Nova Verzija Biosa - Problem

Krigerk

Početnik
Poruka
17
Pozdrav svim clanovima posade : Nase Krstarice :)

Imam sledece pitanje - zapravo problem :)

Zelim da apdejtujem Bios , ali pri ulsaku u njega nemam potpunu kontrolu na sve opcije .Zapravo preko 80 % opcija je greyed-out ili sivo ne moze se selektovati .
Nakon dugog search-a ....nailazio sam na postavku Administrator PW ....Ja User Pw nemem , kao ni Boot Pw ....
Administrator Pw je samo enter be icega .

Ali kada udjem unutra opcije su sive i ne mogu izvrsiti ono sto zelim .
Kako da odradim to .

U pitanju je LapTop Asus

Nzm da li je bitno da izbacujem konfiguraciju , ja ipak mislim da je ovo lagan Problem samo sto po netu nema nista Konkretno ......Uglavnom je za Desktop Racunare , gde se samo izvadi Baterija i priceka malo a zatim vrati.Ja sada zelim da Imam kontrolu u Biosu , a navodno ne smem imati ni administrator ni user pw .....

Samo je fora niko ne govori kako da se skine Administrator Pw , osim nekih glupih fora kao vraim sat u 2011 itd itd , lupim netacnu sifru namerno i nakon toga uarim alt+r i ukucam A1AAABBAA i kao sve je full , vido ima 500 lajkova a 100 dislajkova ....sto znaci da ljudima kao radi a meni ne :P

Hvala svima , ocekeujem odgovore od Kapetana :) treba mi stvarno ovo :) :evil::evil::evil::dash::dash::dash::besna::besna::besna:

A gde mogu da pogledam opciju reset ?
Ima Deafult Setting , ja udarim ono nista , kada ponovo udjem opet je sve off , sem postavljanja opcije za Boot sa cd-ili fleske ...

Neko kaze kao apdejt Biosa je neophodan , neko kaze treba ...U sustini ne menja nista itd itd ?
Da li ja da Radim Apdejt ili Ne ?

i Ako da , da li moze sa USB da se pokrene apdejt ili mi treba kao na clipu jednom da se udje u BIOS prvo pa da imas potpunu kontrolu , pa udje kao Easy boot i odatle pokrene fajl ...A Posto ja nemam potpunu kontrolu ja imam opcije za postavku boota sa fleske itd itf ....Mozda moze odatle a se pokrene kao kada Instaliram Windows sa fleske ...>Samo postavim i ono odmah izbaci set-up itd itd....

Poslacu ti Klip , ako ti bue trebao kako lik radi to bas za ASUS ...verziju biosa i interface.....

A gde mogu da pogledam opciju reset ?
Ima Deafult Setting , ja udarim ono nista , kada ponovo udjem opet je sve off , sem postavljanja opcije za Boot sa cd-ili fleske ...

Neko kaze kao apdejt Biosa je neophodan , neko kaze treba ...U sustini ne menja nista itd itd ?
Da li ja da Radim Apdejt ili Ne ?

i Ako da , da li moze sa USB da se pokrene apdejt ili mi treba kao na clipu jednom da se udje u BIOS prvo pa da imas potpunu kontrolu , pa udje kao Easy boot i odatle pokrene fajl ...A Posto ja nemam potpunu kontrolu ja imam opcije za postavku boota sa fleske itd itf ....Mozda moze odatle a se pokrene kao kada Instaliram Windows sa fleske ...>Samo postavim i ono odmah izbaci set-up itd itd....

Poslacu ti Klip , ako ti bue trebao kako lik radi to bas za ASUS ...verziju biosa i interface.....
Posto je u pitanju lap top,malo je komplikovanije.Ako si otvarao nekad lap topove,onda izvadi CMOS bateriju i sa manjim srafcigerom prespoj + i -.I tako ces dobiti fabricke vrdnosti BIOS-a.Ako nisi sam otvarao,ako imas nekog drugara koji je to radio,nek ti odradi

Sa vadjenjem barerije se ne flesuje BIOS,vec resetuje na fabricka podesavanja.

naravno da se ne flešuje bios, to sam radio da bih ga poništio jer je pogubio neke opcije kao što je recimo bilo podizanje sistema
sa usb sticka, a za novu verziju biosa išo sam na oficijelni Tošibin sajt i za taj laptop nije bilo nadogradnje
tj, preturio sam ceo internet i nisam našo

Back