojima sam previse dala pažnje dok one to nisu umele da cene.Okrenula bih se sebi ziveci u tom trenutku za taj trenutak ne mareci sta ce ko da kaze o cemu.
Sa saznanjem da je ovo buducnost vratila bih se nazad da popravim sve omaske iz proslosti.Ne bih izgubila petnaest godina na komunikaciju sa nekim,tri godine pitajuci se gde je da bi se na kraju sve to zavrsilo vracanjem duga uz zlokobnu pretnjom da cu ostati sama jednog dana u trenutku kada mi je najvise trebao.
Veoma sam znatizeljna gde bi me to odvelo te na koji nacin bi promenilo moj danasnji zivot.
Vrlo vrlo vrlo drage osobe mi greju srce.U proslosti su bile medju nama te bih se vratila da u razgovoru sa njima dobijem jos ljubavi koju su mi tada nesebicno davali.Neke savete za zivot,ideje,odgovore na pitanja.
Jednu veoma posebnu osobu bih nagovorila da napise knjigu bajki za decu zato sto je imala neverovatan talenat za to.
Druga je danas medju nama.Da vratim vreme dala bih joj mikrofon kako bi se bavila pevanjem te danas uzivala radeci ono sto voli.
Za moju dusu bih Djordja Karadjordjevica proglasila za Kralja Srbije.

Kazu kako ne valja menjati dogadjaje iz proslosti da se ne narusi prostorno-vremenski kontinuum.Ipak bi ih menjala jer verujem da bi danasnjica sa tim promenama bila bolja nego sto je sada.

priča broj 5

Nisam razmišljao o tome da ću ikada pisati na ovu temu.
Ni u najstrašnijim snovima nisam sanjao da ću živeti i biti bez tebe.

Ko zna koji u nizu sparan letnji dan. Najavljuju kišu koju željno očekujem. Za sada - ništa od kiše.
Pogledujem kroz prozor, sa severa gomilaju se tamni oblaci. Ko zna šta mi ova noć sprema?!

I još jedna besana duga noć, noć bez tebe.
U početku sam brojao noći. Napamet sam znao, bez olovke i kalendara, koja je noć po redu. Brojao sam i kada je cifra posala četvorocifrena.
A onda... valjda sam navikao ili, jednostavno, saživeo se sa besanim noćima. Odavno ih više ne brojim.

Možda ne bih imao inspiraciju da bilo šta napišem da danas na radiju nisam čuo Arsena i stihove: " Tebi je lako, ali ja već znam,
Kad se te stvari dese,Svako kad ode ostavi trag, A dio života odnese."

Ti nisi odnela deo mog života, odnela si celog mene.
I nisam znao kako dalje, i nisam umeo bez tebe, i nisam znao kako posle nas. Nisam. Evo me još uvek ni živ ni mrtav.
Ti znaš da Nebo, Sunce, trava, za mene više nemaju boje.
Ti znaš da sam pun tvojih mirisa. Ti znaš da ti čujem korake i još uvek mislim da češ se snagom moje ljubavi i želje stovriti odnekud.
Znam da onaj titraj što mi ponekada okrzne lice, kao dašak vetra, nosi poruku od tebe.

Kada bih imao vremeplov i mogao da vratim vreme unazad, sve bi bilo drukčije. Sve osim naše ljubavi, jedino bi ona ostala ista.
Nikada i nikuda ne bih žurio, svoj korak bih uskladio sa tvojim laganim koracima.
Kada bih mogao da vratim vreme, sve nepotrebne i opterećujuće stvari i događaje bih odbacio daleko od tebe, od nas.
Svi izlasci i zalasci sunca postojali bi samo zbog nas i za nas.Jutarnjom rosom bih umivao tvoje prelepo lice ispod našeg parčeta neba.
Sećaš li se kako si govorila da je naše parče neba najlepše?
Dok smo ispijali kafu u hladovini oraha, kroz gusto lišće gledali smo oblake, kao deca izmišljali na šta nas podsećaju paperjasti beli oblaci.
Da mogu vratiti vreme primetio bih senku koja se nadvila nad tobom, nad nama.Svojom ljubavlju dao bih ti snagu da ne budeš zaustavljena u koraku do sna.

Zarobljen u vremenu, u vakuumu, pokušavam da sanjam za oboje.

Sprema se nevreme.Potmula grmljavina koju sam malopre čuo postaje jasnija, jača i bliža.
Još jedna noć ispunjena mislima o tebi.

Kiša i ja - do svitanja.

Poslednja izmena:
priča broj 6

Stigose i te sankcije, ode gorivo na 5dm po litru. A sta da se radi, kupujemo na flasu i koristimo samo kad je neko na samrti da ga prebacimo u hitnu i tako to...

I bas tad, upoznam devojku prelepu,mislim da nikad nisam video nesto lepse, francuskinja naseg porekla a vratila se sa roditeljima nazad. Od mene 25km.

Tad vozio keca, lep na oko, rastelovan karburator, trosi ko lud... Nema sad nazad,odlucim, idem dok mogu. Svaki dan tamo vamo, 50km tucem, Pero daje gorivo na recku...lepo meni, lepo njoj,Peru najlepse, dok nije pozelela da je dovodom u svoj grad i da neko vreme izlazimo kod mene.

Znaci, 100km.

Ma radio ja i tad, imao 10 dm na vece, super lova al jedva se uklapam za gorivo i za ovih 50km a sta sad za 100km? Al zatreskan ko tetreb. Jedna klopa sa pumpadzijom Perom i dogovorimo. Imam gorivo a placam na odlozeno. Extraaaa.

Idem po nju, dovodim kod sebe u grad, izlazimo, ma sve lepo dok ne krenemo nazad a nisam znao razlog zbog cega mora nociti kod svojih roditelja, ipak je odrasla. Drzimo se ruku a ja na prste brojim: koliko dana sam vec napravio tura, koliko dugujem coveku, 100km, puta 10 – 15 dana, trosi 10 na 100...
Kad me ona upita, jesi li ti to nervozan pa mlatis tim prstima...nesto slazem izvucem se, kao brojim radne dane.

Budemo mi tako mesec dana, prica kao iz bajke. Svi zadovoljni , dok jedan dan nije rekla da je dosla kod svojih jer se posvadjala s muzem i da sada mora da se vrati nazad jer je odnos izgladjen.Morala je spavati kod svojih kuci jer se s muzem morala cuti svaku noc.
Sve moje ladje odjednom, potop, ni Noje nije preteko. Zivotinje se podavise. Ma ode sve, jedini se ja nekako docepao obale.

I onda njeno „Izvini“ . Ma to izvini za nju pranje a za mene jos dublji ukop. Bolje da je cutala.

A jbg sta da se radi, aj taj jos poslednji put pa kuci...greota da ne iskoristimo i tu noc.

...

Krenem polako nazad... zao mi, tek sam uplivao u ozbiljne dugove a planirao i da me Pero vesa na lampion ili zatvori u saht dok mu ne isplatim. Ma na sve sam bio spreman samo da budemo zajedno. Nisam ni trenuo tu noc.

Ujutru zazvonio fiksni telefon i njen glasic, „krenula sam nazad, ljubim te.“

Ne secam se sta sam rekao ali nesto sigurno lepo, jer sam se bas bio zatreskao.

I evo sad posle dugo godina, da mogu vratiti vreme, znas kada bih to opet ucinio!?!?

Uvek, uvek, uvek, pa i da je bila na kraju sveta, krenuo bi svojom tranjom pa dokle stignem.

Lets Go Mma GIF by UFC

Br. 3. 2. poena.
Savršeno, ali razbacano, jedna rečenica od kilometar, druga od par slogova.
Vidi se da je pisano na telefonu, ili? Može se to i na telefonu doćerati da optički liči na korektno napisanu priču.

Bilo bi dobro da pre objavljivanja admin malo doćera, naravno, ne bi bilo lektorisanje u pitanju već optičko doterivanje.
Moje mišljenje, ne uzeti kao kritiku.

Br. 5. 2. poena.
Tematski kao i gramatički dobro, dobra pričica.
Lično mi se dopada (izgled) kad se malo rastrga korištenjem tabulatora.
Odbojno mi je kad se stisne, nabije, bez razmaka kao uputstvo za lijekove.:D
Opet, moja opaska.

Br. 6. 1. poen.
Nije loše, samo je patnja - mučno za čitanje.
Mnogima je problem da podese tastaturu na (sрпску) latinicu ili ћирилицу.
Једноставно у Гогла укуцати: change language, ako je na telefonu, možete preuzeti sa Gole play prodavnice.

Još jedna opaska.
Nije potrebno svim snagama u priču ili u sthove ućeravati (naslov - temu).
Dovoljno je ostati kod teme i koristiti sinonim/e.
Moja opaska.:D
Pseudonim: .;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back