Nova studija kaže da je ovo tačan broj koraka koje treba da hodate svaki dan da biste sprečili gojenje

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.778
Prema novoj studiji, brojanje koraka je direktno povezano sa održavanjem zdrave težine. Učesnici, koji su bili u rasponu od 41 do 67 godina sa nivoom indeksa telesne mase u rasponu od 24,3 (zdravo) do 32,9 (gojazno), nosili su uređaje za praćenje aktivnosti najmanje 10 sati dnevno, a istraživači su analizirali njihove zdravstvene informacije tokom brojnih godina.

Rezultati su pokazali da ljudi koji hodaju četiri milje (6.4 km) dnevno (otprilike 8.200 koraka) imaju manji rizik da postanu gojazni ili da razviju zdravstvene probleme kao što su refluks kiseline, apneja u snu i veliki depresivni poremećaj.

1666335748903.png

Kako izračunati broj koraka koji su vam potrebni da biste sprečili debljanje

Broj koraka koje osoba treba da spreči dobijanje na težini zavisiće od faktora kao što su nivo dnevne aktivnosti (da li je njihov posao aktivan ili sedeći?), navike u ishrani (da li jedu zdravu hranu i koliko?) i koliko kalorija sagore dok hodaju .

Mnogo je faktora koji određuju koliko ćete kalorija sagoreti dok hodate. Ovi faktori uključuju vaše godine, pol, visinu, težinu, intenzitet vežbanja (MET) i trajanje vaše šetnje. Koliko brzo hodate i da li hodate po ravnoj površini ili na nagibu, sve to može uticati na vaš intenzitet hodanja.

Telesna težina će takođe uticati na to koliko kalorija sagorevate. Na primer, osoba od 80 kg će sagoreti približno 60 kalorija po kilometru, dok će osoba od 55 kg sagoreti otprilike 40 kalorija po kilometru.

Srećom, postoji formula koja može pomoći da se otprilike odredi koliko kalorija sagorevate po milji hodanja: sagorele kalorije = BMR x METs/24 x sati.

Koristite jednu od dole navedenih jednačina da biste izračunali BMR:

Muškarci: BMR = 88.362 + (13.397 x telesna težina u kilogramima) + (4.799 x visina u centimetrima) – (5.677 x starost u godinama)

Žene: BMR = 447.593 + (9.247 x težina u kilogramima) + (3.098 x visina u centimetrima) – (4.330 x starost u godinama)

Možete koristiti svoju brzinu da odredite METS:

3 km/h = 2,5 METs

5 km/h = 3,5 METs

5.6 km/h = 4,0 METs

46,4 km/h = 4,5 METs

7,2 km/h = 5,0 METs

I debeljuca si?
imaš na fotografijama pa sam proceni...

Nikad nisam razmišljala koliko kalorija unosim, čak nisam ni pogledala šta koliko ima niti znam bilo šta o tome.
Jedem šta mi se jede i kad mi se jede i sve što mi prija.
Posao mi je takav da od 8-16h sedim za računarom, posle toga u auto a onda u kuhinju i nemam čak ni vremena za duge, relaksirajuće šetnje.

Nikad nisam razmišljala koliko kalorija unosim, čak nisam ni pogledala šta koliko ima niti znam bilo šta o tome.
Posao mi je takav da od 8-16h sedim za računarom, posle toga u auto a onda u kuhinju i nemam čak ni vremena za duge, relaksirajuće šetnje.
Gde? Daj link...

Mislim na lični utisak. Niko osim tebe nije u tvojoj koži.
Bio sam 30kg teži, lakše je živeti kad nemaš višak...

Za sve se nađe vreme kad se ima volja.
Ali nisam ništa bolji...

Na poslu sam 8 sati na nogama a to se neracuna.Neman pojma koliko km predjem i opet sam debela
To na poslu se ne računa to je mrtav hod tako zvani.
Pređeš dva metra pa staneš
Deset metara pa staneš.To se ne računa.Samo kontinuiran hod.
I posle posla se najverovatnije napucaš hranom i legneš.To ubija.

To na poslu se ne računa to je mrtav hod tako zvani.
Pređeš dva metra pa staneš
Deset metara pa staneš.To se ne računa.Samo kontinuiran hod.
I posle posla se najverovatnije napucaš hranom i legneš.To ubija.

Itekako se računa.
Srećan je onaj ko je na poslu fizički aktivan, to shvatiš tek kad se ceo dan zalepiš za stolicu.
Mozak aktivan, osećanja takođe, ma sve, ali telo atrofira.

Back