Nove cene tehničkog pregleda

Samo u idiotskoj drzavi moze uopste da se razmislja o ovakvom predlogu. Ne vidim zasto bi se za isti model automobila razlicitih zapremina (na primer 1,8 i 2,4 litara) placala razlicita cena.

Nego smo mi budale sto ne zamocimo motku pa udri mile.

Slušaj, molim te: "štite od mešetara" i "neprihvatljiv položaj"?
:dash:
Čime štite? Višom cenom? To će, kao, oterati "mešetare" i ostaviti ove poštene? :roll:
Svi bi, bre, da naprave neki mali, malecni lični monopol, garantovan od države! Ako su u toliko teškom položaju, kao što kukumavču, nešto ne vidim da je krenula serija zatvaranja tih firmi.:rtfm:
Bagra!!! :dash:

A vezivanje cene za kubikažu ne bih ni da komentarišem puno. Treba u Krivičnom zakonu uvesti prekršaj "uvreda zdravog razuma" i kažnjavati ga kao da je reč o ubistvu s predumišljajem!:rtfm:

Jedini mesetari su ti iz tog udruzenja. Sto je visa cena to je plodnije tlo za razvoj mesetara. Neka bude da tehnicki traje 15 min, ako je cena tehnickog skoro 5.000, ispada da jedan radni sat osobe koja radi tehnicki pregled kosta 20.000!

Poslednja izmena:
ja bih zabranio sva "Udruženja" u državi. rušili ste socijalizam, zinulo vam dupe na prizvuk "liberalizma" i "kapitalizma", e pa u kapitalizmu ima i nešto što se zove slobodno tržište a kada neko formira udruženje po tom osnovu i tako deluje, to nije slobodno tržište nego oligarhija. ne može država propisivati cene u privatnim radnjama, to je ludost ali ovo je srbija...
Koliko raspadnutih i trulih automobila sam video na putevima, pa ispada da 90% tehničkih pregleda treba zatvoriti, i utamničiti vlasnike.
Pre 3 godine sam nov auto odvezao prekoputa salona na tehnički pregled, imao je 3km na cageru. Oni su ušli unutra i proveravali kvake, pojaseve, svetla, dugmiće... e ako su u srbiji sva registrovana kola sa ispravnim svim time, ja ću svoj auto pokloniti...

Oni ce izgurati svoje a narod ako je lud cutace i dalje ici kod istih! Pandur cija zena ima agenciju za registraciju je jos pre tri godine uzeo kredit da napravi traku za tehnicki jer je znao da ce cene ici gore a sve u dilu sa govnarima iz vrha kojima ide procenat od toga.:evil:
Pa sta mislite da ce se uslovi promeniti? I dalje ce prolaziti krsevi a njima je samo bitno da udaraju po usima i uzimaju pare!
Price o kamerama i kontroli ce doci jednog dana na red ali koliko moze da kosta jedna kamera koja se jednostavno poveze na postojeci kompjuter i snima na hard?
Naebali smo ako budemo cutali a ja licno sam se posvadjao na par tehnickih pregleda jer deru i ovako a bio sam prinudjen da idem kod njih.
Za skuter ce da dobiju kitu Marjanovu jer pre cu ga prodati nego da im dam godisnje te pare samo se bojim ko ce onda da ga kupi!!!
Ne shvatam,a u stvari shvatam,kraljeve koji nam gule kozu sa ledja jer se radi o njihovom medjusobnom dogovoru.Sracunajte samo koliko se dnevno pregleda uradi na jednom tehnickom i pomnozite to sa 26 i videcete kako se onda drma lova a vlasnici tih agencija i ovako vec voze besna kola.Ako jedan bude u proseku 4000 a dnevno se uradi samo 10 to je 40k din x 26=10000 eura za mesec dana!!! Da odbijes troskove i da ti cisto ostane 5000 najmanje a dnevno se uradi sigurno vise bar dva puta! Molotovljev K je jedno od resenja pa onda slobodno nek dizu koliko hoce al nece raditi!

Poslednja izmena:
Oni ce izgurati svoje a narod ako je lud cutace i dalje ici kod istih! Pandur cija zena ima agenciju za registraciju je jos pre tri godine uzeo kredit da napravi traku za tehnicki jer je znao da ce cene ici gore a sve u dilu sa govnarima iz vrha kojima ide procenat od toga.:evil:
Pa sta mislite da ce se uslovi promeniti? I dalje ce prolaziti krsevi a njima je samo bitno da udaraju po usima i uzimaju pare!
Price o kamerama i kontroli ce doci jednog dana na red ali koliko moze da kosta jedna kamera koja se jednostavno poveze na postojeci kompjuter i snima na hard?
Naebali smo ako budemo cutali a ja licno sam se posvadjao na par tehnickih pregleda jer deru i ovako a bio sam prinudjen da idem kod njih.
Za skuter ce da dobiju kitu Marjanovu jer pre cu ga prodati nego da im dam godisnje te pare samo se bojim ko ce onda da ga kupi!!!
Ne shvatam,a u stvari shvatam,kraljeve koji nam gule kozu sa ledja jer se radi o njihovom medjusobnom dogovoru.Sracunajte samo koliko se dnevno pregleda uradi na jednom tehnickom i pomnozite to sa 26 i videcete kako se onda drma lova a vlasnici tih agencija i ovako vec voze besna kola.Ako jedan bude u proseku 4000 a dnevno se uradi samo 10 to je 40k din x 26=10000 eura za mesec dana!!! Da odbijes troskove i da ti cisto ostane 5000 najmanje a dnevno se uradi sigurno vise bar dva puta! Molotovljev K je jedno od resenja pa onda slobodno nek dizu koliko hoce al nece raditi!

Jeste da treba investirati u pocetku u opremu, mada ni ona nije preterano skupa, ali su dalji troskovi minimalni i sovde se na struju, vodu, grejanje, plate radnika i tako jos neke sitnice, a ko ima vezu kod poreznika dobija minimalni porez, sto ga sa porezom za 2 radnika iznese max 40 hiljada. Nema tu ni 60 hiljada za troskove.

:dash: Ovo je stvarno neverovatno! Ja sam zgrozen sto zivim u ovoj s&ebanoj zemlji, gde svako gleda da ti zavuce ruku u dzep i da te prevari! Ovo ne treba da prodje nezapazeno, ako narod ne ustane protiv ove samovolje trenutnog rezima, ne znam dokle cemo izdrzati. Ne moze cela drzava da zivi od raznorznih taksi i akciza, to ovim majmunima na vlasti nije izgleda jasno. Umesto da su pokrenuli privredu i poljoprivredu, da se stvarno ulozi u ovu propalu zemlju, onu presipaju iz supljeg u prazno, i naravno, uvek preskoci i za njihove dzepove, a mi kao ovce i dalje blejimo. Da li samo ja primecujem da je ova vlast veliki promasaj i da ih treba sto pre skloniti? I ne kazem ovo samo zbog glupog tehnickog pregleda...

:dash: Ovo je stvarno neverovatno! Ja sam zgrozen sto zivim u ovoj s&ebanoj zemlji, gde svako gleda da ti zavuce ruku u dzep i da te prevari! Ovo ne treba da prodje nezapazeno, ako narod ne ustane protiv ove samovolje trenutnog rezima, ne znam dokle cemo izdrzati. Ne moze cela drzava da zivi od raznorznih taksi i akciza, to ovim majmunima na vlasti nije izgleda jasno. Umesto da su pokrenuli privredu i poljoprivredu, da se stvarno ulozi u ovu propalu zemlju, onu presipaju iz supljeg u prazno, i naravno, uvek preskoci i za njihove dzepove, a mi kao ovce i dalje blejimo. Da li samo ja primecujem da je ova vlast veliki promasaj i da ih treba sto pre skloniti? I ne kazem ovo samo zbog glupog tehnickog pregleda...

Nisi jedini :D I ne samo ova vlast, nego sve u poslednjih 20 godina, a za 1980-1990 necu da komentarisem, posto tad nisam bio rodjen, ili sam bio mali, pa nisam imao pojma. Uglavnom, inflaciju i ostalo 90-tih sam dobro zapamtio! Jes, da nije mesto ovde da pricamo o politici, ali nam valjda moderator nece zameriti :D

nije ni narod vise lud
mi napravili ugovor s tehnickim pregledom blizu mog parkinga i narednih 5 godina imam kod
njih popuste i na pregled i na osiguranje, a to mi je uspelo jer idem sa 12 vozila kod njih ;)
a gde su tu i sestomesecni pregledi, pa jos mi rade i pp aparate... isplati im se :)

Back