Нова отпуштања... без посла остаје 3500 просветних радника.....идемо у Европу.....

Nepismenima je lako da vlads. Evo videce se na iducim izborima :D

Ima toga.

Mada iskreno najpogubniji su polupismeni, oni što su prikupili po neko znanje s konca i konopca pa su tako naoružani sopstvenom sujetom laka meta kao kojekakve smehotresne karikature od LDP aktivista i sličnih :D

Srpski seljak je visokoobrazovan čovek i po najtežem kriterijumu. U njegovim genima teče pradedovska krv i zdravorazumsko rasuđivanje, ima tu i šabačke čivije i valjevske podvale i lukavstva i hrabrosti,ali pre svega visprenosti. Tako da je on pametan i obrazovan sam od sebe, njega ne mogu da premuntaju.

Problem su ovi nikogovići, skorojevići i mediokriteti koji pokušavaju da se izdignu iz sopstvenog gliba :)

Ima toga.

Mada iskreno najpogubniji su polupismeni, oni što su prikupili po neko znanje s konca i konopca pa su tako naoružani sopstvenom sujetom laka meta kao kojekakve smehotresne karikature od LDP aktivista i sličnih :D

Srpski seljak je visokoobrazovan čovek i po najtežem kriterijumu. U njegovim genima teče pradedovska krv i zdravorazumsko rasuđivanje, ima tu i šabačke čivije i valjevske podvale i lukavstva i hrabrosti,ali pre svega visprenosti. Tako da je on pametan i obrazovan sam od sebe, njega ne mogu da premuntaju.

Problem su ovi nikogovići, skorojevići i mediokriteti koji pokušavaju da se izdignu iz sopstvenog gliba :)

sve obrazovan do obrazovanog hahahaha

To nije tačno. Itekako ima veze sa EU. U svim zemljama gde se želi uspostaviti Zapadna kontrola, bilo da je to kontrola EU ili Amerike stvorena je mala klika izuzetno bogatih ljudi. U osnovi svaka zemlja ima neko bogatsvo, ali je raspodela tog bogatstva pogrešna. Najveći deo tog bogatstva završava u rukama malog broja ljudi okupljenih oko vrha vlasti, koji su istovremeno garanti da bilo koja zemlja, u našem slučaju naravno Srbija, ostaje na Zapadnoj liniji. To je model koji je nametnut mahom zemljama na Istoku, zapravo to je model MMF-a i takozvanog Vašingtonskog konsenzusa.

To jeste tačno. U civilizovanim zapadnim zemljama postoji jedan broj enormno bogatih ljudi, a postoji i srednja klasa koja radi za enormno bogate, ali pod uslovima prihvatljivim civilizovanom čoveku. U Srbiji postoji jedan broj enormno bogatih za koji uglavnom radi siromašno stanovništvo koje jedva sastavlja kraj s krajem, drugim rečima, ne postoji srednja klasa.već postoje ultra bogati i ultra siromašni gradjani, a to je opet zato što se ne poštuju zakoni, ili zakone sastavljaju ultra bogati, iliti tajkni. Isto tako, isti zakoni ne važe za tajkune i siromašne građane. U tome je razlika izmedju kršenih zemalja i Srbije i zbog toga se srpskoj političkoj "eliti" ne žuri da Srbiju priključi EU. Kakav je interes EU da u svoj sastav ne primi bilo koju ekonomski razvijenu državu? To što ti pišeš uopšte nema smisla, a ako malo bolje razmisliš, shvatićeš koliko sam u pravu.

Zašto bi Kostić ili bilo koji drugi tajkun uopšte poželeo da se ovako loši zakoni menjaju? Naravno da im je u interesu da ostanemo u ovom haosu, zato što se jedino u haosu snalaze. Plaćaju političare koji rade za njih (dok je narod sve siromašniji i nema više snage da se bori protiv ološa), plaćaju medije da pišu o njihovim ljubavnicama pevaljkama i da zabavljaju siromašne, kreiraju nam sudbinu, a da najveći broj nas toga nije ni svestan. Šta će njima EU? Pa naravno da im ne treba, a političarima su puna usta EU i kaobojagi trke za ispunjenjem uslova za ulazak u EU. Neće nikada ispuniti uslove, zato što im je ovako više nego dobro. Kapiraš?

Све је мање деце и то је нормална последица. Али, право питање је зашто људи прихватају ЕУ-вредности и зашто се нема породице и деце. Зашто нема економске самосталности, сопствене производње, итд.
То су све питања везана са ропски и вазални однос према ЕУ која нас биолошки уништава(а за шта се залажу ДС, СНС, ЛДП,...).

Ко хоће ЕУ, може само очекивати смањење пополуације и наравно, мањи број радних места, јер је све мање младих и радно способних.
У наредним годинама ће државни пензиони систем вероватно бити доведен у питање и ја сумњам да ће опстати јер ће бити неизводљиво то одржавати, тако да ће вероватно државне пензије бити само на нивоу симболике или их неће ни бити.

Има још ствари. Ту је и здравствени систем. Све је то неодрживо на дуже стазе, јер се смањује попуалција, а тиме и радна места и то поготову она која стварају новац(за разлику од потрошача новца на буџету).

У сваком случају, овакав систем ће врло брзо доћи свом крају.
Још једном да кажем да су мудри и паметни они који се сада оспосбљавају уа самосталан живот. Неће имати проблема кад наступе све тежа времена за зависнике од болесног еуропског система. ЕУропљани немају будућност...

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku jedite_kod_Joa.

Ima toga.

Браво,потписујем од речи до речи.

tako je bagzzi to je uspeh evropeizacije ovog naroda.. ti koji su odredili viskove, onda taj ministar, ta vlada, oni su deo naseg naroda.. to sve ukazuje da srbjia ne treba nikako da se evropeizuje... vec je na nasem narodu da se afrikanizuje. tamo sa ljudozderima je nase mesto.

Каква црна европеизација Србије? Можеш ли једну добру ствар да наведеш која је у Србији урађана док траје овај "европски пут"?
Кад ће неки људи схватити да неће Европа уредити Србију,неће сузбити криминал и корупцију,неће нам поклонити милијарде евра,као што те ствари није урадила ни у Грчкој ни у Румунији,ни у Бугарској?
Европа је изговор за кофе гхована које овај народ у Србији гута већ 11 година и којим га посипају по глави разни маргинални ликови.....
Србију на ноге може поставити само српски народ и нико више,никакве уније,пријатељства,пи...зде материне неће урадити посао уместо нас!

Poslednja izmena od moderatora:
Каква црна европеизација Србије? Можеш ли једну добру ствар да наведеш која је у Србији урађана док траје овај "европски пут"?
Кад ће неки људи схватити да неће Европа уредити Србију,неће сузбити криминал и корупцију,неће нам поклонити милијарде евра,као што те ствари није урадила ни у Грчкој ни у Румунији,ни у Бугарској?
Европа је изговор за кофе гхована које овај народ у Србији гута већ 11 година и којим га посипају по глави разни маргинални ликови.....
Србију на ноге може поставити само српски народ и нико више,никакве уније,пријатељства,пи...зде материне неће урадити посао уместо нас!

:eek::eek: pa... ja sam bio sarkastican :hahaha::hahaha:

pljujem na evropeizaciju... zar ne vidis da govorim da nama treba afrikanizacija..

:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
А на основу чега су до сада ти људи били запослени, а да нису испуњавали потребан фонд часова.
Истина је да онда нема довољно деце у школама.
На крају ће родитељи плаћати да се неке школе не затворе.
У Београду постоје школе које уписују два разреда и тако се гура годинама, што је потпуно ненормално.
Такве школе су нерентабилне. Могу само да мислим како је у малим местима...

Ima toga.

Kakva gomila gluposti , mitomanije i demagogije , šatro srpski seljak je rodjeni akademik ,dovoljno je videti kako izgledaju seoska domaćinstva po raznim zemljama Evrope, pa videti koliko je ustvari srpski seljak obrazovan i koliko je na visokom nivou razvoja .

Kakva gomila gluposti , mitomanije i demagogije , šatro srpski seljak je rodjeni akademik ,dovoljno je videti kako izgledaju seoska domaćinstva po raznim zemljama Evrope, pa videti koliko je ustvari srpski seljak obrazovan i koliko je na visokom nivou razvoja .

Nemas ti pojma.

Ti govoris o ekonomskim dostignucima jedne zemlje ,a u okviru nje i o položaju poljoprivrede i poljoprivrednika.

Ja govorim o prirodnoj inteligenciji i jednostavnosti sa kojom srpski seljak poima stvarnost.

Mrzi me sad da guglam, sećam se jednog odličnog odlomka nekog Austrijanca koji je podnosio izveštaj u Beč o svim narodima u carevini na prostoru koji je on obilazio pa između ostalog kaže- parafraziraću -da su seljaci glupi da gluplji biti ne mogu, ali da je posebno iznenađen srpskim seljakom koji pokazuje određene osobine drugačije od ostalih.

Žao mi je što ti rušim iluzije , ali Hans ili Johan isto nisu akademici iako im je štala opremljena najsavremenijim aparatima. Jedino imaju pošteniju vlast, ali vama smeta što naš Milojica ima mozga malo više pa ne možete da manipulišete njime onako kako bi želeli..

To jeste tačno. U civilizovanim zapadnim zemljama postoji jedan broj enormno bogatih ljudi, a postoji i srednja klasa koja radi za enormno bogate, ali pod uslovima prihvatljivim civilizovanom čoveku. U Srbiji postoji jedan broj enormno bogatih za koji uglavnom radi siromašno stanovništvo koje jedva sastavlja kraj s krajem, drugim rečima, ne postoji srednja klasa.već postoje ultra bogati i ultra siromašni gradjani, a to je opet zato što se ne poštuju zakoni, ili zakone sastavljaju ultra bogati, iliti tajkni. Isto tako, isti zakoni ne važe za tajkune i siromašne građane. U tome je razlika izmedju kršenih zemalja i Srbije i zbog toga se srpskoj političkoj "eliti" ne žuri da Srbiju priključi EU. Kakav je interes EU da u svoj sastav ne primi bilo koju ekonomski razvijenu državu? To što ti pišeš uopšte nema smisla, a ako malo bolje razmisliš, shvatićeš koliko sam u pravu.

Zašto bi Kostić ili bilo koji drugi tajkun uopšte poželeo da se ovako loši zakoni menjaju? Naravno da im je u interesu da ostanemo u ovom haosu, zato što se jedino u haosu snalaze. Plaćaju političare koji rade za njih (dok je narod sve siromašniji i nema više snage da se bori protiv ološa), plaćaju medije da pišu o njihovim ljubavnicama pevaljkama i da zabavljaju siromašne, kreiraju nam sudbinu, a da najveći broj nas toga nije ni svestan. Šta će njima EU? Pa naravno da im ne treba, a političarima su puna usta EU i kaobojagi trke za ispunjenjem uslova za ulazak u EU. Neće nikada ispuniti uslove, zato što im je ovako više nego dobro. Kapiraš?
Ne, nisi u pravu, naši takozvani tajkuni su instrument Zapada, oni plaćaju političare da budu na liniji Zapada. Veruj mi znam šta pričam, svi naši tajkuni su išli u strane ambasade po instrukcije, organizovale su silne večere po beogradskim restoranima, jedna od najpoznatijih je kada je Mišković juna 2001. organizovao čuvenu večeru na kojoj je sa Entonijem Monktonom i ostalima ambasadorima i političarima slavio izručenje Miloševića , nije ni razmišljao da taj isti Monkton već zna kad će i on doći na red za finansijsku egzekuciju. Davali su strancima sve što su ovi tražili, računajući da će im ovi doveka ostaviti monopolisana tržišta i tolerisati zabranu velikim svetskim kompanijama da ovde ulaze ako nisu u talu sa njima. To je naime moglo da traje dok se ne završi politička pacifikacija Srbije, odvajanje Crne Gore, proglavašnje Kosmeta državom i demfovanje tog procesa u Srbiji E a onda je đavo polako počeo da dolazi po svoje. Već je Manter pred svoj odlazak sugerisao nekima od njih da je vreme da svoje najbolje kompanije počnu da prepuštaju stranim partnerima.

Što se tiče EU, Srbija nikada neće ući u EU jer nije ni predviđena za ulazak, Hrvatska je poslednja zemlja koja će pristupiti istoj. Za ulazak u EU nisu bitni principi, nego nečiji interes i podrška moćnih zemalja unije. Ne postoje jasni principi za prijem u EU. Sve te liste zahteva i upitnika koji stižu iz Brisela su samo političko zamajavanje, postoje “dok se drugačije ne naredi”. Hrvatska je primer da se politika ključnih zemalja EU prema prostoru bivše Jugoslavije nije promenila još od 1991. godine. Nisu se promenili ni njihovi međusobni odnosi, ni politička tehnologija. Kao i 1991. godine, Nemačka je izgurala svoju volju uprkos činjenicama koje zahtevaju drugačiji pristup. Nema promena. Ako se zna kakav je status Srbija imala pre 20 godina, to znači da je takav i danas, uprkos svim promenama koje su se u Srbiji desile. Jednostavno, još se ništa nije promenilo u politici Zapada prema Srbiji. A to što Srbija sve svoje nade okreće ka Zapadu i EU – to je već problem Srbije, a ne Zapada i EU. Ali, dok se nešto ne promeni Srbija mora da preživi, a to može samo ako vodi računa o samoj sebi, ne o drugima ma kako oni moćni bili.

Nemas ti pojma.

Ti govoris o ekonomskim dostignucima jedne zemlje ,a u okviru nje i o položaju poljoprivrede i poljoprivrednika.

Ja govorim o prirodnoj inteligenciji i jednostavnosti sa kojom srpski seljak poima stvarnost.

Mrzi me sad da guglam, sećam se jednog odličnog odlomka nekog Austrijanca koji je podnosio izveštaj u Beč o svim narodima u carevini na prostoru koji je on obilazio pa između ostalog kaže- parafraziraću -da su seljaci glupi da gluplji biti ne mogu, ali da je posebno iznenađen srpskim seljakom koji pokazuje određene osobine drugačije od ostalih.

Žao mi je što ti rušim iluzije , ali Hans ili Johan isto nisu akademici iako im je štala opremljena najsavremenijim aparatima. Jedino imaju pošteniju vlast, ali vama smeta što naš Milojica ima mozga malo više pa ne možete da manipulišete njime onako kako bi želeli..
Imaš gomile pisanija stranih hroničara iz tog vremena gde o Srbima pišu kao maltene poluživotinjama , divljacima , nasilnicima , neradnicima , primitivnom orijentalnom otpadu i sl. pa ne znači da smo mi stvarno takvi . Seljaka ima i ovakvih i onakvih i pametnih i glupavih kao i radnika,nastavnika ili tenisera , a priče kako je baš srpski seljak ekstra pametan su smešne jer za to ne postoji nijedan konkretan dokaz u stvarnom životu .

Išao sam 4 godine u jednu od kvalitetnijih srednjih škola u Srbiji, konkretno je u pitanju jedna BG gimnazija. Tokom školovanja malo-malo pa su profesori pričali o tome kako se u ovoj državi radi na uništavanju obrazovnog sistema i snižavanju njegovog kvaliteta da bi fakultet završavalo što manje ljudi jer je politika države da je potrebno što više jeftine radne snage kojom je lako manipulisati, i da je nivo fakultetski obrazovanih neprihvatljiv i teret za državu. Prvo sam bio u fazonu da pričaju gluposti jer mi je to pre 3,4 godine delovalo protivno zdravom razumu, ali vremenom sam uviđao logiku te priče, posle zakona o inkluziji (donosili su nam upitnike u školu da popunjavamo vezane za to) i prvenstveno nakon pojednostavljivanja prijemnog ispita za srednju školu (pitanja su bila recimo: koja je P kvadrata i sl.).
Bilo je i suptilnih zakona koji su unakarađivali kvalitet nastave, recimo 3 ocene u polugodištu (a vi uzmite recimo predmete kao sociologija/filozofija/istorija gde je fond časova veoma mali i treba ispoštovati zakon očigledno je da je to nemoguće, učenici beže, ne dolaze na kontrolne, odgovaraju po 30 minuta svaki i 2/3 vremena ode na ocenjivanje, govorim iz prve ruke, nastava je za učenika gotovo i beskorisna, ako se lepo radi količinski se malo pređe, a ako se poštuje program, prelazi se šturo i nekvalitetno) i nešto što nije uspelo da prođe kod škola, 35 neopravdanih granica za odlično vladanje (naspram postojećih 5 valjda).
Jasno je kao dan da se školovanje namerno i namenski dovodi u rasulo, i da je direktiva došla iz EU gde je školovanje već izvrnuto naopačke, a nažalost tome nema ko da stane na put. Ovo otpuštanje profesora će pored toga što će te jadne ljude da ostavi bez hleba takođe i staviti pod pritisak preostale profesore.

Imaš gomile pisanija stranih hroničara iz tog vremena gde o Srbima pišu kao maltene poluživotinjama , divljacima , nasilnicima , neradnicima , primitivnom orijentalnom otpadu i sl. pa ne znači da smo mi stvarno takvi . Seljaka ima i ovakvih i onakvih i pametnih i glupavih kao i radnika,nastavnika ili tenisera , a priče kako je baš srpski seljak ekstra pametan su smešne jer za to ne postoji nijedan konkretan dokaz u stvarnom životu .

Nisam imala nameru da ulazim u dublju raspravu,ali pokušaću da ti objasnim.

Očigledno je da okolnosti u kojima neko živi stvaraju određene navike i aktiviraju neke mehanizme kod pojedinaca , ali i kod celokupnih naroda. Kod našeg naroda se mehanizam za samoodržavanje podmazivao iz generacije u generaciju i mi i danas nismo slepi poslušnici , ne verujemo u sve što vidimo, što pročitamo, nismo sistemski oblikovani kao na zapadu.

Naš seljak se vekovima dovijao kako da doaka tuđim ili sopstvenim lopurdama i ubicama, kako da preživi i on i porodica i to je negde odredilo njegovo ponašanje.

Kako smo svi mi potomci tog našeg srpskog opanka najbolji ti je primer onog mladića koji je 11.septembra strčao pomoćnim stepenicama niz jednu od kula u plamenu i nije slušao uputstva koja su dopirala iz zvučnika da ostanu mirni, da ne idu nigde i da će pomoć stići.

Drugi -napredniji i civilizovaniji su ostali mirni i..hebiga , nema ih više.

Poslednja izmena:
najveca greska neke vlade je da stedi na prosjeti i skolstvu...previsse nastavnika i ucitelja jednostavno nemoze biti, mozda je potrebna rekonstrukcija rada po skolama, ali prosvjetni raadnici u skolstvu nebi smjeli biti visak...sto ih je vise, kvalitet skole je veci i vise se mogu posvetiti ucenicima i time povecati i opci i individulani stupanj obrazovanja sto u konacnici ide drzavi na ruku, pdnosno bitno za njen uspjeh i razvitak...ako je tocno da u Srbiji ima 20% nepismenih a oko 50% funkcionalno nepismenih onda su to strasne brojke i stediti u obrazovanju je pogresan put...

Ух, што ја не волим митоманију.
Немој, ћеро да те турим на село и то право и поносно на једно 3 месеца, па да видиш шта је то потуљени српски сељак.
А паметан је у пм .. :lol:

Otkud ti znaš da ja ne živim na selu?

A potuljenijih i glupljih od kruga dvojke nema od kad je sveta i veka :)

Otkud ti znaš da ja ne živim na selu?

A potuljenijih i glupljih od kruga dvojke nema od kad je sveta i veka :)

Па не бих рекао, знаш кад би те Радосав пустио да му тако трошиш "телевон" хаха..
Ма стоји и то, ал кад се каже потуљен мисли се на ону специфичну врсту српског сељака. Поесебан нерв ;)
Оно што не би никад, ма колико се разликовали међусобно по поштењу итд. не би дали своју шљиву и кућу да их цео НАТО нагна :lol:

Па не бих рекао, знаш кад би те Радосав пустио да му тако трошиш "телевон" хаха..
Ма стоји и то, ал кад се каже потуљен мисли се на ону специфичну врсту српског сељака. Поесебан нерв ;)
Оно што не би никад, ма колико се разликовали међусобно по поштењу итд. не би дали своју шљиву и кућу да их цео НАТО нагна :lol:

A to nije sterotip? Ili čak mitomanija o Srbima?

Kako je lako da se kvalifikuju tuđi stavovi. :)

Btw, moj Radosav me naterao da izvezem ovu kuvaricu :lol:

images

Upravo to obrazovanje je problem srpskog seljaka jer čak i kada čovek sa sela ode na školovanje i završi neke fakultete ili više škole on se u 90% slučajeva ne vraća na selo , pa samim tim više i nije seljak u pravom smislu te reči , a seljaci ostaju neobrazovani i zaostali . Sa druge strane znam primere visoko obrazovanih ljudi koji su završili poljloprivredni , tehonološki , agroekonomiju , pa i neki od oviih menadžmenta što da ne , pa i dalje žive na selu i bave se jako uspešno poljoprivredom i stočarstvom, usvajuju moderne tehnologije , putuju po sajmovima , informišu se i razmenjuju iskustva preko interneta , okreću se isplatljijim granama proizvodnje , recimo farme koza ,pčelarstvo, organsko povrće i voće , seoski turizam , mini mlekare,moderne štale i svinjce ... ali nažalost takvi su ubedljiva manjina , ispod 10% a velika većina je neobrazovana i neinformisana , vode domaćiinstva na nivou od pre 50 godina i svake godine zavise isključivo od države i vremenskih prilika , bez ikakvog izgleda za neki napredak i ozbiljniju zaradu .

Poslednja izmena:
A to nije sterotip? Ili čak mitomanija o Srbima?

Kako je lako da se kvalifikuju tuđi stavovi. :)

Btw, moj Radosav me naterao da izvezem ovu kuvaricu :lol:

images

Е, па сад би улазили већ у типологију, за дужу причу, ал није се показало да је митоманија. До сада.
Супер срБски нововез .... :lol:

Да би човек био образован, могао да се назове образованим, потребно је да поседује информације, гомилу њих и да их истроши - користи ;)

Poslednja izmena:

Back