NOVI MOST PREKO SAVE !

Nova Vlada jos nije ni izabrana u Parlamentu,a vec se oseca snazan vetar u ledja,koji nas gura u nove pobede.
Upravo je objavio Gradonacelnik,da ce stari most preko Save,koji su gradili nemacki zarobljenici,posle zavrsetka
drugog svetskog rata,biti zamenjen,novim velicanstvenim savremenim mostom.Sve ovo,ovaj nagli preporod beograda
potseca me aalegorijski,kao kada se od ruzne gusenice,polako pojavljuje novi lik.Pojavljuje se Leptir,predivni
insekt,sa krilima raskosnih boja.Eto,upravo tako,kao Leptir,pojavljuje se ispod sivih derutnih zgrada,jedan novi,jedan mocn:worth:i grad,raskosnih ob:worth:lika,nestvarno osvetljen svetlostima ociju svojih zahvalnih stanovnika.
trebalo je imati srecu.Trebalo je b:worth:iti srecnik,pa se roditi u ovom gradu,neslucenih mogucnosti,i velikih
ocekivanja.Beograd je spavao decenijama.Spavao je,kao medved u svojoj pecini,koji nije na vreme video,da
je Prolece doslo,da je bilo i proslo.A On,to nije ni primetio.Tako je i sa Beogradom.Ali,na svu srecu,dosli su neki novi,neki mladi ljudi,koji su stvar uzeli u svoje ruke.I oni tu mogucnost,da preporode ovaj grad,ne ispustaju iz
svojih ruku.I tako i treba.Beograd je krenuo silovito,u preporod,ne hajuci za to,sto je zakasnio,nekoliko decenija.
Sve ce ON to nadoknaditi.Jer,Beogradom po prvi put,u njegovoj istoriji rukovode pravi ljudi.Rukovode heroji rada
i zalaganja za sv:worth:oj,i nas Beograd.!!!:heart:

...."predivni insekt".....
....a ja se decenijama pitam otkud toliki insekti po ovoj napaćenoj državi - nejezda.....kad ono prestonica je u fazi PREOBRAŽAJ......pa srećno vam bilo.....samo vam fali KAFKA , pa da postanete delo velikog čoveka....ovako ostaće zabeleženo da je insekt , insekt - prirodna štetočina , reklo bi se.....žohar - kaj ne !

Šta je žohar?
" Žohari su noćni, šestonožni insekti, koji se zavlače u domove u potrazi za vodom i hranom. Dok traže dom u koji će se smestiti veličine su 0,15 cm, a kad se udome mogu narasti poprilično veliki. Ove životinje su nastale pre 320 miliona godina i još niko nije pronašao način kako da ih zauvek istrebi, jedino načine uništavanja onih koji su ušli u domove, kao i sprečavanja da uđu u kuću. Inače kada ih vidite u kući, oni su već razgranali porodično stablo. "

http://znacenje.rs/sta-je-zohar/

....sudeći po ovom ,ako je prestonica u preobražaju kao kakav insekt , po Lordovoj paraleli , nama tek prestoje muke po srpštini !....
J.B.G. - kako mi ideja o savskom mostu otvori oči sa sumornim predskazanjem !

123loncar;bt303202:
...."predivni insekt".....
....a ja se decenijama pitam otkud toliki insekti po ovoj napaćenoj državi - nejezda.....kad ono prestonica je u fazi PREOBRAŽAJ......pa srećno vam bilo.....samo vam fali KAFKA , pa da postanete delo velikog čoveka....ovako ostaće zabeleženo da je insekt , insekt - prirodna štetočina , reklo bi se.....žohar - kaj ne !

Šta je žohar?
" Žohari su noćni, šestonožni insekti, koji se zavlače u domove u potrazi za vodom i hranom. Dok traže dom u koji će se smestiti veličine su 0,15 cm, a kad se udome mogu narasti poprilično veliki. Ove životinje su nastale pre 320 miliona godina i još niko nije pronašao način kako da ih zauvek istrebi, jedino načine uništavanja onih koji su ušli u domove, kao i sprečavanja da uđu u kuću. Inače kada ih vidite u kući, oni su već razgranali porodično stablo. "

http://znacenje.rs/sta-je-zohar/

....sudeći po ovom ,ako je prestonica u preobražaju kao kakav insekt , po Lordovoj paraleli , nama tek prestoje muke po srpštini !....
J.B.G. - kako mi ideja o savskom mostu otvori oči sa sumornim predskazanjem !
Pa mora novi most Lončar bre jer kad tramvaj ovim mostom prodje odzvanja ceo Beograd na vodi a buka se čuje pola kilometra oko mosta ,što bi iritiralo svakog gosta i vlasnika novih stanova i lokala.Ma investicija nikad dosta ,to se zna,potreba je mnogo a malo para,sirotinja je i Bogu teška ,a kakva je uloga,tj.zasluga Beograda u svemu tome ,drugo je pitanje a menščini tvoj komentar se na to i odnosi dok je novi most i Bg na vodi van diskusije,to je menščini jasno svakome:think:;)

ZXY - zdravo !
Puno pozdrava , za starog blogera !

....a što se tiče mosta , protiv sam njegovog rušenja....mogu da laprdam ovo i ono o bilo kom vremenu naše prošlosti , ali da je potirem nikako , naročito objekte koji su simboli tog vremena......sigurno je grad prerastao taj most.....verovatno je on i izgubio na svojoj dinamičkoj nosivosti - ali to nije razlog da se ruši i na njegovom mestu izgradi neki nov - nedaj bože da bude bijafrijski ili saudijsko arabijski sa svim šerijatskim pravima.....hoću da kažem , pametan svet stare objekte rekonstruiše , obnovi , vrati im stari sjaj , a preopterećenje reši novo izgrađenim objektima.....tako se stvara tradicionalna kultura....veliki narodi tako čine - čuvaju staro i grade novo.....
.....u ovom smislu ovo je graditeljska osveta ponavljača......tako je bilo i sa petokrakom......tako je bilo i sa ćirilisanjem - potrli smo prošlost , pljunuli na nju , i sad smo narod od juče , sa bečkom pismenicom...desteračko stado !.....neznamo ko smo , odakle smo , odkad smo - pa nije ni čudo što neznamo kuda idemo......sledi nam veliko brmbosanje !

....

Ocigledno je,vise nego jasno.Beogradu treba osvezenje.Stare generacije su protiv svega sto je novo.Vama starijima,smetaju nove gradjevine,
smetaju vam novi mostovi.Vama ustvari,smeta sve sto je novo,lepo,savremeno.Cak i vase seksualne navike su zastarele.Vi niste u stanju
da prihvatite homoseksualnost i lezbejstvo,kao napredak,u zastarelim okostalim nacinima vodjenja ljubavi.Vi znate samo ono...napred-van,napred - van...Pa zivot kreira nove navike,nove nacine zivota nov pristup seksualnom zivotu.Mi ljudi,moramo konacno da se odvojimo,od zivotinjskog nacina upraznjavanja seksa.Zivotinje nisu mogle (nemaju razum), da uvode inovacije u toj sferi.To moze samo covek ljudsko bice
koji poseduje svest.Covek je otkrio,da muskarac moze sasvim lepo,da vodi ljubav sa muskarcem,a zena s zenom.I ono sto je najvaznije,u takvim
ljubavnim tandemima,ne postoji rizik od trudnoce,koji je bauk,mnogim muskarcima i zenama.Osavremenite se Kolega Loncar.Lrajnje je vreme.

Poslednja izmena:
.....pripadnici nove generacija , koji ne mogu da prihvate rizik prirodnog razmnožavanja , kroz ljubavni doživljaj različitih ljudskih polova , takovi neka kreui novim trendovima , svog pederastog "evropeizma"....srećan im put i daleko im bela kuća.....ja govorim o tradicionalnim vrednostima evrope , kao civilizacijskog lidera !....pa kad smo tu negde , može se štošta naučiti od te tradicionalne evrope i mostogradnje.....elem , stari se mostovi čuvaju kao oči u glavi - održavaju po hiljadu godina i predaju potomstvu u amanet ; uzgred , gradnjom novih rasterećuju se teškog saobraćaja i predaju šetačima na korišćenje ( uređuju se oko njih sadržaji za šetače i uživaoce u prirodi na obalame reke.....

....no to je već priča o očovečenju , a to je deo čiste dijalektike i etike , a to mladi naraštaj povezuje sa komunizmom i ubija u zametku - RAZVALJUJ !.......naravno , SAVAMALSKI !....

....dakle ja nisam protivu mosta , ja sam protivu rušenja mostova , oću reći protivu sam DOMAĆIH NATOVACA - pederizm*a , sodomizma i rehabilitacije zločinaca !

treba ostaviti jedino Brankov most kako bi"divni insekti" poput loncica i ovog idiotskog engleskog"plemica" mogli skociti drzec' se za rucice i osloboditi Beograd ekoloskog otpada. namerno necu reci fekalije jer su fekalije visi oblik zivota za ovu pomenutu dvojicu

....ti Trinito na ramenima imaš kolektor iz vremena kelta , kad su tu se pro'seravali.....nažalost , takvih kolektorskih pametnjakovića prepuna je prestonica.....sad se brbošete u toj vašoj mudrosti.....
....no šta da se radi , tako je zapisano !

....iskren da budem , ja sam zahvalan neimarima što izgradiše obilaznicu oko prestonice - mrzak mi je čak i bliski susret sa kolektorskim trinitrizmom !....

Trinito -- Beograd je zaista ukracen,za jedan dobar,siroko propusan Kolektor,koji bi sve fekalije dvomilionskog Beograda,mogao da "proguta"

na najefikasniji nacin.Mislim da ne gresim,kada sam otkrio,da bi ti licno,mogao vrlo efikasno,da budes taj beogradski fekalni kolektor.Propusna

moc fekalija,kroz tvoju unutrasnju konstituciju,bila bi resesenje regulacuje fekalnog odvoda,za narednih stotinu godina.!!!

Back