Novak 2011 vs Novak 2015

Koja verzija Novaka je jača?

• Ukupno glasova
    11
  • Anketa je zatvorena .
Zavisi.

Igrački mislim da mu je najbolja ona verzija iz 2015 zaokružena sa osvajanjem Roland Garosa 2016. Tada je imao rekordno puno poena na prvom mestu i igrao češće masterse i manje turnire. Znači osvojio je najviše titula . Mada to su i najbolje sportske godine za dominaciju. U 28-oj godini pletu se (jos uvek) mladost ali i zrelost i iskustvo.

Pošto vidim da sad iskljucivo(najviše) gledaju GS-ove za odredjivanje
Tongue Goat GIF
rekla bih da je današnja verzija 2021 najbitnija . Deda Fedu je vec izbacio iz trke praktično 2019 na Vimbldonu(iako je deda ostao najpopularniji i najplaceniji ali ne i najbolji) a Nadalu je ove godine zadao veliki udarac na Roland Garosu. Od očekivane razlike 18-21 u broju GS-ova spustio ga je na 19-20 na njegovom terenu , s tim sto sledi trava gde je Djoković favorit.
Još ako uzmemo u obzir da je ranije više gubio bitna finala od boranije (od Wawrinke RG 2015 i US Open 2016, od Nišikorija US open 2014) a da ove godine to nije dopustio Timu u Melburnu i Cicipasu u Parizu možemo reći da je sad najjači s obzirom da igra sa puno mladjim igračima a opet ih pobeđuje.

Dakle 2021-godina mu je donela:
- da ima osvojene sve GS-ove x 2
-obaranje nedelja provedenih na 1 mestu

Sve što je @maya666 napisala je u pravu. Ali, to ni blizu nije Federer iz 2011 i 2015. I Nadal ove godine nije ni blizu Rafe iz ponuđene dvije godine. Jako je važno gledati kad su Rodžer i Rafa igrali najbolje, a Nole ih je prašio. Tako da bih se ipak odlučio za 2015. Mislim da je te godine Nole igrao svoj najbolji tenis.

Poslednja izmena:
Ubedljivo je najbolja ova današnja verzija, pre je imao problem sa devijacijom nosa, fizički nije bio spreman toliko. Danas je u top formi, lagano može da odigra meč od 5 sati i sutra opet izađe na teren. Servis i vinere je doveo maltene do savršenstva, veoma retko greši. Mislim da su mu ovo najbolje igračke godine, sazreo je u glavi, unapredio ono gde je malo bio slabiji, promenio je način ishrane što mu očigledno prija. Tako da danas je mašina.

Back