Novi početak...

Da li je kasno od 35 godine pa na dalje početi graditi život koji nije bio izgrađen do tada?

Pri tom mislim na sve: na porodicu (muža, decu),obrazovanje/posao, prijatelje (društveni život), hobije, ostvarenje snova (npr putovanja,...)
Ili je ipak istinita stara narodna izreka "Sve ima svoje vreme!" ;)

I šta je po vama važnije, biti srećan pa kada god to bilo (npr i u 50-toj) ili se truditi imati sređen svaki segment života na vreme?

sand1.jpg

Nikad nije kasno i sve je moguće. Iako... postoji vrlo zanimljiva ruska poslovica, koja kaže 'bolje nikad nego prekasno'... Sreću treba izazvati a ona nas možda traži

Da li je kasno od 35 godine pa na dalje početi graditi život koji nije bio izgrađen do tada?

Pri tom mislim na sve: na porodicu (muža, decu),obrazovanje/posao, prijatelje (društveni život), hobije, ostvarenje snova (npr putovanja,...)

I šta je po vama važnije, biti srećan pa kada god to bilo (npr i u 50-toj) ili se truditi imati sređen svaki segment života na vreme?

sand1.jpg

Nije kasno naći radost i ostvarenje u svakodnevnici. Ko je zadovoljan sa onim što ima, sve mu je lakše, ne mašta o nedostižnom. Ako nisi ostvario nešto što si želeo, onda je bedak i znači da je nešto pogrešno, a ako tada nisi ni želeo i nisi ostvario, ima vremena i biće. Karakter, sudbina je nešto sa čim se rađamo i mislim da sve ima neki svoj smisao u kojem se treba pronaći, proniknuti u suštinu.
Za porodicu nije kasno do neke 45-te otprilike, a za srodnu dušu nikad.
Prijatelji se stiču celog života, poslovi se nalaze, sazrevanjem znamo za šta smo više i to je neka prednost.

naravno da nije kasno, zasto bi bilo? ja imam 35, ponovo pocinjem ne bas ispocetka jer sam ponesto stekla ali cu mozda promeniti zemlju boravka, posao, okruzenje, sve - i ako se to desi, bice sjajno :) nov pocetak, nova avantura, novi ljudi, jezik... za mene je to kao da si dobila dzokera i mozes da prozivis jos jedan, drugaciji zivot.

Ne moze biti kasno,kad je SAD sve sto imamo.Ako zelimo ostvariti svoj cilj,bio on mali ili veliki,SAD je pravo i jedino vreme za to,nema veze imali mi 12 ili 112 godina.Sem toga,mnoge stvari ljudi u zrelijim godinama bolje obavljaju od mladjih,ne zato sto su mladi nesposobni,naravno da nisu,ali im fali iskustvo koje je uvek dragoceno.
P.S. "SAD" nisu Sjedinjene Americke Drzave ;)

Нисам сигурна да разумем питање. Ако неко до 35 године није створио породицу и брак - да ли треба уопште да га има? :confused:
Ако се неко до 35. није бавио неким хобијем или није путовао - треба ли уопште да почне да се бави тим хобијем и треба ли уопште да путује?
То питаш??? :dontunderstand:
Које је то право време за хобије и путовања?
Једино смо биолошки ограничени за рађање деце...па не можемо стварати породицу са 70, а за све остлао не капирам какве везе има са годинама...:confused:

Ја сам већ испланирала да ћу почети да учим руски и да се бавим грнчарством кад одем у пензију...;)...пошто сад не постижем...

А ово тек не разумем...:confused:
Па ваљда тежимо да будемо срећни увек, колико год је то могуће...не постоје одређене године за срећу...
Једино што нас у различитим годинама различите ствари чине срећнима...;)..па она што ће нас чинити срећнима са 20 није исто оно што ће нас чинити срећнима са 50 и обрнуто...;)

Nikada nije kasno. U trenutku dok zivis kako moras radis na tome da zivis kako hoces ili zelis. Ako izuzmeno radjanje dece kao biolosko pitanje i pitanje godina dakle, neke razumne godine za imanje dece i potomstva, izuzev toga, ja mislim da za sve drugo nije nikaad kasno. Konstantan rad i napredovanje, ucenje, usavrsavanje i doci ce do poboljsanja. Bolje jedna po jedna stvar , ne moze sve odjednom, jer ces se rasplinuti i nece izaci na nista.

Sreca je naprosto relativna stvar i sta je za koga sreca, pitanje je. Bitno je znati realno svoje limite i domete. Svi bi mi hteli ovo ili ono, bitno je biti realan, uopste ili u trenutnim mogucnostima. Mic po mic i bice sve ok.

Back