Novi detalji drame u Kragujevcu, komšije tvrde: Nije mogao da dođe do nje pa odlučio da pobije sve koje ona voli

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.052
"Policija je brzo intervenisala, uhapsila napadača i konfiskovala oružje, uključujući automatsku pušku i ručnu bombu.

Marko J. (40) uhapšen je u ponedeljak uveče nakon što je u kragujevačkom naselju Erdeč, nasumično pucao iz automatskog oružja u ulici u kojoj stanuje porodica njegove bivše partnerke. Kako tvrde komšije, on je krenuo u krvavi pohod jer ne može da stupi u kontakt sa svojom bivšom partnerkom koja je, kako pričaju, u Nemačkoj pobegla od njega i sa sobom povela i njihovu maloletnu ćerku.

Prema rečima komšija porodice u čijem dvorištu se u ponedeljak uveče odigrala prava drama, Marka J. je nedavno napustila supruga sa kojom je živeo u Nemačkoj, a sa sobom je odvela i njihovu maloletnu ćerku. On od tada navodno pokušava da ih nađe.

Prema rečima meštanke Dušanke iz Erdeča, pomahnitali muškarac je u Kragujevac došao kolima iz Nemačke nekoliko sati pre nego što je počinio zločin.

Trenutak kada je krenula rafalna paljba
- Bilo je strašno. U trenutku kada se sve dešavalo kod nas u kući sedela je ona sa detetom. Odjednom je sve počelo da puca i da se trese, kaže komšinica.

- Svi smo se jako uplašili. Žena i njen mali počeli su da vrište i plaču. Meni je pozlilo. Od pucnjave su se tresli prozori. Moji sin i snaja su pozvali policiju, a ona se samo brinula da li joj je muž živ. Niko nije očekivao da ovakvo zlodelo može da se dogodi u našem komšiluku - ispričala je još vidno uzrujana komšinica ove porodice.

"Sve ću da vas pobijem, ima da vas pokoljem"

Povređeni muškarac, koji se takođe zove Marko, navodno se dobro oseća i nije životno ugrožen, otkrila je sagovornica. Ona je objasnila i na koji način je njen komšija zadobio
povrede.

- Kada je pomahnitali čovek krenuo da puca po ulici, on je došao do porodične kuće svoje bivše partnerke u kojoj se u tom trenutku nalazio njen rođeni brat. Čuli smo kako se napadač dere: "Sve ću da vas pobijem, ima da vas prekoljem. Dići ću vas sve u vazduh..." Išao je ulicom, pretio i pucao. Ja sam danas bolesna žena, ne mogu da se smirim - govorila je Dušanka.

Gađao brata bivše žene nožem
Sagovornica je rekla i da je osumnjičeni Marko J. nožem gađao šuraka Marka M. koji je zadobio povrede.

- Taj Marko ušao je u porodičnu kuću bivše supruge kako bi joj ubio roditelje, brata, njegovu porodicu... Ma sve je hteo da ih pobije. Kada je ugledao Marka gađao ga je nožem i pogodio. Srećom, policija je brzo stigla i niko nije nastradao - ispričala je Dušanka.

Otkriven motiv napada u Kragujevcu

Dušanka, prva komšinica porodice u čijoj kući se u ponedeljak uveče odigrala prava drama, otkrila je i motiv ovog surovog napada.

- Marko i Ivana otpočeli su vezu u Nemačkoj gde su živeli zajedno i dobili ćerku. Koliko ja znam, on je nju tamo maltretirao i ona je pobegla od njega glavom bez obzira. Sa sobom je povela i ćerkicu, ne znam koliko tačno ima godina, znam da je mala. Prema pričama, Marko je tražio Ivanu mesecima, ali je nije pronašao. Sakrila se. Onda je seo u automobil i u ponedeljak došao u Srbiju. Pravo iz Nemačke uputio se ka kući u kojoj je Ivana odrasla, gde danas živi njena porodica. Pošto nije mogao da dođe do nje, odlučio je da pobije sve ljude koje ona voli. Ne mogu da zamislim šta bi se dogodilo da je Ivana sa njihovom ćerkom bila u tom trenutku u kući gde je odrasla - zaključila je sagovornica."

https://www.kurir.rs/crna-hronika/9...6HdeMn2O9xr3Sa8o0g_aem_AW8E9p89_HZme4ZLdWU8VQ

Сачувај нас Боже и саклони
:pop: далеко било.

Back