Нова серија на Б-92 - The X Files made by LDF

koji ste vi pacijenti? Samo cekate dobru priliku da se medjusobno prozivate i to na takvim glupostima kao sto je neka serija ne nekoj televiziji.
Ne znam kako vam ne smeta TV Most.
Ili mozda, zbog vase "heterosexualnosti" volite da gledate onu napucenu, napumpanu preyebanu kalasturu, kako velica M. Markovic i S. Milosevica i ostale "heroje". Kako bre niste svesni? Prvo ste bili smesni, slatki i simpaticni, ali u poslednje vreme ste sve samo ne to.
Ove patriJote razumem. Ljudi po default-u pljuju po svemu sto "nije isto kao MI" i drze se toga, na kraju krajeva, posteno je, ali ove "demokrate" su mi se jos vise zgadile. Pa vi biste lintschovali svakog ko se ne slaze sa vama. Pa niste nista bolji od N. Kandic, od svih Sonja i takonjimaslicnih. Misionarska inteligencija vam je, izgleda, jedini uzor. Pa idite onda, lizite se sa Borkom Pavicevic. Nista ona nije bolja od Gorice Gajevic (nije samo onaj sto nije pitao).
Jel imate vi, bre, svoj mozak, ili samo gledate i slusate ono sto vam servira PINK nuovo?
I dok se vi svi prepucavate (a ovo je samo reflektovana slika nasih vajnih politicara), SRbija srlja u propast. Bolje je ne spasavajte.
Ako niste sposobni da uvidite dobre strane suparnika, bolje je da se obesite, ili da odete na Staru planinu, pa tamo obitavajte sa vukovima i pastirima, mozda nesto i naucite.
Jedan osvrt na crnog djordja (stvarno si ga ocrnio), samo se ti busaj u grudi da si hetero, svi smo mi deca bozija, pobrinuce se vec TO da te demantuje.
;)

Ajduk:
Pa da, jasno je da si ti struchniji da to procenjujesh od samog Byforda.. Shta znaju Jevreji shta je antisemitizam :)

Ово је било гем, сет и меч.

Да, драги мој ЛДФ-телетабису. У свакој расправи опампурчиш к... у бетон само захваљујући свом секташком догматизму. :arrow:
И ја не волим да радим, посебно ако ме неко тера на то. Друго су хобији. Да је човек волео да ради не би ни било индустријске револуције :!:
Схватићеш то кад завршиш те своје студије, а можда и нећеш ако се одмах увалиш у политику као твој идол.
Ето зашто Ч.Ј. нема везе са реалношчу - нема ни дана радног стажа ван политике.
А ви мени да говорите шта је за мене добро је отприлике као кад бих ја говорио Ескимима да буду вегетаријанци.

Ajduk:
Ukratko, Alan Smithee je Sv. Vladiku Nikolaja nazvao 'fashistom' i 'monstrumom' (inache je ljude koji vode SPC nazvao 'zlikovcima'), a sa druge strane imamo Jovana Byforda, choveka koji je radio studiju o antisemitizmu u ime The Vidal Sassoon International Center for the Study of Antisemitism (SICSA), i koji kaze izmedju ostalog i ovo:

"U delima Vladike se oseca doza antisemitizma ali vise u religioznom kontekstu (ubice Hrista) nego ransom (autor pretpostavlja da ovo moze da bude dobrim delom uticaj Ruskih Bogomoljaca). Gledajuci antisemitizam Vladike Nikolaja autor dolazi do zakljucka da Vladika Nikolaj Velimirovic nije bio ni veci ni manji anti semit od drugih u Katolickoj ili Pravoslavnoj crkvi tog vremena."
A nadjoh da je napisao i ovo:

"Nikolajev antisemitizam predstavlja mesavinu s jedne strane tradicionalnog, ali
u vecem delu hriscanskog sveta danas prevazidjenog pogleda na Jevreje kao
hristoubice i s druge strane odredjenih ideoloskih odrednica koje su bile veoma
rasprostranjene pocetkom veka a to je ideja o Jevrejima kao mocnom narodu koji
vuce konce svetske politike i ekonomije. Vazno je medjutim spomenuti da ono sto
se moze procitati kod Nikolaja nije ni bolje ni gore nego ono sto su pisali
mnogi njegovi savremenici
, u Rusiji na primer ali i u katolickom svetu. To je
jednostavno bio nacin posmatranja pitanja Jevresko-hriscanskih odnosa 30 godina."

Pa sada se zapitajmo. Ako jedan Jovan Byford, koji radi internacionalnu, svetsku sudiju o antisemitizmu u ime bash tih Jevreja, kaze ovo za Sv. Vladiku Nikolaja, zashto onda ovde, u Srbiji, postoje bataljoni onih koji se trzaju sa lanca kako bi shto vishe pljunuli po Vladici nazivajuci ga 'fashistom', 'rasistom', 'monstrumom' itd itd..
Poredjenje 'neki bi da budu veci katolici od pape' ovde je odvec slabo.. Komunistichka propaganda josh uvek ima svoje nastavljache u drushtvu.

Ajduk pažljivo sam pročitala taj tekst i bez namere da vređam ali prema tekstu tog gosp.J. Byforda Vladika Nikolaj je BIO...dakle zašto bi danas Srbi 2005.godine uzimali ono što je Velimirović pisao/govorio kao istinu,zakon... čak dogmu...kad je to nešto što jednostvno prevaziđeno 8 ajde recimo bar oni delovi o Jevrejima)...mislim,i ovaj čovek kojeg si citirao upravo to kaže...za TO vreme TADA
( dakle ne sada) je to bilo OK ...ali niko ne kaže da je OK to i tako, i sada.

Gigule, bez namere da vedjam, ali mozda bi trebala da prochitash josh jednom, i prethodnu stranu ove teme npr..
Mozda, ali mozda cesh primetiti da je neko tog sveca nazvao fashistom, hitlerovcem, ss-ovcem, itd itd. Ako ti mozesh to da iscoolirash i predjesh preko toga, ja ne mogu..
Dobro si primetila da ono shto je bilo, nije danas, i da, slazem se da to danas ne treba uzimati za dogmu.. Ali nazivati nekoga fashistom.. Pa dajte, neka stave te petokrake vec jednom..

Ajduk:
Gigule, bez namere da vedjam, ali mozda bi trebala da prochitash josh jednom, i prethodnu stranu ove teme npr..
Mozda, ali mozda cesh primetiti da je neko tog sveca nazvao fashistom, hitlerovcem, ss-ovcem, itd itd. Ako ti mozesh to da iscoolirash i predjesh preko toga, ja ne mogu..

pa ne sporim ja tebi to...

pa baš ako me vučeš za jezik ovde je mnogo ružnih reči ( shvati ovo kao eufemizam) napisano o drugima a da niko nije reagovao: za protestante( ili protestantizam),katolike, jevreje...islam...
mislim, ako tražite poštovanje svojih verskih osećanja i recimo, poštovanje Vladike, minimum lepog ponašanja,fer odnosa, nemam pojma kako to nazvati... je da se bar ne pljuju ili ne vređaju tuđa verska osećanja ...to je što se mene tiče i reagovanja na ovakve postove...
mislim neću da se raspravljam sa tobom oko toga ko je šta rekao, samo kažem...

a ako ti osećaš potrebu da reaguješ kada neko pominje Vladiku u negativnom kontekstu -reaguj...

eremita:
Толико има проданих душа у Србији, да ми је већ мука.
Али борба против оваквих типова је једино могућа АКО УСПЕМО ДА ОРГАНИЗУЈЕМО БОЈКОТ!

Дакле, треба сваки поштен човек свим својим пријатељима да каже ДА БОЈКОТУЈУ ТВ Бе92!

ПОДРЖАВАМ.
Треба плакате да се раде и лепе.
http://www.srb-obraz.org/
Никоме не дајте да лије нашу крв зато што је српска.
Миром на рат идите и ратом мир чините.
Љубављу на љубав идите, али крвљу крв српску браните.
----
Стеван Немања (1114 - 1200)

Back