NOVČANI STATUS PRAVI JAZ MEĐU DECOM

gost 281026

Aktivan član
Poruka
1.990
Beograd -- Društvena raslojavanja i nejednakosti među osnovcima i srednjoškolcima iz godine u godine sve su veće. Učenici se danas mere prema vrednosti telefona u džepu.

Kutija od cipela stoji na katedri učiteljice trećeg razreda jedne beogradske osnovne škole. U nju se pred početak prvog časa stavljaju mobilni telefoni učenika i pokoji tablet. Tek kada školsko zvono označi kraj nastave, đaci u redu, jedan po jedan, uzimaju svoje uređaje i odlaze kućama ili u produženi boravak.

http://1.***************/-J7C10ExIugY/TyYKQhPiBXI/AAAAAAAACRs/IWvuaZuGFy4/s1600/Rich+Kid+Poor+Kid.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=02&nav_category=12&nav_id=772899

Kapitalizam bato, ka-pi-ta-li-zam...!

Jes', u onom nakaradnom "socijalizmu" je kao bilo drugacije?

I tada si imao u istom razredu likove u sirogojno dzemperima i garderobi nasledjenoj od starije brace, a imao si i decu oficira i tadasnjih "crvenih burzuja", direktora iz jagnjece brigade, koja su se oblacila u Trstu i Milanu.

Sve se gledalo, i ko je kako obucen i sta od uredjaja ima u kuci. Tad su "gedzeti" bili malo glomazniji i nisu se dali nositi u skolu, ali je neko imao da detetu kupi "amigu" i video rikorder (opak statusni simbol 80-ih) a nekome su i fudbalska lopta i patike "sangajke" bile pojam.

Увек је било тако, само што су се гледале друге ствари а не телефони. И увек ће бити тако.

Kada sam isao u prvi razred, jednom su me kritikovali sto je moja solja za mleko bila MALO VECA nego kod ostale dece....Svi smo morali imati limene soljice okacene o tasnu (obavezno olupane)...

To nikada necu zaboraviti.

A ja to mleko nikada nisam ni pio jer je bilo odvratnog ukusa na ustajalu vodu....

Jes', u onom nakaradnom "socijalizmu" je kao bilo drugacije?

I tada si imao u istom razredu likove u sirogojno dzemperima i garderobi nasledjenoj od starije brace, a imao si i decu oficira i tadasnjih "crvenih burzuja", direktora iz jagnjece brigade, koja su se oblacila u Trstu i Milanu.

Sve se gledalo, i ko je kako obucen i sta od uredjaja ima u kuci. Tad su "gedzeti" bili malo glomazniji i nisu se dali nositi u skolu, ali je neko imao da detetu kupi "amigu" i video rikorder (opak statusni simbol 80-ih) a nekome su i fudbalska lopta i patike "sangajke" bile pojam.

Naravno da je bilo drugačije mozgu isprani....

Kada sam isao u prvi razred, jednom su me kritikovali sto je moja solja za mleko bila MALO VECA nego kod ostale dece....Svi smo morali imati limene soljice okacene o tasnu (obavezno olupane)...

To nikada necu zaboraviti.

A ja to mleko nikada nisam ni pio jer je bilo odvratnog ukusa na ustajalu vodu....

Па хвала Богу да је тако.

Колико човек треба да буде плитак па да мисли да је овако нешто новина која има везе са мобилном телефонијом? Плитак к'о плитак поток.

Back