Nova Tema

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tree

Aktivan član
Poruka
1.228
S obzirom na obzir, da su mi traktori danas napravili slobodan dan, jer mi nisu dali da odem na posao, da napišem nešto i na forumu :per:.

Izgleda da je nešto kao splasnulo interesovanje za ermigiranje u Australiju na ovom forumu.

Da li zato što je još uvek malo haos u sistemu obrada viza,
ili zato što su uslovi sada dosta zahtevniji,
zato što se menjaju još uvek iz dana u dan,
ili zato što četa optimista ordinira ovim forumom, ubijajući volju i želju svakom ko navrati, pa ljudi odu na druge strane tražeći društvo, informacije, podršku (kao što su onomad dolazili sa hrvatskog foruma kod nas bežeći od nekih tupadžija od kojih se nije moglo reč progovoriti...).

Da se dosta toga promenilo, jeste,
da je nemoguće dobiti vizu, nije,
da je teško, jeste, kao što je i bilo,
bilo je i lakše, ali i teže.

Forum je ipak nezamenljivo mesto razmene iskustava iz prve ruke, čim se naviknete da će vam neko reći da nemate šanse za vizu, da tamo nije med i mleko, da pada kiša često pa je zato ružno vreme, da su oziji glupi jer su opušteni, da prodavnice ne rade posle pet, da vam treba toliko ili onoliko desetina hiljada dolara za normalan život...

Istina je da uz toliko promenjenih pravila teško neko od ljudi koji su već prošli proces može tačno odgovoriti na sva pitanja, pa ćete se budući migranti morati osloniti jedni na druge preko pisane reči - kao što smo i mi inače u proteklim godinama.

Najnovija vest kaže da će se od sledeće godine predavati "expression of interest" za independent i state-sponsored vize, a aplikacije će se predavati tek po pozivu.
http://www.gettingdownunder.com/201...d:+GettingDownUnder+(Getting+Down+under+Feed)

Pozdravlja vas sve unapred čika Tree.
I unazad.
:mazi:

....ili zato što četa optimista ordinira ovim forumom, ubijajući volju i želju svakom ko navrati, pa ljudi odu na druge strane tražeći društvo, informacije, podršku (kao što su onomad dolazili sa hrvatskog foruma kod nas bežeći od nekih tupadžija od kojih se nije moglo reč progovoriti...).

Da se dosta toga promenilo, jeste, ...

Ovo me podsjeti na našu nekadašnju Jugoslaviju :sad2:

Tačno ovamo:

Prilozi

• 400px-view_over_stockholm_large1-297x300.jpg
    400px-view_over_stockholm_large1-297x300.jpg
    36,1 KB · Pregleda: 18
Najnovija vest kaže da će se od sledeće godine predavati "expression of interest" za independent i state-sponsored vize, a aplikacije će se predavati tek po pozivu.
http://www.gettingdownunder.com/201...d:+GettingDownUnder+(Getting+Down+under+Feed)

Ispravna odluka. Ako je tumacim dobro, sprecice ljude da bacaju silan novac ako vec nemaju sansu da dodju ovamo.

Ne znam da li je vec neko postavio ovu informaciju, ali naleteh malopre na Novi 'points test' od 1/07/2011..

Pozdrav svima.

Poslednja izmena:
A sto mislite da ce da sprecava.
I da nemaju sansu...?

Pa ako ja mislim da imam dovoljno bodova i stracim hiljade evra na aplikaciju to ne znaci da sam u pravu i da cu dobiti vizu. Ovako bar opisem svoju situaciju u 'expression of interest' i cika u Adeleide odluci da li da mi da sansu da apliciram ili ne. Ako misli da ne ispunjavam uslove, bar necu straciti tesko stecen novac uzalud...

Fair dinkum....

To sam Vas razumeo.

Ne kapiram samo da li se prvo radi Skill i IELTS?
Ili se samo posalje da je neko lep i snazan...

Ako se prvo radi Skill i IELTS, to su vec hiljade evra.
Ako se samo salje snaga i lepota, kako znaju da ce biti...

Skill i IELTS.
U dogledno vreme...

Jos uvek cekam Medenu, da ne kazem Sveticu.
Da je volim kad ona hoce, ne kao mama!:)

Back