Нове ознаке улица

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.044
Верујем да сте примерили силан број стубова који је постављен у скорије време по граду. И некако су сви они на ћошковима. Нису велики, неће бити струје на њима, али ми није била јасна намена - све док јуче нисам видео да на врхове нових стубова каче називе улица (ћирилицом и латиницом пише).

Могу да поздравим намеру да се омогући лакше сналажење. Називи улица на зградама могу да буду ко зна где, а ове ознаке на тротоарима су лако доступне.
Не користе сви мапе по телефонима, па да се тако снађу.

Нисам нигде раније чуо обавештење да је град кренуо у овакав пројекат. Набавка, цене и слично... боље да не коментаришем.

Cudo da je ovoliko trebalo da krenu da stave po pola godine.
Brate, javna nabavka, nekoliko zainteresovanih ponudjaca, zakonski rok za zalbu, zakonski rok da se resi zalba/zalbe, vreme potrebno da se odvoje sredstva za javnu nabavku, uvoddjenje izvodjaca u posao, pripremni radovi na geodetskom snimanju, kartiranje, obelezavanje na terenu... sve su ovo postupci koji nisu vidljivi gradjanima na ulici, oni vide tek kada neko ukopa stub za tablu.
Plus su zadnjih par meseci bile ceste blokade i protesti na ulicama grada.

U sustini, koliko me secanje sluzi, na NBGD su mnoge raskrsnice obelezene na taj nacin, stubovima i tablama sa nazivima. Jer recimo ako si na Jurija Gagarina i Gandijevoj nema teorije da na 30-40m koliko do imas do prvog solitera ili trznog centra vidis tablu sa nazivom ulice.

Doduse nama koji smo reodjeni i odrasli u tom gradu ne trebaju te table, trebaju samo dodjosima ili turistima.

LINK, LINK <-----

Druze platin, ti zivis u kraju a ne pratis sta se desava, cccc. Sta ces kad si se bacio na belosvetsku politiku.
Само да знаш да је тешка провокација назвати конзервативног монархисту таквим називом.

Не читам Новости, то не вреди ни за таблоид (по енглеским стандардима).

Само да знаш да је тешка провокација назвати конзервативног монархисту таквим називом.

Не читам Новости, то не вреди ни за таблоид (по енглеским стандардима).
Kad ukucas pojam koji trazis ispadaju prve Novosti, ima i Nova ako ti je draza. No, cinjenica je da nisi pratio komunalne vesti iz BGDa.

Aaaaa, ti si monarhista ( pazi kad smo mi pre par dana ovde imali poseti naseg kralja, direktno doleteo iz Vindzora), nisam znao. Od sad neces vise biti "drug", eventualno "brat" (posto ne zelis da budes ni bratjuska). :D

то не вреди ни за таблоид (по енглеским стандардима).
A sta ti to znaci? Sta je tabloid, koje su to novine u SRB?

Верујем да сте примерили силан број стубова који је постављен у скорије време по граду. И некако су сви они на ћошковима. Нису велики, неће бити струје на њима, али ми није била јасна намена - све док јуче нисам видео да на врхове нових стубова каче називе улица (ћирилицом и латиницом пише).

Могу да поздравим намеру да се омогући лакше сналажење. Називи улица на зградама могу да буду ко зна где, а ове ознаке на тротоарима су лако доступне.
Не користе сви мапе по телефонима, па да се тако снађу.

Нисам нигде раније чуо обавештење да је град кренуо у овакав пројекат. Набавка, цене и слично... боље да не коментаришем.
Kao u Americi ..a ko zna koliko ce to da košta i ko se sve tu ugradio

Kad ukucas pojam koji trazis ispadaju prve Novosti, ima i Nova ako ti je draza. No, cinjenica je da nisi pratio komunalne vesti iz BGDa.

Aaaaa, ti si monarhista ( pazi kad smo mi pre par dana ovde imali poseti naseg kralja, direktno doleteo iz Vindzora), nisam znao. Od sad neces vise biti "drug", eventualno "brat" (posto ne zelis da budes ni bratjuska). :D

A sta ti to znaci? Sta je tabloid, koje su to novine u SRB?
Енглеска дефиниција таблоида је да су чињенице светиња, а коментар је слободан... Чаша полу пуна или полу празна, на пример.

Е, код нас имаш тзв. новине где чињеница нема, него је само лупетање.

Back