Novi jeziv zločin - Strava u Bojniku!

ja to objasnjavam vec 10 godina

ne moze se ziveti drustveno neodgovoran zivot i ostro osudjivati posledice takvog zivota..
drustvo je sacinjeno od pojedinaca..a koliko ima osoba koje su rodjene poremecene? broj se krece u okvirima akademske statisticke greske..

mi smo nasim uverenjima odnosno daljim tokom delovanjem nasim u skaldu sa nsaim uverenjima stvorili bolesno i poremeceno drustvo..bolesno i poremeceno drustvo proizvodi u daljem toku bolesne i poremecene ljude koji cine bolesne i poremecene stvari..i dobiajmo silaznu spiralu..koja je mislim jasna svima..( da iz dana u dan sve vise propadamo na svim poljima..narocito onom ljudskom polju )

u cemu je razlika izmedju ovog izivljavanja nad nemocnim detetom i izivljavanja recimo ovih trenutno aktuelnih "farmera" i milion njihovih vernih gledalaca koji sa nestrpljenjem iscekuju novi nastavak njihovog medjusobnog izivljavanja..jerbo je to..zabavno..

u pitanju je ista zivotna filozofija samo nije na istoj granicnoj liniji..
bravo!!!
kada sam ovde iznela, proveren podatak, da je u domovima za deu bez roditeljskog staranja, u Srbiji, blizu 70% dece rodjeno iz incesta, hteli su da me linchuju............narochito ona falsh patriotski nastrojena grupa...........bilo je: ja sam srbomrzac, tih boleshtina ima samo na zapadu....i ostali isfantazirani *argumenti
evo, pokazalo se da je to pojava koja je , zachudjujuce, prisutna u provinciji, chak mnogo vishe nego u gradu.........nekako vam se taj podatak ne uklapa u zamishljenu sliku srBskog seljaka.......ali, kao shto vidite nije tako.......boleshtine ima svuda, a vi ste mislili da je kod nas nema jer se o tome cutalo
:roll::roll::roll:

bravo!!!
kada sam ovde iznela, proveren podatak, da je u domovima za deu bez roditeljskog staranja, u Srbiji, blizu 70% dece rodjeno iz incesta, hteli su da me linchuju............narochito ona falsh patriotski nastrojena grupa...........bilo je: ja sam srbomrzac, tih boleshtina ima samo na zapadu....i ostali isfantazirani *argumenti
evo, pokazalo se da je to pojava koja je , zachudjujuce, prisutna u provinciji, chak mnogo vishe nego u gradu.........nekako vam se taj podatak ne uklapa u zamishljenu sliku srBskog seljaka.......ali, kao shto vidite nije tako.......boleshtine ima svuda, a vi ste mislili da je kod nas nema jer se o tome cutalo
:roll::roll::roll:
bilo je uvek al nije bas da se cutalo..uostalom i pametnije je te pojave odstranjivati bez mnogo pompe nego udarati na sva zvona..te tako svako od nas postaje..sumnjiv..
svi nastavnici i profesori postaju sumnjivi itd itd..te se time samo podize nivo kolektivnog stresa...a podizanje nivoa kolektivnog stresa moze da proizvede samo jos veci broj ispada..

bilo je uvek al nije bas da se cutalo..uostalom i pametnije je te pojave odstranjivati bez mnogo pompe nego udarati na sva zvona..te tako svako od nas postaje..sumnjiv..
svi nastavnici i profesori postaju sumnjivi itd itd..te se time samo podize nivo kolektivnog stresa...a podizanje nivoa kolektivnog stresa moze da proizvede samo jos veci broj ispada..

to je ochekivana reakcija u drushtvu u kome se istina skriva, svakako ne treba preterivati, jer moze izgledati kao hajka ali, docice vreme da se ljudi nauche da se takve stvari ne skrivaju i ne zatashkavaju, pa da je u pitanju bilo ko

to je ochekivana reakcija u drushtvu u kome se istina skriva, svakako ne treba preterivati, jer moze izgledati kao hajka ali, docice vreme da se ljudi nauche da se takve stvari ne skrivaju i ne zatashkavaju, pa da je u pitanju bilo ko

samo sto prethodno drustvo mora da sazri da bi se na pravi nacin nosilo sa tim informacijama..a kad drustvo sazri onda ce i ti slucajevi biti svedeni na izolovane pojedinacne ..tu i tamo u par godina po neki..jer se patologija ne moze u potpunosti nikad odstraniti iz drustva..al drustvo kao sto je nase koje obozava patolosko ponasanje..primer "farme" npr a ima primera bezbroji iz neposrednog svakodnevnog zivota,,
u drustvu u kome se pljuvanje izivljavanje podyebavanje..degradiranje drugih..smatra zabavnim..:roll: ozbiljnije patoloske pojave ce se tek namnoziti..

samo sto prethodno drustvo mora da sazri da bi se na pravi nacin nosilo sa tim informacijama..a kad drustvo sazri onda ce i ti slucajevi biti svedeni na izolovane pojedinacne ..tu i tamo u par godina po neki..jer se patologija ne moze u potpunosti nikad odstraniti iz drustva..al drustvo kao sto je nase koje obozava patolosko ponasanje..primer "farme" npr a ima primera bezbroji iz neposrednog svakodnevnog zivota,,
u drustvu u kome se pljuvanje izivljavanje podyebavanje..degradiranje drugih..smatra zabavnim..:roll: ozbiljnije patoloske pojave ce se tek namnoziti.
.

svakako, ali...teshko da ce uskoro doci da pomaka u kolektivnoj (ne)svesti, imajuci u vidu:
Kurir-dnevne novine sa najvecim tirazom
Pink-najgledanija televizija
Selo gori...-serija koja je oborila sve rekorde gledanosti
Grand audicija- za nove zvezde Granda ili, josh gore, istakva audicija za decu, gde devojchica od 6 godina peva i igra kao Stoja ili Ceca....(naravno isto neobuchena...
teshko da ce ovo drushtvo ikada doziveti "katarzu i shvatiti kuda ovo vodi
:roll:

Verovatno si u pravu da ovoliki senzacionalizam može da pokrene neke psihološke mehanizme od kojih društvo može imati veće štete nego koristi, ali opet, dobro je da se o tome VIŠE NE ĆUTI.
To je ono što smo sinoć pričali.
Nekada su se te pojave "gurale pod tepih".
Pogledaj ovo iznošenje na videlo višedecenijskih zlostavljanja dece pod okriljem katoličke crkve. Dobro, ti si spominjao konkretno naše društvo, a ja sam se uopšteno osvrnula na tu pojavu.

I tačno je da postoji mogućnost da se svako bezazleno milovanje po kosi deteta od strane učitelja protumači kao nastranost, ali je zato u tom smislu neophodna neka vrsta edukacije od strane psihologa, pedagoga...Postoje načini da se to prepozna.
Svaki roditelj koji iole posmatra ponašanje i aktivnosti svog deteta, mora imati znanje o tome koji su znakovi da se, nedajbože, tom detetu dešava nešto o čemu se ono stidi da govori.

Verovatno si u pravu da ovoliki senzacionalizam može da pokrene neke psihološke mehanizme od kojih društvo može imati veće štete nego koristi, ali opet, dobro je da se o tome VIŠE NE ĆUTI.
To je ono što smo sinoć pričali.
Nekada su se te pojave "gurale pod tepih".
Pogledaj ovo iznošenje na videlo višedecenijskih zlostavljanja dece pod okriljem katoličke crkve. Dobro, ti si spominjao konkretno naše društvo, a ja sam se uopšteno osvrnula na tu pojavu.

I tačno je da postoji mogućnost da se svako bezazleno milovanje po kosi deteta od strane učitelja protumači kao nastranost, ali je zato u tom smislu neophodna neka vrsta edukacije od strane psihologa, pedagoga...Postoje načini da se to prepozna.
Svaki roditelj koji iole posmatra ponašanje i aktivnosti svog deteta, mora imati znanje o tome koji su znakovi da se, nedajbože, tom detetu dešava nešto o čemu se ono stidi da govori.

ne razumes..NIKAD se o tome nije cutalo samo se nikad o tome nije udaralo u talambase
naravno da sam se osvrnuo na nase drustvo a to tamo drustvo na zapadu nam je pokazalo koliko im je stalo da nas..bacanjem bombi sa osiromasenim uranijumom..

ja sam hteo da kazem da su u nasem drustvu to desavalo sporadicno..jer je takve pojave nemoguce odstraniti u potpunosti..ali neuporedivo manje nego danas ..
a s obzirom da smo utrenirani da se ponasamo u skladu onoga sto nam sredstva za kreiranje javnog mnjenja predoce..ispada da se medijskom pompom o svemu tome istom daje ..popularizacija..
ionako se ti slucajevi sa nasim pravosudjem rese onako jednostavno prvo jedno 2 ili 3 godine sudjenja pa se osude na 2 do 3 godine zatvora o trosku poreskih obveznika i na kraju se puste kuci u komunizmu se to resavalo zatvaranjem doticnih u neku od institucija za umobolne da ne vide beo dan decenijama..
imamo zakone i zakonske procedure koje stite prestupnike kriminlace i ostale bitange raznih kalibara..

na sta smo usredsredjeni to nam se desava a nase drustvo je mnogo koncentrisano na negativno ..
kako sejemo tako i znjemo..tj
ako stvari posmatramo i cini mo ih na isti nacin na koji smo ih oduvek posmatrali i cinili ..i desavace se stvari koje su nam se oduvek desavale..

promena u nacinu razmisljanja i zivotnoj filozofiji je OCAJNICKI neophodna..

Back