NOVE METODE ILI ŠTA VEĆ?

mrvica i cile

Primećen član
Poruka
918
Da skratim priču...na Krstaraici se pojavio ovaj post na temi izgubljeni/nađeni:

"rotvajler sa kupiranim repom i krupnim kosturom uhranjen i ne agresivan u Staroj Pazovi...ko voli nek izvoli...
inace u Novoj Pazovi ima neki dugodlaki ovcar sa spicastom njuskom nzm koji je...
ima i Sibirski Samojed samo je tamnije boje(mozda od prljavstine)
eto slucajno sam naleteo na ovaj pdf...ko ima para i goriva nek dodje...pozdrav
"

Na pitanje zašto on ne uzme nekog od njih, pošto već traži psa, on je odgovorio:

"rotvajlera je moj drug uzeo a samojeda su sinteri odveli(tacnije ZOO higijena)
sto se tice one lesike...onaj dugodlaki ovcar sta je vec...nije to za mene zato sto hocu nekog... "

Kada sam ga pitala da li zna gde su odveli samojeda, u Ovču ili Rakaovicu, odgovorio je:

"a nisam ja iz Bg...iz Nove Pazove sam...samojeda su odveli u Staru Pazovu tamo im je filijala
sa njim nisu imali problema ali druge su strelicama paralizovali i sa strujom na stapu odveli... "

Moje pitanje je, pod uslovom da je sve ovo istina, da li su ovo neke nove metode i da li je neko upoznat sa njima?

Ja ne znam zašto nekoga čude ovakve metode. U Srbiji je normalno da se na takav način tretiraju životinje.
Normalno je da pas provede ceo život na lancu dugom 2 metra, normalno je da se pusti na ulicu ili ostavi u nekoj nedođiji ako je bolestan, normalno je da se pas bije i maltretira, pa zašto ne bi bilo normalno i da se i takvim štapovima služe, jer to je samo "Ker".
Da bi se takvo primitivno mišljenje iskorenilo potrebno je doneti i sprovoditi zakone u zemlji.
Da trovači i ubice pasa odleže 10 godina za svoja zlodela, da se osobama koje ne postupaju na pravilan način sa psima doživotno zabrani kontakt i uzgoj istih, pa će biti drugačije.
Malo sam otišao u off, izvinjavam se.

Back