Nove (biometrijske) lične karte - OPREZ

PA O TOME TI I JA PRICAM
samo sto ti naivno shvatas,
ti verujes da je srbija brza i naprednija od engleske i nemacke:hahaha:
draga moja to je kod njih odbijeno i vratice se opet,ali samo je kod nas uvedeno i jedina zemlja koja nije pitala svoje gradjane,a znamo pod cijom smo mi kontrolom.
e sada sto niko nije ni pitao gradjane?
ja necu uzimati nikada slicnu LK
jel ti stvarno mislis da smo napredniji od engleza:hahaha::hahaha:

Ti znas sta ja mislim....:roll: Nisam nigde napisala da je Srbija naprednija od navednih drzava....za tako nesto moras da budes bas glup....
Ti jos uvek blebeces...samo kod vas ce da uvedu cip karticu....pa ti si skroz kontradiktoran..

Jaooooo....pa ti si radikalac...hahaha...jao sad stvarno necu da polemisem dalje....hahahah....radikalac....samo radikalac moze da prica o takvim glupostima, da bude toliko kontradiktoran, neinformisan i da manipulise jadnim narodom...

za brigu ili na, ali oni u usa mogu da pritvore svakoga za koga posumnjaju makar da poznaje nekog ko je terorista i to vanrednom, skracenom procedurom, cik kazi rec bomba iz sale na aerodromu odmah ides u corku.
tako i u njima prijateljskim zemljama. dokle to ide videli smo kod nas ( srb, rs, cg) da se neustavno i nezakonito proganjaju porodice i poznanici osumnjicenih za dela protiv usa i eu, na sve moguce nacine pa i dosad nemoguce. gde je evropska civilizacija? u misijoj rupi i cuti.
ako nismo vec u bazi za nadgledanje i kontrolisanje bicemo sutra. treba smisljati nacine gradjanskog otpora dehumanizaciji i (nepotrebnoj drzavnoj) kontroli.

otpor je samo da ne dozolis da ti uzmu sve podatke,tj da se ne cipujes nigde.
i jos nesto kada se jednom cipujes,samo 1 to ti je to,ide ti u bazu podatako i cao.
i naravno nigde ne dozvolis(u buducnosti) da ti rade slike u (murji ili slicnim mestima) glave iz vise uglova.

Ti znas sta ja mislim....:roll: Nisam nigde napisala da je Srbija naprednija od navednih drzava....za tako nesto moras da budes bas glup....
Ti jos uvek blebeces...samo kod vas ce da uvedu cip karticu....pa ti si skroz kontradiktoran..

Jaooooo....pa ti si radikalac...hahaha...jao sad stvarno necu da polemisem dalje....hahahah....radikalac....samo radikalac moze da prica o takvim glupostima, da bude toliko kontradiktoran, neinformisan i da manipulise jadnim narodom...

jel vidis jadnice odmah si pomislili da sam radikalac,i zato tako licemerno pises.
cula si da to dolazi iz EU i branis nekim nebulozama.
ee jado ti nemas samnom sta da pricas,opsednuta si radikalima.
a to dal sam radikal tvoje glupo misljenje zadrzi za sebe,jer ovo nije tema o radikalima.
ja ne bleblecem nego obrazlozeno pisem.
i nemoj vise da pricas da sam kontradiktoran,neinformisan i da manipulisem jer to nisi dokazala,a ja sam ti pokazao da si ti neinformisana eto to se zove manipulacija.
e sada posto si ispala glupa a i SUJETNA,stvarno ne moras da se vadis......idi na neku drugu temu,imas dosta demoNkrata opsednutim radikalima,i prestani da lupetas gluposti ovde....osim ako ne zelis da das neke argumente za koje sam uvek otvoren,ma od koje kreature dolazili...pozdrav ldp-ovce...

jel vidis jadnice odmah si pomislili da sam radikalac,i zato tako licemerno pises.
a to dal sam radikal tvoje glupo misljenje zadrzi za sebe,jer ovo nije tema o radikalima.
i nemoj vise da pricas da sam kontradiktoran,neinformisan i da manipulisem jer to nisi dokazala,a ja sam ti pokazao da si ti neinformisana eto to se zove manipulacija.
e sada posto si ispala glupa a i SUJETNA,stvarno ne moras da se vadis......idi na neku drugu temu,imas dosta demoNkrata opsednutim radikalima,i prestani da lupetas gluposti ovde....osim ako ne zelis da das neke argumente za koje sam uvek otvoren,ma od koje kreature dolazili...pozdrav ldp-ovce...

kako si se ufurao da si pametan:rotf::super:

Odlicno si se opisao......:klap::klap: :worth:

...nisu, nisu...sta ima tu da se razume...dovoljno je da se vidi :lol:

pa normalno,kada se slikas klasicno to je samo slika pa neka te prepozna.\
dok ako te slikaju iz vise uglova uzimaju ti profil lica tj lobanje(koji je razlicit kod svkaog coveka kao otisak prsta) i taj profil se ubacuje u bazu koja je povezana sa svim kamerama.
Kada se snimi kamera kod odredjenog sluzbenika samo izdje tvoje ime prezime sa svim podacima o kojima smo pricali.
znaci samo te snimi kamera.

problem je sto nema adrese na ok,
pa nas pate da nosimo prijavu prebivalista, koja je a-4 formatu..
čim se za nesto obratis, odmah.. prijava, prijava....
i ne smije biti starija od 15 dana..

to je najnovija glupost koju su smislili..
da se osiguraju u slucaju da si se preselio u susjednu općinu...
toliko o tome koliko ''nas prate''

ja vec rekoh a vi se pravite pametni,mi jos nemamo ni 1/3 tehnike koja je potrebna za to tj nemamo sistem uopste ovo je samo osnovno,a ne znam da li znas prvo ce taj sistem za nase gradjane pokrenuti strane zemlje tj interpol i drugi,a mi mozda uopste necemo ni imati.
opet tj nase gradjane ce moci da pratio velika britanija ali srbija nece moci da li kapiras

pa sad... meni bi bilo jasno,
da si ti protiv kontrole koju drzava provodi prema gradjanima,
tako sto im uskracuje ljudska prava ...
sto ce moderna drustva sigurno postupno uvoditi, pa cemo se jednog dana probuditi u
drustvu kao iz nekog sf-a

sve ostalo je stranacka propaganda......

pa normalno,kada se slikas klasicno to je samo slika pa neka te prepozna.\
dok ako te slikaju iz vise uglova uzimaju ti profil lica tj lobanje(koji je razlicit kod svkaog coveka kao otisak prsta) i taj profil se ubacuje u bazu koja je povezana sa svim kamerama.
Kada se snimi kamera kod odredjenog sluzbenika samo izdje tvoje ime prezime sa svim podacima o kojima smo pricali.
znaci samo te snimi kamera.

...kakvi bre uglovi...ti si ko neka sto je cekala u redu i pitala jel neprijatno kad ti "snimaju ocno dno" :eek:

Војо, џабе објашњаваш идиотима који не виде даље од свог носа. С друге стране, не видим овде да је неко поменуо да је за нове личне карте директно одговорна Коштуницина влада, као и министар Драган Јочић.

problem je sto nema adrese na ok,
pa nas pate da nosimo prijavu prebivalista, koja je a-4 formatu..
čim se za nesto obratis, odmah.. prijava, prijava....
i ne smije biti starija od 15 dana..

to je najnovija glupost koju su smislili..
da se osiguraju u slucaju da si se preselio u susjednu općinu...
toliko o tome koliko ''nas prate''

pa sad... meni bi bilo jasno,
da si ti protiv kontrole koju drzava provodi prema gradjanima,
tako sto im uskracuje ljudska prava ...
sto ce moderna drustva sigurno postupno uvoditi, pa cemo se jednog dana probuditi u
drustvu kao iz nekog sf-a

sve ostalo je stranacka propaganda......

ne znam sta ostalo,a i koje stranke posto nisam clan nijedne,a i ne znam kome bi to koristilo

ja necu da ispadnem paranoican,ali ako malo razmislis stvar je u tome sto im ovo omogucava mnogo vidova kontrole,koja je totalno nepotreba i uz koju se siri neka lazna prica o terorizmu.
svako normalan ce da shvati,da i posle ovoga 20 godina ce neko reci...e znate imamo za vas nesto novo itd.
sta kome smetaju obicne lk?sasvim su dovoljne,a ove neka uvodi ko hoce dobrovoljno,jer nekome mogu i biti korisne napr.starijim ljudima i sl.
a i uz sve to ide ponizavajuce tretiranje nase zemlje i gradjana,mi uvodimo cipove da bio englezi,nemci itd kontrolisali neposlusne srbe......sto nisu oni onako napredniji uveli vec to..??

Војо, џабе објашњаваш идиотима који не виде даље од свог носа. С друге стране, не видим овде да је неко поменуо да је за нове личне карте директно одговорна Коштуницина влада, као и министар Драган Јочић.

rekao sam to,poceo je mixajlovic pa jocic....oba ministra policije

Izgubljeni podaci o 25 milijuna ljudi

Piše: Iz Londona Nataša Magdalenić Bantić
Foto: AP
--------------------------------------------------------------------------------

Zbog potencijalnih negativnih posljedica ovaj je gubitak ozbiljno uznemirio Britance, a oporba dovela u pitanje kompetentnost vlade

Britanska vlada izgubila je dva kompjutorska diska sa 25 milijuna osobnih podataka, od čega su većina ime, prezime, datumi rođenja i adrese djece koja primaju dječji doplatak.

Budući da u Britaniji na tu pomoć od države imaju sva djeca, na milost i nemilost kriminalaca koji se specijaliziraju za krađu identiteta našlo se čak 7,25 milijuna obitelji koje su pozvane da dnevno provjeravaju svoje bankovne račune i odmah prijave svaki trošak koji ne prepoznaju.

Neki tabloidi danas su javljali da su milijuni Britanaca odlučili promijeniti bankovne račune, za što ipak nije bilo potvrde, ali golema zabrinutost svakako postoji. Do nestanka diskova s osobnim podacima došlo je kada je 18. listopada niži službenik porezne uprave u Newcastleu poslao podatke nadzornom tijelu u London preko TNT kurirske službe.

Ministar financija Alaistar Darling, čija je fotelja ozbiljno ugrožena ovim skandalom, obraćajući se zastupnicima u parlamentu kazao da je spomenuti službenik prekršio nekoliko pravila - od downloadiranja podataka na diskove do slanja neregistriranom poštom kojoj se ne može ući u trag.

Pokušavajući smiriti razbješnjene zastupnike i ugrožene građane, Darling je rekao da će svima koji zbog nestanka ovih podataka dožive financijski gubitak banke vratiti novac, otkrivajući i da su podaci bili zaštićeni lozinkom, što međutim nije dovoljno da zaustavi iole spretnog hakera. Još više zabrinjava činjenica da netko na diskovima ima sve podatke o britanskoj djeci.

.......................................

sjecas se sigurno ove vjesti ?

slazem se za zloupotrebu ''borbe protiv terorizma'' ..
kao i da se zakon o zastiti osobnih podataka mora postivati u svakom segmentu..
i da taj zakon mora striktno provoditi jer ni uz sve mjere nije lako izbjeci manipulacije..

ali ne vjerujem da su gradjani u srbiji posebno ugrozeni
u odnosu na primjenu te tehnologije...

Izgubljeni podaci o 25 milijuna ljudi

Piše: Iz Londona Nataša Magdalenić Bantić
Foto: AP
--------------------------------------------------------------------------------

Zbog potencijalnih negativnih posljedica ovaj je gubitak ozbiljno uznemirio Britance, a oporba dovela u pitanje kompetentnost vlade

Britanska vlada izgubila je dva kompjutorska diska sa 25 milijuna osobnih podataka, od čega su većina ime, prezime, datumi rođenja i adrese djece koja primaju dječji doplatak.

Budući da u Britaniji na tu pomoć od države imaju sva djeca, na milost i nemilost kriminalaca koji se specijaliziraju za krađu identiteta našlo se čak 7,25 milijuna obitelji koje su pozvane da dnevno provjeravaju svoje bankovne račune i odmah prijave svaki trošak koji ne prepoznaju.

Neki tabloidi danas su javljali da su milijuni Britanaca odlučili promijeniti bankovne račune, za što ipak nije bilo potvrde, ali golema zabrinutost svakako postoji. Do nestanka diskova s osobnim podacima došlo je kada je 18. listopada niži službenik porezne uprave u Newcastleu poslao podatke nadzornom tijelu u London preko TNT kurirske službe.

Ministar financija Alaistar Darling, čija je fotelja ozbiljno ugrožena ovim skandalom, obraćajući se zastupnicima u parlamentu kazao da je spomenuti službenik prekršio nekoliko pravila - od downloadiranja podataka na diskove do slanja neregistriranom poštom kojoj se ne može ući u trag.

Pokušavajući smiriti razbješnjene zastupnike i ugrožene građane, Darling je rekao da će svima koji zbog nestanka ovih podataka dožive financijski gubitak banke vratiti novac, otkrivajući i da su podaci bili zaštićeni lozinkom, što međutim nije dovoljno da zaustavi iole spretnog hakera. Još više zabrinjava činjenica da netko na diskovima ima sve podatke o britanskoj djeci.

.......................................

sjecas se sigurno ove vjesti ?

slazem se za zloupotrebu ''borbe protiv terorizma'' ..
kao i da se zakon o zastiti osobnih podataka mora postivati u svakom segmentu..
i da taj zakon mora striktno provoditi jer ni uz sve mjere nije lako izbjeci manipulacije..

ali ne vjerujem da su gradjani u srbiji posebno ugrozeni
u odnosu na primjenu te tehnologije...

ZNAM STA TI PRICAM
meni su odredjene grupacije(srbi) nudili iz engleske tudje bankovne kartice koje su uradjene posle kradje podataka.
trazili su oko po 500 EU za karticu na kojoj ima 5000 EU.

u USA su ukradene totalno sve informacije ratnih veterana USA -ako shvatas ovo je vec ozbiljo.
ali ja hocu da ti kazem,koliko ima stvari stvarno me mrzi da pisem.
Nisu posebno ugrozeni gradjani koliko je nasa zemlja.
ja sam napisao pre 2,3 posta-da li ljudi shvataju sta znaci ovo?
Mi odnosno nasa drzava salje usa i eu celokupne podatke svakog naseg gradjanina,sta je jeo i kakve su mu karakteristike,stranim pa cak i neprijateljskim zemljama,dok cak ni mi nemamo te podateke jer naravno nemamo tu tehnologiju:dash::dash::dash:
jel sada pomalo kapiras kakva je ovo glupost,barem u nasem slucaju,e da sam malo naivniji pa da mislim da je glupost...nego je klasicno porobljavanje ili izdaja drzave na perfidan nacin.
reci mi da li bi ti da si predsednik dozvolila ovako nesto?da ti kazu,e hocemo sve podatke o svakom vasem srbinu 24h sta radi a pritom da ni vi to ne znte:dash::dash::dash:

nesto nemam poverenja u namere kontrolora. da ne bude da nisam kazao na vreme.
npr dodje na vlast `neka` partija i uz pojedince u bazi uvede jos jedno razvrstavanje, npr doda zutu sestokraku kome hoce.
ides tako terazijama a neko te posmatra odozgo. identifikuje, razvrstava i u digitalnom prikazu ti doda na rukav zutu sestokraku.
softver za prepoznavanje vec radi (u gb npr).

nesto nemam poverenja u namere kontrolora. da ne bude da nisam kazao na vreme.
npr dodje na vlast `neka` partija i uz pojedince u bazi uvede jos jedno razvrstavanje, npr doda zutu sestokraku kome hoce.
ides tako terazijama a neko te posmatra odozgo. identifikuje, razvrstava i u digitalnom prikazu ti doda na rukav zutu sestokraku.
softver za prepoznavanje vec radi (u gb npr).

pa u tome je i glavna fora cele price,oni ti stave cip a ti uopste ne mozes da znas sta ti oni doturaju u dosije.
podjes samo od sebe kao normalan covek.
ako nekog mozes da pratis preko cipa sto sve ne bi uprostio i kompletne podatke stavio na njegov broj.a svi dobeo znamo sta je kompjuter.pa ti kada dodjes bilo gde sa tom LK i provuces je to se negde zabelezava normalna stvar,e sada dal bi ti to sve brisao ili napravio najobicniji program da se sve cuva i ostaje u podacima.

Back