- Poruka
- 20.599
Ma ja cu sve novo da vadim pa nek mi je Bog u pomoci 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Interesuje me, ukoliko neko zna, pre oko dvadesetak dana sam izgubila staru licnu kartu, pa da li prvo treba da nju vadim, pa tek onda podnosim zahtev za novu, ili mogu odmah novu, a u tom slucaju koja su mi dokumenta potrebna jer staru licnu kartu nemam?
Interesuje me, ukoliko neko zna, pre oko dvadesetak dana sam izgubila staru licnu kartu, pa da li prvo treba da nju vadim, pa tek onda podnosim zahtev za novu, ili mogu odmah novu, a u tom slucaju koja su mi dokumenta potrebna jer staru licnu kartu nemam?
Znaci nista od onoga da taj dokument vazi za sva vremena.
Samo problem je kao sto sam i napisala da nisam rodjena u Srbiji,znaci nista od tog online porucivanja.
A ovde i ne mogu da se upisem jer mi je istekla licna(posle bih trebala da mogu,bar tako pise).
za licnu mi treba izvod,za izvod mi treba licna,
za*ebanciji nikad kraja
Da li neko zna kakva je procedura ukoliko je dodato prezime (posle udaje). Da li treba sa vencanim listom i starom licnom kartom i ostalim dokumentina ici po novu licnu? Ili mora prethodno da se odradjuje nesto u opstini koja ti izdaje Izvod iz knjige rodjenih? To pitam jer znam da u tim izvodima uvek pise ukoliko je doslo do promene u prezimenu. E sad dal to ide automatski ili ja licno moram to da ispravljam u opstini pa onda sa novim izvodom iz knjige rodjenih i ostalim dokumentima u policiju po novu licnu kartu?
Pomagajte drugovi........
Hvala.
Uskoro treba da menjam licnu kartu i u dilemi sam da li da izvadim novu ili "staru", tj, da li onu u obliku kartice ili onu koja ima isti format kako i prethodne. Prednost "stare" je sto je jeftinija, menja se na pet godina isto kao i nova, a kazu da npr. u bankama ne "priznaju" novu jer nema upisane sve podatke.
Ima li neko iskustva sa novom licnom kartom? kako izgleda, koliko je upotrebljiva? Ili mozda ipak da uzmem "staru", pa kroz pet godina "novu"
Novu licnu kartu sam izvadila pre mesec dana, i ne bih nikome posavetovala da izvadi istu, jer na njo ne pise adresa tako da za sve moram da vadim prebivaliste. Mnogo sam imala problema zbog toga, jer bez adrese nista ne mozes da uradis, Negde oko 1700 din sa slikom me je iznela, tako nesto
pa, izvadi tu krštenicu na neki način...i onda izvadi l.k. i onda se prijavi na opštinu na kojoj živiš za krštenicu...
tako sam ja uradila za moju majku, jer je njoj krštenica u hrvatskoj...nekako smo uspeli (posle kontaktiranja 'caritasa' i ostalih zezanja) da dobijemo krštenicu (neće hrvati da daju srpskim državljanima dokumenta, zamisli) i onda je ona sa time, ličnom kartom, državljanstvom, venčanicom otišla na opštinu n.bgd. platila par stotina dinara i sad uvek vadi krštenicu na novom beogradu...
ne treba se zaybavati sa papirima...nikad se ne zna kada će da zatrebaju, a oni vam budu nedostižni....
što se mene tiče, idem 30.9. da predam za nova dokumenta.
moja mama je postom poslala zahtev za krstenicu u Zagreb i uz to ubacila u koverat 10 EUR,jer taj obrazac tamo kosta oko 5 EUR.Posle nedelju dana joj je stigla krstenica i kusur od 5 EUR. Zamisli to![]()
zato te ovde za....bavaju i ako "platis preko veze"!
toliko su bezobrazni, ja sebi jos ne mogu doci da me za...ava klinka sa osnovnom- zato sto moze!
kada ce vise gradjani imati prava pored obaveza!
SRAMOTA
moja mama je postom poslala zahtev za krstenicu u Zagreb i uz to ubacila u koverat 10 EUR,jer taj obrazac tamo kosta oko 5 EUR.Posle nedelju dana joj je stigla krstenica i kusur od 5 EUR. Zamisli to![]()
zato te ovde za....bavaju i ako "platis preko veze"!
toliko su bezobrazni, ja sebi jos ne mogu doci da me za...ava klinka sa osnovnom- zato sto moze!
kada ce vise gradjani imati prava pored obaveza!
SRAMOTA