novi krstaski rat

Pobunjenik:
PAC-PAC:
Крсташки ратови нису тековина православља већ западног хришћанства које се огледа у јеретичким догмама римокатоличке цркве.

Крсташки ратови јесу тековина западног хришћанства, али је и један православни народ у њима учествовао. Реч је о Србима, наравно, који су омогућили крсташима пролаз кроз Србију. И не само то, краљеви Драгутин и Милутин су били веома блиски темпларима, а сами темплари данас тврде да су ова два изузетно значајна владара били и официри Темпларског реда. Зато није ни чудо што су данас Срби једини православни народ који има свој Темпларски ред.

Šta pričaš ti :?: :shock: Prvi put čujem. Morao sam da proverim -> Dragutin (1276.-1282) i Milutin (1282.-1321.) vladali su nakon završetka poslednjeg krstaškog pohoda.
I, sve i da su hteli, nisu mogli da budu oficiri Templarskog reda jer nisu bili u Svetoj zemlji.
Srbi imaju templare zbog geografije, a ne ideologije :roll:

Темплари су постојали и много после Крсташких ратова. Њихов последњи Велики мајстор, Жак де Моле, је убијен 1314. дакле много година после крсташа. Чак и после овог догађаја темплари су наставили да постоје, али унутар других редова, па су се тако многи касније инфилтрирали и у масонерију.

Краљеви Драгутин и Милутин су били веома блиски Реду темплара, и то пре свега због свог порекла, нарочито по мајци, али о њој ћу отворити посебну тему.
Сами темплари данас тврде да су ова два краља били њихови припадници, дакле то нисам ја измислио.

PAC-PAC:
Неупућеност у основне ствари вас доводе у конфликтне ситуације.
Јеретици могу бити само они који су отпали од основног православног учења а индијанци су иноверни, неко ко није упознат са хришћанским учењем.
Што се тиче пребројавања и процената, Платон је то лепо објаснио па према томе књигу у шаке већ ако сте толико задојени слободарским идејама.
Крсташки ратови нису тековина православља већ западног хришћанства које се огледа у јеретичким догмама римокатоличке цркве.
Ово не причам као православац задојен мржњом према другима већ као човек склон логици.
Римокатолици се зарад онтолошког утмељења позивају на одлуке Светих Отаца, дакле издају се за легитимне наследнике оснивача Цркве, с тим да са основним својим учењима, дакле учењима на основу којих их индетификујемо као римокатолике, залазе у жестоку колизију са одлукама Светих Отаца које су донете на прва три Васељенска сабора и самим тим улазе у јерес која је тако окарактерисана управо од стране тих Светих Отаца на које се они позивају на почетку приче.
Веома једноставно за оне који хоће да размишљају без обзира не верска убеђења.

Ја сам рекао Јеретици и Секташи(иноверни)

Back