Novi hard disk - instalacija u razlicitom racunaru

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Uskoro planiram da instaliram windows na novi prazan hard disk.
pitanje da li je moguce da se instalira OS na disk na drugom racunaru, pa da se on kasnije ubaci u moj.
(pritom taj drugi je sasvim razlicit verovatno od mog. gugl mi izbacuje neke negativne odgovore.. al rekoh da pitam?..)
u protivnom bih morao da vadim dva diska koja imam i nosim racunar negde na instalaciju...
nemama vremena ja za to..
isto zelim da zadrzim dva diska koja imam podesena da se moze uci prilikom podizannja sistema u bilo koji kao primarni. ili bar jedan stari i ovaj novi,
jer bih inace morao da gubim dane nedelje mesece instairajuci i podesvajuci sve kao sto je na ovom starom disku.. (vec jednom sam prosao kroz to) gde je gomila bagova i problema sa windowsom internetom, (flashom.jujtubom. koji mi koci stranice i pretrazivac?)

ono sto me jos zanima dal postoji neki cudotvorni program koji bakapuje sve instalirane programe drajvere podesavanja fajlove dokumente ---
izuzev onih koji pripadaju windowsu (koji je u kvaru) tako da posle instalacije windowsa ubacim automatski sve na svoje mesto...

copy-partition-1.gif

Mozes klonirati patriciju sa ovim programom EaseUS Partition Master

Što se tice instalacije sistema kako si objasnio evo mogućih komplikacija.

Ukoliko se radi od XP sistemu i dve potpuno različite mašine, tj jedna Intel a druga AMD onda možeš da zaboraviš, to neće ići tako lako, razloga puno a jedan od osnovnih je nekompatibilnost sistemskih fajlova i drajvera sa hardwerom prilikom inicijalizacije sistema. Pak ukoliko se radi o Windows 7 ili 8, takodje možeš naići na sličan problem, pitanje je koja je verzija sistema, koliko se razlikuju računari, šanse su 50-50.

Uostalom bilo koji ozbiljan serviser će ti reći da ima spremne univerzalne sisteme posebno za Intel a posebno za AMD. Odgovarajući se pokreće uz pomoć adekvatnog butabilnog programa i smešta na C: particiju.

Uskoro planiram da instaliram windows na novi prazan hard disk.
pitanje da li je moguce da se instalira OS na disk na drugom racunaru, pa da se on kasnije ubaci u moj.
(pritom taj drugi je sasvim razlicit verovatno od mog. gugl mi izbacuje neke negativne odgovore.. al rekoh da pitam?..)
u protivnom bih morao da vadim dva diska koja imam i nosim racunar negde na instalaciju...
nemama vremena ja za to..
isto zelim da zadrzim dva diska koja imam podesena da se moze uci prilikom podizannja sistema u bilo koji kao primarni. ili bar jedan stari i ovaj novi,
jer bih inace morao da gubim dane nedelje mesece instairajuci i podesvajuci sve kao sto je na ovom starom disku.. (vec jednom sam prosao kroz to) gde je gomila bagova i problema sa windowsom internetom, (flashom.jujtubom. koji mi koci stranice i pretrazivac?)

ono sto me jos zanima dal postoji neki cudotvorni program koji bakapuje sve instalirane programe drajvere podesavanja fajlove dokumente ---
izuzev onih koji pripadaju windowsu (koji je u kvaru) tako da posle instalacije windowsa ubacim automatski sve na svoje mesto...

Kao što ti je rekao @Mello87 možeš naići na raznorazne probleme...Na Win 7 ili Win 8 može da prođe ako su obje mašine sa intelovim chipsetom odnosno amd-ovim... Ali @I <3 BIG (.) (.)ti je već predložio da kloniraš Windows na svojoj mašini što je možda za tebe najbolje rješenje a to možeš uraditi i sa bootabilnim acronisom...

Back