Novi prozni konkurs - HOROR PRIČA

Poruka
51.037
Slutim da će ovaj konkurs biti veoma zanimljiv. :)
Daću neke žanrovske smernice, da vam bude lakše:
- mora postojati ZLO
- iz kojeg proizlazi OPASNOST, koja vodi u
- IZNENAĐENJE, ili IZIMICANJE KONTROLI

Kraj, kao što znate, ne mora biti hepiend.
Ali, ako vam ne odgovaraju moje smernice, vi napišite kako vam padne na pamet. U hororu nema trte-mrte, nema uvijanja i kočnica ... Budite slobodni, kako u izrazu, tako i u ideji. Niko vas neće proglasiti ludim zbog "čudne" ideje.

Bez želje da vas demorališem, reći ću vam da je vrlo teško napisati dobru horor priču. Pokušajte da se stavite u ulogu čitaoca, pa ako se naježite dok čitate svoju priču, verovatno ste uspeli. :)

Priče mi šaljite preko pp do 7. februara (nedelja) do 20h.

funny-gifs-psycho-duck.gif

ne da je teshko nego je nemogutja misija i za iskusne

- - - - - - - - - -

al dobro, da definishem napr...

zlo = zena, mlada ili srednja stara, raspustene kose i urokljivih ochiju, elektricitet u prstima i pogledu, manipulativni cutolog sa vesticjim mocima

opasnost=skida nevinost gl. junaku koji je sin bogatsha oko koga se otimaju mnoge te preko njega zeli da opeljeshi matorog jer je dvorac u kome zhivi izgradjen na tlu gde su njenu pra pra pra babu vesticu spalili

iznenadjenje=kada krene da ga obali i skine ga, ispostavi se da je glavni junak dvopolac te veshtica pochinje da gubi razum zbog nagle navale pomucene sexualnosti

sta ce biti sa vesticom i da li ce se spasti to je dilema... :sad2:

intrigantno mi...samo ako bi krenuo da pisem cenim da bi poceo da se zaebavam a to ne valja...mada umem ja da zadjem u parapsiholoske vode neopevanog straha koje umeju da najeze neke...

- - - - - - - - - -

ono... ocenis cega se neko plasi i izmedju redova mu to podstices... mada to nije humano, jer nikad ne znas koliko je neka osoba psiholoski jaka da se nosi sa svojim strahovima...

- - - - - - - - - -

a pocela bi prica sa morin mcgovern i ovom pesmom dok se junakinja shminka i licka i sprema za dejt i svi bi mislili da je zaebancija :lol:

intrigantno mi...samo ako bi krenuo da pisem cenim da bi poceo da se zaebavam a to ne valja...mada umem ja da zadjem u parapsiholoske vode neopevanog straha koje umeju da najeze neke...

- - - - - - - - - -

ono... ocenis cega se neko plasi i izmedju redova mu to podstices... mada to nije humano, jer nikad ne znas koliko je neka osoba psiholoski jaka da se nosi sa svojim strahovima...

Klajv Barker ima maestralnu priču na tu temu, "Užas".

da on je car zaista, mada sam uvek voleo ekranizacije sa dalekog istoka jer zlo u njima deluje nestvarno a cesto liseno bilo kakvih efekata...ybg uvek posmatram sve kao spoj slike i zvuka...prof. deformacija

- - - - - - - - - -

meni najgori film u zivotu bio krik straha... dve godine nisam mogao da spavam ko covek od onog u bazenu :lol:

Taman se naoštrim da izdominiram na konkursu, a vi postavite neku američku temu.

A, ja se sav predao ljubavi, Hristu, božanstvu, filozofiji
...:D

Znači, "ruska" tema ti više odgovara?

Ali vidi:
dovoljno je da, pored ljubavi, Hrista, božanstva i filozofije, ubaciš makar mračnu šumu, groblje ili samobičevanje, i već ima potencijala za horor.
A može i neka priča o Inkviziciji. Ne bi morao mnogo da dodaješ osim onog što se podrazumeva: mučenja.

ja sam rešila da svoju kratku horor priču objavim mimo konkursa.
Ide ovako:

Totalno je mračna i puna zla. I nema srećan kraj. :sad2:

Pravi horor je, odnosno pod-žanr, psihološki horor:

Odlučih da ne glasam i ponosno izbojkotovah izlazak na izbore, a onda sam saznala da se i prazni glasački listići računaju. Što nas više ne glasa, to je više glasova za vladajuću opciju.

A slešer bi bio:
U novom skupštinskom sazivu sede povampireni političari za koje smo mislili da su politički umrli. Škrguću zubima i horski mrmljaju: "Krvi ćemo vam se napiti."
Ali, ova verzija je već passe.

- - - - - - - - - -

Znači, nova tema. Ovaj krug završen...

Iju, to znači da te ne zanimaju priče koje su već pristigle na ovaj konkurs?!

Back