Nova vrsta procesora, bazirana na svetlosti

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Valjda su negde stigli do sada...
Tesko .
Mislim da su procesori marketinska prevara , ti imas 30 miliona tranzistora , da je to stvarna brzina rada to bi se sve zapalilo a razlike od 5 milimetara do magistrala memorija dovele bi do kolapsa u kasnjenju signala , a svi znamo da su te vijuge nejednake i dobrih duzina i preko 5 cm. .
Meni su sad zanimljiviji ponovnni testovi sa fotonima blizancima i prenosom informacija brzinom vecom od brzine svetlosti.

Ne mogu sad da prevodim , ali navodno moze ultra kratkotrajno foton prilikom prelaska iz nekih sredina .
Ali ko to voli moze da cita literaturu .

Pise lepo:
According to some interpretations of quantum mechanics, the effect of one measurement occurs instantly. Other interpretations which don't recognize wavefunction collapse dispute that there is any "effect" at all. However, all interpretations agree that entanglement produces correlation between the measurements and that the mutual information between the entangled particles can be exploited, but that any transmission of information at faster-than-light speeds is impossible.[8][9]

Imamo dva fotona koji putuju brzinom svetlosti tj fotonskom, i pritom se razmimoilaze , ako delujemo polarizatorom na jednom polarizuje se i drugi bez polarizatora. Koja je to veza izmednu fotona _
Pretpostavljam da razumes sustinu pitanja. Da to sad ne prevodimo u dva voza koja se krecu suprotnim stranama pruge koja je informacija izmedju ta tdva voza itd.

Imamo dva fotona koji putuju brzinom svetlosti tj fotonskom, i pritom se razmimoilaze , ako delujemo polarizatorom na jednom polarizuje se i drugi bez polarizatora. Koja je to veza izmednu fotona _
Pretpostavljam da razumes sustinu pitanja. Da to sad ne prevodimo u dva voza koja se krecu suprotnim stranama pruge koja je informacija izmedju ta tdva voza itd.
Ajnštajnovu teoriju mnogi ne razumeju, ne mogu ti objasniti, ali sam citirao sa wikija, valjda je to dovoljno.

Back