Novi civilni avion Suhoj

fresh&clean:
"Nadam se da će Izrael dokazati moć Raptora, vrlo uskoro, pošto ga kupuju.
Kao i uvek....
Drugo Su srat 20 go ma koliko ga modernizovali je Su 27 ma šta mu god stavljali i radili nadogradnju.
A o radarima da ne govorimo, kavalitetu u performansama. "

Ја се надам да ћете ти и теби слични једном схватити да земља од 300 милиона зомбија,
којом управља 2 милиона психопата, неможе НИКАД бити прва ни у чему добром.
Ово за квалитет су27 је "симпатично".

fresh&clean:
"Rusi sve što napišu tačno a ovoi drugi ne valja, čak i naši kada napišu, pa ko je tu lud.
Još nešto, prvo kažes, Rusi kada izbace to je testirano, provereno....
np. za Ka 50, nema tu šta to kada uđe u serisku proizvodnju to je vrh.."

Тачно тако, а ово наши-њихови је релативно (у смислу римског поста и српске дефиниције издајника).

fresh&clean:
"a posle kažeš prva serija Mig 29 njih 300 nije kako treba i bla bla...."

Ако сам написао да су 29-ке које су руси продавали клацкалица народима,
дно(29-ки) то је (по мени) тако.

fresh&clean:
"Smešno, nema argumenata, dokaza, Što Rusli ne uvode u naoružanje Su 30 ili SU 35 ako su tako dobri, nego izvoz, izvoz, šta Indija ima više para od Rusa... ili Malezija.
imaju po 30 primeraka i to ko zna kakvih....
SU 34, za borbu nprotivv brodova i podmornica, uvode svega jedan puk i to do 2012, zašto."

Прво да се одмах разумемо, шта руси раде и имају, производе и користе, веруј ми незнају
ни њихови ПОЛИТИЧАРИ, а камоли ја и ти. Читам понегде глупости: имају 100000 авиона, 100 авиона...
Заурал ти је био, и остао држава у држави. Ко је боравио бар у Иркутску, само може да омирише
каква је то "луда" земља. Говорити са неким ко тога није свестан је готово бесмислено.
Могу да ти наведем Н примера (чак и које људи знају, ал им промиче) да паднеш у несвест,
али искрено немогу да се нагањам са ветрењачама. Ко зна зна.
Нетворк и докази, веруј ми и за много мање битне ствари гогле избаци:
"Недамо вам да идете тамо, јер ће харм твој компјутер" - Мр Орвел...

fresh&clean:
"Pre pojave F22 su bili najbolji, sada ne, to je činjenica mada i Rafal je jako dobar i pitanje je kako bi snji izašao na kraj
A ono vektorisan potisak, kobra itd.. to su priče za melu decu, da se odmah razuememo.
Na svim simulacijama je dokazano da je dobro samo SAMO kada je borba 1-1 inače kada učestvuje više od dva aviona ne pije vodu... da ne objašnjavam sada
Jer to su ameri testirali još sa X31 avionom itd.... mnogo pre Rusa "

Значи пробни ф22 на неком аеродрому, на неком месту, уради полукобру и одмах је бољи од су27
који демонстрира своје могућности пред могућим купцима, фул ратна верзија са топом, радаром
муницијом, бар 30% горива итд?
Да ти ипак опет поновим: Код американаца то глупирање је РЕДОВНО.
За векторисан потисак би било пуно приче, али слажем се да су27 нема потребе за тим.
Шта ћеш, кад арапи траже да им уградиш та пећ у камион а ти одби...
Кобра ти је јако значајан маневар (мењај литературу).
Какве симулације су доказале небитност КОБРЕ?
Шта са х31? Да ли си сигуран да знаш да је тај што пише те глупости уопште нормалан?
Баци те књиге у ђубре одмах (моја искрена препорука).
Х31, па дај да ређамо те "прототипе", па ко је био луђи од руса ту икад?
Бар данас се релативно лако може сазнати бар део тих лудорија.
Али опет да ти подвучем, руси тестирају само оно што им ТРЕБА, или ће им МОЖДА требати.
Нпр. јак141, чудовиште из лох неса му није равно, али русима ТО НЕТРЕБА и ћао.
Сад што други роне сузе, неће се они потрести због тога.
Хоћеш контра пример, онај шпијун ср71, куља му гориво на све стране, личи на нешто
чега би се марсовац уплашио и луде то праве?
Руси избаце миг25 и шта више ср71 да ради, сем да надлеће свапо и просипа
мокраћу по јадним ******ма, ил да га воде ко мечку на вашаре.

Да скратим, ф22 ми је прилично јасан, али сам хтео да наведем некога на неке
озбиљније теме, што ми нажалост није успело.
Израел и површина крила су ти ф22...

Велики поздрав свима!

Ja opet kažem to je samo parada za oči, u vazdušnoj borbi de učestvuje više od dva aviona, je pravao samoubistvo...
Sve simulacije koje su do sada sprovođenje su dokazale to.
Jer bi za avon pratilac,pošto se uvek ide u paru, bio suviše lak plen, zbog malog radiusa okretanja.
Za ne upućenje, sada svi savremeni lovački avioni imaju nišan na kacigi pilota. samo toliko...
A knjige da bacim, dosta tih knjiga su napisali naši ljudi, inženjeri, piloti...
A da Ruske su EXTRA i samo njima treba verovati.

Jednom ste me napali... pljiješ našu vojsku, naše inženjere...bla, bla...
a posle, stvarno je lud ko veruje našim oficirima i ostaloj bagri, to su idijoti... pogotovo kada smo diskutovali o tenkovima i helikopterima..
pišete samo kako vam odgovara, čas jedno, čas drugo, uopšte se ne držite svoje priče i doslednosti, čas super, provereno, posle prodavali budalama krševe.. smešno...to znači da su i naši ljudi, kadar,oficiri budaletine kada su se odlučili za Mig 29A...
za vašu informaciju, naša vojska i piloti su bili za Miraž 2000, ali politika i komunizam rade svoje...
pošto su bila oba aviona na ispitivanju od strane naših pilota.....
čisto toliko....

Da se razumemno.
Ne govorim da je Su 27 loš, kamo loš, među najboljimal, više odlučuje pilot nego ovion, samo ne upućen misli drugačije.
Ali uporediti novo, gde je sve novo i nadograđivano 20 puta do sada, je smešno.
Evo jedan primer, Su neće biti u stanju da otkrije F22 sve dok se ne približi na nekih 45-50km i to je pitanje.
F22 biće u stanju da prati Su sa daljine od oko 200km, jer mu radar to omogućava.
Rusi su tu uvek kaskali, da ne govorimo o radarima na Mig 29 koji je bio očaj, očaj, sve dok se nije pojavila verzija Mig 29M, M2, ili Mig 33 zavisi kako gde navode ili novija verzija SMT od koje je posle nastao i 35.

Пријатељу fresh&clean, намучи ме са овим писмима дебело. Не знам шта више
да кажем јер изгледа говорим на кинеском. Ево да ти бар нешто поновим:
- Кобра је ЗНАЧАЈАН маневар у неким неретким моментима.
- Циркуски маневри су бројни, али кобра није то.
- Ко вата за рогове кога и са које даљине је класично циганисање.
- Руси, наши инжењери и пилоти, комунизам и полтронизам су посебне теме.
- Мираж 2000 је био топ на западу, али је за БИЛО КАКВУ 29-ку дреш.
- И мени се кад сам био мали свиђало да возим ауто, али пандури кажу њет.
- Лудом нетреба дати-продати оружје, већ лекове.
Не знам шта још више да причам, али суштина је у следећем:
Амери и запад, немогу имати боље летелице од руса, јер немају ни ПРИБЛИЖНЕ
капацитете (ни у једној потребној области) као руси. Све ово друго ти је бла бла,
кењ кењ...
Наравно да смо ми одувек били за руско наоружање, али шипак нису руси овце
да невиде очигледно. Упркос томе што је редовно форсирана западна техника,
руска се на СВИМ тестовима УВЕК показивала н пута бољом, до те мере као да
је 50 година млађа, тако да упркос томе што су нам руси ко нато положарама давали
(њима) кршеве на продају, ама баш НИКО није могао да то игнорише.
Онда иду вађења у смислу ми ћемо сами, бла, бла...
Е сад да бих ја остао жив, МОРАМ да прекинем нет кокетисање ШТО пре.
У противном ће жена да ми откине главу ко мачка голубу. Зато иако ми је жао
морам да прекинем дописивање ШТО ПРЕ!
Немојте се осећати увређеним, што нећу одговарати на пошту.

("људе" који слушају жену, треба обесити, спалити и пепео послати УСА ракетом
на месец, за прву помоћ добра је и ликвидација у неком потоку)

Пуно поздрава свима!

Za ne upućenje, sada svi savremeni lovački avioni imaju nišan na kacigi pilota. samo toliko...

Bilo bi glupo da nemaju posle 19 godina od kada je prvi put primenjen.

Ok što se tiče Su i Raptora u sferi radarskog otkrivanja, no kako i znamo generacijski su različiti, te je to i za očekivati, trka traje dalje, a i protivnika si već naveo, SMT sa TopazM1 i spektrom ŽUK radara.
Takođe za neupućene, tehnologija integracije svih avionskih senzora (optoelektonskih TV,laserskih i IC sistema, nišana na kacigi) u jedinstveni informacijski sistem za pilota sa sistemom za upravljanje vatrom, prvi put je primenjen u razvoju prvih modernizovanih MiG-29, što se na zapadu tek počelo primenjivati na F-22 i F-35.
Da se razumemo, kako kaže fresh&clean, ne osporavam ja ni jednog momenta kvalitet zapadnih aviona, ali generalno gledano, veći deo razvoja savremene avio tehnologije u domenu borbene avijacije je na strani Rusa, što su činjenice, a ne nešta što sam ja izmislio. Na primer baš gore citirani sistem nišanjenja su Ameri prvi primenili 1989god. na F/A-18, dok je kružni promenljivi vektor potiska prvi primenili Rusi na Su-37....itd....

ako bi smo gledali onaj prototip kako je uradjen, izgleda ko da su susteri udarali one zakivke, avion je osudjen na propast
mada necu nista da kazem dok ne vidim serijsku proizvodnju
ipak OKB Suhoj ima ime

To je bio primerak napravljen samo za roll-out, tako da se ne treba mnogo na to oslanjati, generalno napravili su uzasnu marketinsku gresku tim potezom. Slicno smo videli i kod Boeinga sa modelom 787, naravno ni priblizno toliko drasticnu (ko moze da primeti da li su zakivci pravi ili ne, 001 je izgledao perfektno.

fresh&clean: "...Kada su injženjeri Toyote modrenizovali proizvodnu liniju kod Boinga... "

Ајде да те упознам, да је технологија производње цивилних и војних летелица, као
поредити бабе и жабе. И док је производња цивилних (подзвучних) авиона вероватно
већ могућа као серијска, то је код војних надзвучних летелица само сан.
Том сну су се руси не примакли, већ га практично остварили са концептом модула.
Каква је то паклена технологија и шта све захтева било би заморно (мени) и вама
незанимљиво да пишем (можда некад, али сумљам).

Нпр, ко је икада обишао Соко, Утву, итд...могао је да види следеће:
Код Уштве75, радник узме 20 нитни у уста и мацолу, па за пола сата изрока два
лима на крилу. Затим узме маказе и исече вишак плеха, енде.
За орла (трансоник) екипа од 3 мајстора и помоћника, кује до 20 нитни ЦЕО РАДНИ
ДАН, контроле обашка (потапања и сра*а...).
За например Миг25, то је већ "паклени" процес (челик на већини површина).
Или за Миг29 "лепљење" композита вертикалаца и остале разнородне комбинације...
Успут, код Миг29 није реткост наићи на траг обраде турпијом (код западних авиона
то би било чудо), али све је то смејурија колико су им летелице боље у скору.

Даље:

Каже оборили Б747 - злочинци
Нису оборили Б707 - трапави, глупи, Б707 је цар...
А Боинг каже: "боинг".

Стварно, човек кад чита неке ствари овде (од наводно озбиљних људи) дође му
да вришти од толиких блесоманија.

Поздрав свима и но но љутиш!

Back