Novi pravopis - glupost ili potreba?

Тачно.

И управо то је одговор на питање како може и Пожеги и Пожези... Ако у реалности све време егзистирају оба облика, како утврдити правило?

ali to je još i najmanji problem :lol:
Ako su oba oblika dobra, zašto se mlatiti sa tim? :lol:

Meni je uvek bilo simpatično kako srpski uopšte nema adekvatnih rešenja za stanovnike nekih zemalja recimo :)

Вецо, ради се мало и у другом, и у трећем, све се ради информативно, али не могу оцењивати нешто што нисмо обрадили по програму.
Мислим, информативно радимо и преношење дела речи у следећи ред, али пре обраде одвајања речи на слогове, нисам оцењивала, само исправљала.
укапирала сам ја одма шта си хтела да кажеш
ал ја сам се много изненадила кад је Јован у првом разреду учио субјекат и предикат
па реко, мајку му бре,шта је ово,овде неко није нормалан...први разред...субјекат и предикат :eek:,дај боже да сва деца разумеју прочитану рееницу, камоли да одреде субјекат и предикат...шта ли ће тек да уче у другом?
кад оно у другом,опет субјекат и предикат
и у трећем
па служба речи наспрам врсте речи
па тако и са управним говором---продубљује се градиво из разреда у разред
Али, језик је жива ствар!
Мени је увек било глупо рећи ,,МилиЧин, Драгичин...'', мислим да би правопис морао да каже да може и ,,Милицин, Драгицин..''.
Не може увек бити искључивости.
Па, и у фудбалу се мењају правила, и у саобраћају... што не би у језику?
у саобраћају се мењају правила тек кад неко погине,
добро је, за правопис неко не мора да мре....макар то

meni je sto kaze Lexa potpuno fenomen 'hrvatski' jezik
jedna vestacka tvorevina od srpskog jezika u kojoj je samo jedan mali broj reci bio odlicje lokaliteta, a onda vestacki napravljen potpuno nov neprirodan jezik koji je sada njima 'maternji' ili sta god :neutral:

- - - - - - - - - -

nema sta da se roknes, ja prezivela do 7. a posle uce sami :aha:
preziveces, na onom svetu je dosadno da vi kazem :aha:

јој уз сво поштовање према Хрватима, стварно немам намеру да нешто по националној основи (као уосталом нико на овом пдф)
ал мени је много смешно то инсистирање на својатање језика
еботе све је ово исти језик, исти...
какав бре црногорски, хрватски, босански :lol:
како бре Кинези, са два краја Кине се једва разумеју,а опет исти језик, а ово...као различити језици, а све се разумемо, а кад смо били СФРЈ био исти језик
после се љуте кад кажемо да је политика умешала прсте

а што се тиче учења, мислим дасе ми родитељи много нервирамо,a nema potrebe uopšte

Back