Nova serija na B 92 POSETIOCI

BRITNEY 3

Buduća legenda
Poruka
30.098
TV Serija (42 min): Drama / Naučna Fantastika (SF) / Triler

IMDB Ocena: 6.9 / 10

Premijera: 2009

Režija: Kenneth Johnson

Glumci:Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch i ostali.

Serija “V” ili u originalu “The Visitors”, engl. V skraćeno od Visitors, a u prevodu posetioci, je odličan SF rimejk stare mini serije iz 1983. godine. Radi se o naučno-fantastičnoj seriji gde je utkana ideja da su posetioci ljudi-gušteri među nama došli i da žele, tajno da pokore planetu Zemlju. To nameravaju suptilnim metodama da urade, jer su tehnološki daleko napredniji i pružaju daleko bolje uslove na primer za lečenje bolesti. Ceo svet je živeo normalnim životom sve dok se nije Vanzemaljski Vojni Brod – BattleShip iznad 29 većih gradova sveta postavilo i upozorilo čovečanstvo da nije samo. Suprotno njihovoj poruci “Dolazimo u miru“, namere su ovih posetioca iz svemira daleko od dobroga, mračne su i žele da stave ljudski rod u drugorazrednu vrstu na planeti. Nešto slično poput filma “Oni žive” samo što je ovde sve otvoreno, ali skriveno ispod kože, jer su ispod ljudskog oklopa gušteri-vanzemaljci (ista ideja kao u filmu Ljudi u Crnom 1 – Men in Black 1, kada od ljudi koriste samo kožu za prerušavanje).

jel postoje negde sve epozide kako bih mogao pogledati ih natenane :D

Mozda mozes da skines stariju verziju (mislim da bese iz 1986 ili je tu negde) koja je po meni daleko bolja. Istine je da nova ima lepse efekte i te stvari ali sve mi se cini da joj nesto fali. Original sam gledao drugom polovinom '90-ih na lokalnoj TV kao klinac i neke scene su me tada dobro uplasile ali nisam prestao sa gledanjem dok nisu prestali sa emitovanjem.
Ova nova verzija me samo podsetila na staru i detinjstvo ali mi deluje preterano ulepsano i izgubila je nesto.

Mislim da su prekinuli posle 6.epizode... jasno je da ovakve serije ne prolaze kod nas posebno ne u prajmtajmu.

Najbolje vrme za ovakvu seriju je oko ponoci.
Na happy i Avali su emitovali SF serije u ovom terminu i isli su dugo sa njima. Jeste happy malo zezao sa SG-1 i SG-Atlantis jer su prekidali u vise navrata bez razloga.
Da b92 krene sa emitovanjem serije u ponoc ili 23h verovatno bi pustili sve epizode.

Back