Нови НАТО/САД губици у Афганистану, пао хеликоптер, шесторо погинуло.

Poruka
60.338
У јужној афганистанској покрајини Забул, наводно због квара на мотору, што је и логично јер су американске летелице необориве, пао је хеликоптер,. једна особа је преживела, а шест погинуло.
Ове година званично је погинуло 139 НАТО бојовника од тога 109 Американаца, што је мање него прошле када је погинуло 394 НАТОвца од тога 297 Американаца.
Овогодишњи губици су мањи јер је тежиште борби пренесено на афганистанске снаге, а и не износе се губици америчких приватних војски попут Блеквотера.
Линк:
http://vesti.krstarica.com/svet/avganistan-pao-americki-helikopter-6-mrtvih/

images

images

Наша браћа Талибани и ми у борби против мрачних империјалних сила, заједничког непријатеља, четвртог рајха, оличења западног зла. Америка нема шансе!!! Избугили су, само тога још увек нису свесни!

Наша браћа Талибани и ми у борби против мрачних империјалних сила, заједничког непријатеља, четвртог рајха, оличења западног зла. Америка нема шансе!!! Избугили су, само тога још увек нису свесни!
Misliš na onu braću(vehabije) i Zukorlića što zele da odcepe Sandzak:per:

У јужној афганистанској покрајини Забул, наводно због квара на мотору, што је и логично јер су американске летелице необориве, пао је хеликоптер,. једна особа је преживела, а шест погинуло.
Ове година званично је погинуло 139 НАТО бојовника од тога 109 Американаца, што је мање него прошле када је погинуло 394 НАТОвца од тога 297 Американаца.
Овогодишњи губици су мањи јер је тежиште борби пренесено на афганистанске снаге, а и не износе се губици америчких приватних војски попут Блеквотера.
Линк:

Po,obicaju Ameri mudro cute o gubicima.
Tek posle svega sabiraju utiske i donose
zakljucke.Cena im je velika,ali zato to nadomeste
ratovima.Ali,mislim da su im ovi ratovi
poslednji trzaji da odrze imperiju i tu ti tamo
kontrolisu proizvodnju i distribuciju droge.
Jos malo....i Cep.

AMERICKIM SLUZBAMA PRODAJA DROGE DONOSI CIST PROFIT OD OKO 500 MILIJARDI DOLARA GODISNJE - NESTO MANJE OD ZARADE AMERICKOG NAFTNO - GASNOG KOMPLEKSA ..... ZATO I ZRTVUJU DESETINE HILJADA VOJNIKA I UBJAJU MILIONE STANOVNIKA STRANIH DRZAVA .

Misliš na onu braću(vehabije) i Zukorlića što zele da odcepe Sandzak:per:

Па и вехабије из Пазара нападају заједничког непријатеља, тј. Меричку амбасаду, руским наоружањем!!!

Непријатељ нашег непријатеља је наш пријатељ!!!

Америка бележи незапамћене губитке у Авганистану. Талибани крећу у контранапад и ускоро ће бити пред вратима Беле куће.

Ironija je u tome da je SAD najvece finansijske gubitke i dugovanja napravila upravo zbog rata u Avganistanu i Iraku tako da mislim da tvoj sarkazam uopste nije na mestu.

Kvar na motoru,pa i jeste,uzrok su one rupe promjera 30 mm na limu motora. Sve me to podsjeca na 1999 godinu na granici SRJ i Albanije,tada su americki A10 i Apaci redovito imali :navodnik: kvarove motora.
'

То си гледао на другом дневнику кад је данашњи саучестник у издаји Косова (и Метохије) Милован Дрецун извештавао како смо обории 200 НАТО авиЈона?

- - - - - - - - - -

Ironija je u tome da je SAD najvece finansijske gubitke i dugovanja napravila upravo zbog rata u Avganistanu i Iraku tako da mislim da tvoj sarkazam uopste nije na mestu.

Заебан изгледа тај Авганистан. Ко год дође, био Рус или Мериканац, заглави се и не мож' да изађе никако.

'
Заебан изгледа тај Авганистан. Ко год дође, био Рус или Мериканац, заглави се и не мож' да изађе никако.

Zaeban.Pre početka invazije,Ameri su tvrdili da će sve biti gotovo za mesec dana i računali su da je Afganistan najmekši u srednje-azijskom regionu.Navodno je tu trebala da bude baza za dalje širenje ka bitnijim lokacijama koje su bogate energentima.Rusi takođe,zadovoljno trljaju ruke,jer im je nekako draže da ameri imaju probleme sa Afganistancima,nego oni :mrgreen:

Realno, tek će da ih kokaju.

- - - - - - - - - -

И ти си жешће оперисан од памети док успевају да ти продају овакве ствари.

ma licno sam razocaran...---ocekujem daleko vece gubitke a sve zarad uvodjenja demokratije u avganistan...
-avganistanci mogu za 7 dana da oteraju dzukele amerikance--nek samo uniste sva postrojenja za proizvodnju droge...
-a ja licno navijam da se desi nesto slicno ko u somaliji---da avganistanci nataknu amerikance na kolac i pecu ko prase il ti jagnje...a nakon pecenja iste probaju--barem pred kamerama--sve to snime i stave na net...nek vide amerikanci i nek se gnusaju--i pobegnu glavom bez obzira--ko u somaliji..

'

То си гледао на другом дневнику кад је данашњи саучестник у издаји Косова (и Метохије) Милован Дрецун извештавао како смо обории 200 НАТО авиЈона?

- - - - - - - - - -

Nije zaeban Avganistan nego gerilski rat koji se primenjuje, a zarad medijske slike osvajaci ne mogu da primene taktiku "streljati 100 civila za 1 ubijenog vojnika" ko Svabe u Srbiji tokom WW2.

Back