NOVE LICNE KARTE

• Začetnik teme Začetnik teme UAR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Interesuje me, ukoliko neko zna, pre oko dvadesetak dana sam izgubila staru licnu kartu, pa da li prvo treba da nju vadim, pa tek onda podnosim zahtev za novu, ili mogu odmah novu, a u tom slucaju koja su mi dokumenta potrebna jer staru licnu kartu nemam?

Interesuje me, ukoliko neko zna, pre oko dvadesetak dana sam izgubila staru licnu kartu, pa da li prvo treba da nju vadim, pa tek onda podnosim zahtev za novu, ili mogu odmah novu, a u tom slucaju koja su mi dokumenta potrebna jer staru licnu kartu nemam?

Odmah vadiš novu, koliko znam staru ne možeš sve i da hoćeš.
Za proceduru i papire proveri u MUP-u.

mom bratu se to skoro desilo...
odes u SUP,das izjavu da si izgubila licnu kartu,oni ti to otkucaju,udare pecat,potpis.
Izvadis izvod i drzavljanstvo,platis taksu i podneses zahtev za novu.
Izjava ti treba,jer nju nosis sa soom umesto licne karte dok ne dobijes novu:)

Jel zna neko sta bi za onim da izvod iz maticne knjige nece morati da bude mladji od 6 meseci?

Ja nisam rodjena u Srbiji i to mi sad dodatno komplikuje papirologiju za vadjenje nove licne karte.

Jel znate nekog u slicnoj situaciji,naravno da ima drzavljanstvo Srbije?

Znaci nista od onoga da taj dokument vazi za sva vremena.

Samo problem je kao sto sam i napisala da nisam rodjena u Srbiji,znaci nista od tog online porucivanja.
A ovde i ne mogu da se upisem jer mi je istekla licna(posle bih trebala da mogu,bar tako pise).
za licnu mi treba izvod,za izvod mi treba licna,
za*ebanciji nikad kraja

Znaci nista od onoga da taj dokument vazi za sva vremena.

Samo problem je kao sto sam i napisala da nisam rodjena u Srbiji,znaci nista od tog online porucivanja.
A ovde i ne mogu da se upisem jer mi je istekla licna(posle bih trebala da mogu,bar tako pise).
za licnu mi treba izvod,za izvod mi treba licna,
za*ebanciji nikad kraja

pa, izvadi tu krštenicu na neki način...i onda izvadi l.k. i onda se prijavi na opštinu na kojoj živiš za krštenicu...
tako sam ja uradila za moju majku, jer je njoj krštenica u hrvatskoj...nekako smo uspeli (posle kontaktiranja 'caritasa' i ostalih zezanja) da dobijemo krštenicu (neće hrvati da daju srpskim državljanima dokumenta, zamisli) i onda je ona sa time, ličnom kartom, državljanstvom, venčanicom otišla na opštinu n.bgd. platila par stotina dinara i sad uvek vadi krštenicu na novom beogradu...
ne treba se zaybavati sa papirima...nikad se ne zna kada će da zatrebaju, a oni vam budu nedostižni....
što se mene tiče, idem 30.9. da predam za nova dokumenta.

Da li neko zna kakva je procedura ukoliko je dodato prezime (posle udaje). Da li treba sa vencanim listom i starom licnom kartom i ostalim dokumentina ici po novu licnu? Ili mora prethodno da se odradjuje nesto u opstini koja ti izdaje Izvod iz knjige rodjenih? To pitam jer znam da u tim izvodima uvek pise ukoliko je doslo do promene u prezimenu. E sad dal to ide automatski ili ja licno moram to da ispravljam u opstini pa onda sa novim izvodom iz knjige rodjenih i ostalim dokumentima u policiju po novu licnu kartu?

Pomagajte drugovi........

Hvala.

Da li neko zna kakva je procedura ukoliko je dodato prezime (posle udaje). Da li treba sa vencanim listom i starom licnom kartom i ostalim dokumentina ici po novu licnu? Ili mora prethodno da se odradjuje nesto u opstini koja ti izdaje Izvod iz knjige rodjenih? To pitam jer znam da u tim izvodima uvek pise ukoliko je doslo do promene u prezimenu. E sad dal to ide automatski ili ja licno moram to da ispravljam u opstini pa onda sa novim izvodom iz knjige rodjenih i ostalim dokumentima u policiju po novu licnu kartu?

Pomagajte drugovi........

Hvala.

mislim da je najbolje da zovneš najbliži mup...stvarno su ok što se tiče davanja informacija.
mislim da ti je ovo drugo pitanje i odgovor, ali je najbolje da pitaš.

Ja sam juce uzela novu licnu kartu i pasos.
Za vadjenje izvoda sam platila oko 1.500 dinara (narucila sam e-putem na sajtu opstine Savski venac i stiglo mi je postom - i izvod iz maticne knjige i uverenje o drzavljanstvu), i za takse sam platila jos oko 3.200 dinara (za pasos 2.000 a ostalo za lk).
Slikala sam se za lk i pored starih dokumenata, taksi, izvoda i slika, nista vise ne treba od dokumentacije.
Broj sam uzela rano ujutru cekajuci sat i po u redu, i tog istog dana predala sve sto treba,. ali sam isto cekala jedno sat i po
Preuzela sam dokumenta posle 7 dana, isto sam se nacekala 3 sata kod podizanja dokumenata, s tim sto su mi radili dokumenta po ubrzanom postupku na osnovu molbe iz firme

Uskoro treba da menjam licnu kartu i u dilemi sam da li da izvadim novu ili "staru", tj, da li onu u obliku kartice ili onu koja ima isti format kako i prethodne. Prednost "stare" je sto je jeftinija, menja se na pet godina isto kao i nova, a kazu da npr. u bankama ne "priznaju" novu jer nema upisane sve podatke.

Ima li neko iskustva sa novom licnom kartom? kako izgleda, koliko je upotrebljiva? Ili mozda ipak da uzmem "staru", pa kroz pet godina "novu"

ko ti je rekao da u bankama ne priznaju nove lk je .... da se ne izrazavam :mrgreen:
svaka banka ima citac lk i nema sanse da nema uvid u tvoje podatke. isto tako cutace imaju sve vece ustanove, pa cak i one manje, tako da je mnogo laksa obrada podataka nego ranije kada su morali sve rucno da prepisuju ili ne daj boze da te teraju da ides i fotokopiras.
a za strai obrazac.. nisam znala da ga jos nude..

naša deca uzela lične karte sa čipom....

Novu licnu kartu sam izvadila pre mesec dana, i ne bih nikome posavetovala da izvadi istu, jer na njo ne pise adresa tako da za sve moram da vadim prebivaliste. Mnogo sam imala problema zbog toga, jer bez adrese nista ne mozes da uradis, Negde oko 1700 din sa slikom me je iznela, tako nesto

kad su sa čipom, onda nije potrebno prebivalište...biometrijske l.k. moraju da se menjaju sa prebivalištem, a ova ne mora...i košta 900 i nešto dinara...ne znam zašto si toliko platila, kad pasoš košta 2130 din?

Poslednja izmena:
pa, izvadi tu krštenicu na neki način...i onda izvadi l.k. i onda se prijavi na opštinu na kojoj živiš za krštenicu...
tako sam ja uradila za moju majku, jer je njoj krštenica u hrvatskoj...nekako smo uspeli (posle kontaktiranja 'caritasa' i ostalih zezanja) da dobijemo krštenicu (neće hrvati da daju srpskim državljanima dokumenta, zamisli) i onda je ona sa time, ličnom kartom, državljanstvom, venčanicom otišla na opštinu n.bgd. platila par stotina dinara i sad uvek vadi krštenicu na novom beogradu...
ne treba se zaybavati sa papirima...nikad se ne zna kada će da zatrebaju, a oni vam budu nedostižni....
što se mene tiče, idem 30.9. da predam za nova dokumenta.

moja mama je postom poslala zahtev za krstenicu u Zagreb i uz to ubacila u koverat 10 EUR,jer taj obrazac tamo kosta oko 5 EUR.Posle nedelju dana joj je stigla krstenica i kusur od 5 EUR. Zamisli to :eek:

moja mama je postom poslala zahtev za krstenicu u Zagreb i uz to ubacila u koverat 10 EUR,jer taj obrazac tamo kosta oko 5 EUR.Posle nedelju dana joj je stigla krstenica i kusur od 5 EUR. Zamisli to :eek:

zato te ovde za....bavaju i ako "platis preko veze"!
toliko su bezobrazni, ja sebi jos ne mogu doci da me za...ava klinka sa osnovnom- zato sto moze!
kada ce vise gradjani imati prava pored obaveza!
SRAMOTA

pa, jedno je zagreb, a drugo je tamo neka mesna kancelarija u slavoniji u planini....tamo su se baš loše poneli prema zahtevu za krštenicu, sve dok preko 'caritas' - a nije došao zahtev za izdavanje iste.
naravno, poslali smo 10 evra, ali nije bilo kusura....ko ih šiša.
mama je prebacila krštenicu na novi beograd.

zato te ovde za....bavaju i ako "platis preko veze"!
toliko su bezobrazni, ja sebi jos ne mogu doci da me za...ava klinka sa osnovnom- zato sto moze!
kada ce vise gradjani imati prava pored obaveza!
SRAMOTA

nemam loše iskustvo sa vađenjem dokumenata...zaista mi je žao što se patite, majke mi.

Back