Nove mame

Poruka
22.458
Zašto su deca od mladih mama užasno nevaspitana i divlja? Otprilke 8 od 10 koje znam su same sebi najbitnije, dete je sporedno, a takvi su im i muževi. Dede i babe saniraju nešto, no oni ne mogu zameniti tatu i mamu, sreća da idu u vrtić, inače bi obrazovno kulturološki bila zapustenija od siročadi

Zašto su deca od mladih mama užasno nevaspitana i divlja? Otprilke 8 od 10 koje znam su same sebi najbitnije, dete je sporedno, a takvi su im i muževi. Dede i babe saniraju nešto, no oni ne mogu zameniti tatu i mamu, sreća da idu u vrtić, inače bi obrazovno kulturološki bila zapustenija od siročadi

..nemam bas takav utisak, ajde mozda je pola, pola..mada ne znam ni toliko takve dece...desi se tu i tamo da sretnem i takvu, mada je vecina ok...opet kako su deca sada mnogo
usamljenija nego u vreme kad su moja deca odrastala..nije ni cudo da budu divlji...sve je nekako previse moderno od igara u igraonicama do odece i obuce...pa od 100% dece,
jedno 70% ne zna da veze pertle uz kometar sto da se muci kad ima da se kupi "na čičak"...i tako...svasta nesto da se olaksa zivot, e sad kome, roditeljima ili deci ne znam...

..licno ne menjam nista u vaspitavanju moje unuke (starije),. mala je premala za to...igram se sa njom i druzimo se....necu da joj menjam roditelje, samo se drzim njhovih pravila,
a ima ih prilican broj...cak mislim da su nekad, narocito cerka, stroziji od mene puno...

ВаспитаЧе се само, који ти је?

Za pocetak smaram ovo generalizacijom,al ako bas oces sta je za tebe mlada majka maloletnica neka,ili neka do 20,ili do 25...?
Dalje mlade zene imaju vise enerije te mozda vise vremena posvecuju detetu a starije su strozije jer nemaju volje toliko,plus sto si vise pod stresom kad podviknes to delujes strasnije za dete,ili obrnuto ne obracaa paznju zbog tehnologije bukvalno non stop vidjam decu sa roditeljima koji bulje u telefon,i ta deca onda verovatno malo i vape za paznjom,posebno ako ih cesto kuliraju,al ajd ovo sam vec rastegla....
Opet mozda je to samo stvar tvoje okoline,
ili generalno svih mladjih generacija sto su mladji to su popustljiviji,

AL iinace problem svake novije generacije je sto potrebu da ih dete voli stavljaju ispred potrebe da ga vaspitaju da bude covek.

Prvo i osnovno ne znam kako babe i dede koji su odgajili te roditelje koji ,,odgajaju,,danasnje klince uopste misle da mogu nesto da poprave.Kako kada su rodjenu decu upropastili.Ne znam sta se desilo,da li su ljudi bili devedesetih i osamdesetih okupirani previse ratom,inflacijom,nacinom da se skrpi kraj sa krajem,da se kupi da se ima pa je taj neki vaspitno obrazovni momenat izostao.Ali cinjenica je da danasnji roditelji a to su moje generacije i mladji,prave idiote od dece.I vec stasavaju te generacije kojima je sve dopusteno,i vec se vide posledice.Nema doslednosti nema vise vremena,mama mora da visi na fejsu i instagramu,mora da se takmici sa drugim mamama koja ima bolje ovo ili ono,ocevi su van kuce,svi sede sa telefonima u rukama,decu pred tv,laptop,tablet u ruke sa dve godine i vozi mico..ko bre ima vremena da trpi rodjenu decu

Пре неки дан у пластичарској радњи видим старију жену како бира оно што се ставља на клозетску шољу за малу децу. Пита ме да ли то паше на сваку даску. Миц по миц дођосмо до узраста детета.
Шест година има - каже. Ја у чуду - шта ће детету од шест година уметак за даску???
Она каже - тек треба од ноше да се одвикне.
Ало бре, у школу треба да крене још мало!
Дететова баба је у питању.

Пре неки дан у пластичарској радњи видим старију жену како бира оно што се ставља на клозетску шољу за малу децу. Пита ме да ли то паше на сваку даску. Миц по миц дођосмо до узраста детета.
Шест година има - каже. Ја у чуду - шта ће детету од шест година уметак за даску???
Sad cu dobiti nervni napad.Bolje da nisam citala ovo.

Za pocetak smaram ovo generalizacijom,al ako bas oces sta je za tebe mlada majka maloletnica neka,ili neka do 20,ili do 25...?
Dalje mlade zene imaju vise enerije te mozda vise vremena posvecuju detetu a starije su strozije jer nemaju volje toliko,plus sto si vise pod stresom kad podviknes to delujes strasnije za dete,ili obrnuto ne obracaa paznju zbog tehnologije bukvalno non stop vidjam decu sa roditeljima koji bulje u telefon,i ta deca onda verovatno malo i vape za paznjom,posebno ako ih cesto kuliraju,al ajd ovo sam vec rastegla....
Opet mozda je to samo stvar tvoje okoline,
ili generalno svih mladjih generacija sto su mladji to su popustljiviji,

AL iinace problem svake novije generacije je sto potrebu da ih dete voli stavljaju ispred potrebe da ga vaspitaju da bude covek.

Aj ne seri, nisam čitao odgovor zbog prve recenice

- - - - - - - - - -

Užas, ništa drugo da se kaže..

Generalno su najgore ove što imaju love, razmazene tatine kcerkice, ali i one kojima su ove prve uzor, pa žive život iznad vlastitih mogućnosti a odgoj kopiraju na najbanalniji mogući način, sve po nekim modernim savetima "prirodnog odgoja" i dopustanja detetu da radi što mu god padne na pamet. To je valjda korisno..:(

Ja sam izvalila da se majke boje svoje dece.XY primera i svaki put se zgranem kada vidim to.Kao jao,pa kako cu da joj skinem pelenu pa sta ako se upiski pa jao.Ili,jao ne smem da mu uzmem dudu bude jako nervozan a onda place a kad place sav se zacenipa se baca a ja ne znam sta cu.Ili klinac zaebava roditelje ko majmune za svaku sitnicu samo se upisa u gace.Majka mi kaze,moj sin nece da jede meso eto ne jede meso al jede keks pa..Ja stojim i gledam kao idiot u njih.

...baba je debil...a i mama i tata takodje...

...nedavno sam pisala o tome da mi je decak koji ima 4 ipo godine i nosi pelene,na pitanje kako zna sve sem da kaze da mu se ide u wc-e, odgovorio...da "to nije moj posO" ..a tata
je sedeo hladan kao spricer...u fazonu u pravu je dete...:evil:

- - - - - - - - - -

Šta izmislio, gledao zajedno s ženom letos... trgovac mlad dečko, pola ne vidi a i bitnije mu je kako izgleda pred mamom..ili gore, tatom

...strasno..

realno svejedno je gde kake... ne znam kako roditeljima nije mrsko da peru nosu svaki dan... medo vec godinama sve obavlja u wc solju, sam... doduse kod brisanja posle kake insistiram da pomognem...
Cak i ova mala sve obavi sama... i brise se sama... sa dve godine...

- - - - - - - - - -

nego zasto tema nije o sexualnom zivotu mladih majki?:dontunderstand:

Back