Nove putne isprave

Esoteric:
@Iron

Mozda je Kraljica Majka bila upoznata, ali gradjanstvo nije. Pa, ne bi, u suprotnom, preko 6 miliona Britanaca, odbijalo novi sistem licnih karti. Njima je receno da ce to biti na dobrovoljnoj osnovi, a, sada ih uslovljavaju putnim ispravama.
P.S. Tacno je za EU pasoshe, oni su unifikovani i sadrze biometrijske podatke.( Slovenci su morali menjati stare pasoshe, za nove, biometrijske, kako bi i dalje ulazili u Ameriku bez viza ) I sam sam vlasnik istog i nisam siguran kakvi podaci se nalaze u mojoj putnoj ispravi ili licnoj karti ( obe isprave su isprave EU ).
P.P.S. Ne osecam se nimalo bezbednije i srecnije zbog toga.

Pokušaću da nadjem tu vest gde se navodi da je reč o planu da posle 6 godina bude - obavezno počevši od Engleske.
Naravno da je reč o ljudskim pravima. Lično ne bih imao ništa protiv samo bilo iz pročitanog tj istorijskog ili doživljenog tj svakodnevnog iskustva možemo zaključiti da je dogma uvek protiv čoveka. Uvek je jedan iznad svih ostalih. Počevši od fudbalskog tima na poljančetu gde samo jedan rukovodi utakmicom pa do "one petorice-šestorice što se zezaju sa svetom" mada će i oni da završe kao ja.

Ovo je samo jedan od mnogih testova savremene civilizacije.

Esoteric:
With one in every eight people saying they will refuse to sign-up, up to five million adults could effectively be refused permission to leave the country.

Izvinjavam se, preko 5 miliona Britanaca, a ne 6.

ok, možda je svaki osmi - pripadnik neke druge nacije ili religije?
ima i naših ljudi tamo... :mrgreen:

Back