Nove korice starih naslova

Bambina

Buduća legenda
Poruka
25.036
Osim što sam ljubitelj književnosti, ljubitelj sam i fotografije.

Često mi se desi da, kad naiđem na neku umetničku sliku ili bilo kakvu drugu: crno-belu, polaroid fotografiju, razglednicu, crtež, pomislim kako bi bila idealna za korice neke meni drage knjige, bilo da je stari svetski klasik ili nešto novijeg datuma.

Kupujući knjige na ulici koje su oštetili vreme i ljudska ruka, nekima sam počela da, ukrasnim papirom i nalepnicama za sveske, ponovo radim korice i dajem im novo ruho, pre useljenja na policu kućne biblioteke.

Ova tema je zamišljena kao dve u jednoj:

1. Kažu da o knjizi ne treba suditi po koricama. Ali, ako biste vi nekom hteli da privučete pažnju vizuelno na vaše voljeno štivo, koju biste fotografiju stavili na njenu naslovnu koricu?
Pozivam vas da za vaše omiljene naslove kačite sliku koja bi po vama sa tom pričom činila savršen spoj. :)

Ako želite, možete i obrazložiti zašto.

2. Ako ste i sami "previli rane" dotrajalim izdanjima knjiga koja ste "usvojili i udomili" sa ulice, pokažite nam kako izgleda vaš umetnički rad. :)

Evo, ja ću početi prva.

Prikazana slika je ilustracija Žan Pjer Gibrata.

Još kao mala volela sam "Srećne godine male Dorit", Čarlsa Dikensa, i ona me je upravo na taj meni drag naslov asocirala.

illustrations-by-jean-pierre-gibrat-7yivlycb1-264136-530-659.jpg

Back