Nove knjige?

Poruka
8.529
Pozdrav, treba mi informacija da li ce od ove skolske godine 2011/2012 biti ''uvedeni''
novi udzbenici?
Posto je sada ovo nova generacija, koja nije imala prijemni i koja je imala 2 jezika u skoli...
Da li su za njih nove knjige kada upisu npr Gimnaziju ili mogu da kupe polovne od onih koji ce sada 2 godina?

Pozdrav, treba mi informacija da li ce od ove skolske godine 2011/2012 biti ''uvedeni''
novi udzbenici?
Posto je sada ovo nova generacija, koja nije imala prijemni i koja je imala 2 jezika u skoli...
Da li su za njih nove knjige kada upisu npr Gimnaziju ili mogu da kupe polovne od onih koji ce sada 2 godina?

Ti si se hvalio da imaš velike veze u tvojoj školi, čudi me da to ne proveriš kod njih, nego ovde pitaš....:lol:

Ja sam odavno učio drugi jezik, a nisam bio u srednjoj skoli u Beogradu...Mada, ti sa tolikim vezama, to mozes bez problema da saznas...

Covece, ja nisam rekao da imam tolike veze ali da mogu da ga prebacim iz gim u ek, i jesam. Pitas direktora i to je to...
Meni je progledao kroz prste i omogucio da polazem nemacki (nesto vanredno) samo da bi lakse upisao fax, a drugima (rumunski) nije dozovljavao, razlog: u BC nema niko ko je zavrsio neamcki.
U osnovnim skolama se neamcki uveo pre 4 godine i sad je ta generacija dosla u srednje i rekli su da nema novih knjiga, pa me je zanimalo kako je stanje u drugim gradovima koji nisu vukoebina/provincija u koju niko sa strane vec 4 godine nije dosao da predaje nemacki.
predaju oni koji nemaju pojma, jedna sto je zavrsila hoalndski i jedan sto je zavrsio norveski, a drugi jezik im je bio engleski :eek: to da bane inspekcija ili neko da se zali odma gubi posao...
A ja sam jedini koji zeli da se vrati u BC i da predaje. Pa sam im vec ''kolega'' ;) :D

a mi smo ti takva provincija da se na selu do pre 4 godine ucio samo ruski, a sada u BC nemacki i engleski, a na sela uvode nemacki ali opet nema niko da predaje pa su uzeli engleski koji takodje predaju neki sto su zavrsili informatiku i sve neki znj!

Poslednja izmena:
Pa logicno :D zemlja Srbija ;)
ja licno ne verujem da ce na bilo koji nacin menjati knjige jer nemaju oni sta da izmisljaju oko nauke, ne mogu oni sad promeniti istoriju, geografiju i ostalo samo radi reforme xD
inace, nesto nisam upucena, o kakvoj konkretno reformi za ovu generaciju se radi?

novi udzbenici?

ako pitas za konkretno knjige iz stranog jezika, mislim da ce one morati da se kupe jer se one uglavnom koriste po godinu ipo ili 2 jer su skupe, pa nemas od koga da ih uzmes ;)

Pa logicno :D zemlja Srbija ;)
ja licno ne verujem da ce na bilo koji nacin menjati knjige jer nemaju oni sta da izmisljaju oko nauke, ne mogu oni sad promeniti istoriju, geografiju i ostalo samo radi reforme xD
inace, nesto nisam upucena, o kakvoj konkretno reformi za ovu generaciju se radi?

Da,slazem se sa tim.. Ja sam '96. i kao prva genracija po novom uvek sam morala da uzimam nove knjige,a one u imale samo drugacije korice od starih .. :P :roll: :) :D

Pošto nije uradjena reforma srednje škole :zcepanje:, logično je da budu stare knjige. Zato ne bacajte pare u knjižarama na nove knjige, kupujte polovne knjige...iz njih se još lepše uči :D...sve što je bitno već je podvučeno, a i kad ti je dosadno na času možeš svašta da pročitaš iz polovne knjige, ono što su pisale prethodne generacije:per:.

Pošto nije uradjena reforma srednje škole :zcepanje:, logično je da budu stare knjige. Zato ne bacajte pare u knjižarama na nove knjige, kupujte polovne knjige...iz njih se još lepše uči :D...sve što je bitno već je podvučeno, a i kad ti je dosadno na času možeš svašta da pročitaš iz polovne knjige, ono što su pisale prethodne generacije:per:.

A da,tu se slazem .. I za zanimaciju,a i da je lakse nauciti .. Mada,meni je problem da uzmem polovne knjige zato sto u mojoj skoli uceniici vecinom prodaju knjige tek posle septembra,negde pocetkom oktobra , :D

Ja imam OGROMAN problem da ucim iz starih, prljavih, pocepanih, izvrljanih, ispodvlacenih knjiga. :P

Pa dobro,ja bih uvek uzela od prethodne generacije od nekog odlicnog ucenika kome ne bi bile prljave,pocepane,izvrljane. Slazem se za ovo "podvucene" pogotovo ako je ispodvlaceno fluoroscentnim marekerima svih boja . :D :) ;)

Back