Nova vlast odrzala obecanje: Pocela hapsenja u aferi Agrobanka

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
Nova vlast nije spojila ni dva meseca a vec je uradila vise nego prethodne za nekoliko godina. :ok:

Hronika | subota 25.08.2012 | 09:56 -> 10:32
Počela privođenja u aferi Agrobanka
Izvor: B92, Tanjug

Beorgad -- Privođenje umešanih u aferu "Agrobanka" započelo je jutros, potvrdio za B92 prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Na spisku je Radoslav Sekulić, vlasnik "Habitfarma", i još sedam osoba. Vučić je rekao da će Tužilaštvo vrlo brzo reagovati. Akcija hapšenja sprovodi se u sklopu aktivnosti državnih organa u sistemskoj borbi protiv korupcije, koju je Vučić ranije najavio.

Premijer Ivica Dačić najavljuje da će istraga biti proširena i nastavljena.

Dosadašnja istraga je pokazala da tri Sekulićeve firme "Agrobanci" duguju više od 20 miliona evra.

Od Agrobanke Sekulić je dobio 60 miliona evra kredita, a pozajmljenim novcem je, između ostalog, kupovao i akcije Agrobanke. Zanimljivo je da je sin prvooptuženog Dušana Antonića bio suvlasnik u dve Sekulićeve firme. Sekulić je javnosti poznat kao nekadašnji direktor Savezne uprave carina i učesnik u aferi "Citostatici".

U dva, od osam Sekulićevih preduzeća, kao suvlasnik se pojavljuje Milan Antonić, sin bivšeg predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića.

U vlasništvu Radoslava Sekulića je lanac od osam preduzeća koja su pod istragom, između ostalih "Produkt trejd", "Merkjuri internešenal", "Habit med" iz Lihtenštajna i "Vestern stajl".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=25&nav_category=16&nav_id=637453

I ja bi postao bizMismen da mi neko da na lepe oci 60 miliona evra.....

Podsetimo, za Sekulića se sumnja da je oštetio Agrobanku u iznosu većem od 45 miliona evra. Bio je direktor konfekcije „Javor" iz Ivanjice, direktor Savezne uprave carina, savetnik Radoja Kontića, osnivač „Habitfarma" i finansijer FK „Javor".

Vlasnik je hotela u Ivanjici, jedno vreme bio je i predsednik opštine. Mimo „Habtifarma“, na spisku firmi ovog biznismena je još devet firmi, a u svima je stečajni postupak ili u toku ili je okončan, a poslovna dokumentacija uništena.

Podsetimo, prethodno je uhapšen bivši predsednik izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić, na graničnom prelazu kod Sremske Rače. Pritvor je određen i Milanu Antoniću, sinu Dušana Antonića.

To su ti tadicevi "USPESNI BIZMISMENI" preko kojih je kupio vlasnistvo u Politici

Ništa ja njemu ne verujem dok ne vidim: Dinkića. Vlahovića, Cvetkovića, Davinića, Hamovića, Dačića............ iza rešetaka.

pa znas kako ocigledno da je postojala sprega izmedju politicara i tajkuna . politicari iz DS-a su u zamenu za procenat obezbedjivali svojim tajkunima kredite bez pokrica koje nisu morali ni da vracaju.

Sad slaba karika su tajkuni. Tajkuni ce ili odrukati svoje politicare, ili ce ostatak zivota provesti iza resetaka.

Ja bi licno tajkunima dao status svedoka saradnika u zemenu da odrukaju politicare

pa znas kako ocigledno da je postojala sprega izmedju politicara i tajkuna . politicari iz DS-a su u zamenu za procenat obezbedjivali svojim tajkunima kredite bez pokrica koje nisu morali ni da vracaju.

Sad slaba karika su tajkuni. Tajkuni ce ili odrukati svoje politicare, ili ce ostatak zivota provesti iza resetaka.

Ja bi licno tajkunima dao status svedoka saradnika u zemenu da odrukaju politicare

Pa Cvetković je bio član Upravnog odbora Agrobanke.
***** je mutav kako kažu. A kolike godine je provodio privatizaciju srpskih firmi. Samo to je dovoljno da ga se veže konjima za repove.

Back