nova odbrana - parka u mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://3.***************/_i1OfyihOYCs/S31YaNsnBQI/AAAAAAAAAAM/bW3_CJvb_bI/s320/mali.jpg

17354_1315577482615_1026045573_30966128_1238174_n.jpg

n280028799136_6935.jpg

18468_1309543571352_1013479937_30976826_7874959_n1.jpg

Poslednja izmena:
Nemam ja nista protiv parkica cak na protiv:)
Ja sam za parkice koji su urbani i ogradjeni zbog upravo takvih zivotinjica.
Mozes da zamislis moj sok kad je moja unuka uzela u ruke tako nesto.
Nego mislim ako je dobila imovinu nazad gotovo je:(
Volela bih da se svaki parkic sredi i da ima nekoga ko ce voditi racuna o njemu a ne da lenji vlasnici izvode ljubimce u isti gde su i deca.
A da ne govorim koliko puta sam cistila parkic moje unuke od srce ili igala:eek:
Nemamo drugi nego samo taj ili da idemo busem u drugi koji nije nista bolji.
A pesak:besna:strahota a to joj je omiljeno mesto za igru.
Pa nosimo razno razne maramice,vodu ili tako nesto ne bi li ih zastitili od bljak...
Sta znaju deca a parkice urnisemo i sami pikavcima ,pet ambalazom ,papiricima i td..
Kante se ne prazne pa je pravo smetliste oko njih.
Moje geslo je;
Gde god stanes ti drvo posadi:super:

Umesto mudrih beseda, koje ce dirnuti gradske oce u levi testis, bolje je opredeliti se za konkretna delanja. I kao sto vidim, pomalo traljavo, krenulo se sa tim.
Znam kako sam disao pre par godina, a kako disem sad. To mi je glavno merilo, ko je u pravu i za sta se treba boriti u ovom gradu.
Red bi bio da, kad se vec investitoru daje parcela za gradnju, uslov za to bude pretvaranje dela parcele u zelenilo. Tako da se broj stabala ili povrsina pod zelenilom ne smanjuje, nego uvecava. I da to bude pokriveno zakonom.
Po istom kljucu, kao i sto se na odredjenim lokacijama, kao uslov za izgradnju objekata, od investitora zahteva da unutar objekta izgradi dovoljan broj parking mesta.
Podrzavam sve one, koji se legalno bore za zdraviji zivot svih nas.

Umesto mudrih beseda, koje ce dirnuti gradske oce u levi testis, bolje je opredeliti se za konkretna delanja. I kao sto vidim, pomalo traljavo, krenulo se sa tim.
Znam kako sam disao pre par godina, a kako disem sad. To mi je glavno merilo, ko je u pravu i za sta se treba boriti u ovom gradu.
Red bi bio da, kad se vec investitoru daje parcela za gradnju, uslov za to bude pretvaranje dela parcele u zelenilo. Tako da se broj stabala ili povrsina pod zelenilom ne smanjuje, nego uvecava. I da to bude pokriveno zakonom.
Po istom kljucu, kao i sto se na odredjenim lokacijama, kao uslov za izgradnju objekata, od investitora zahteva da unutar objekta izgradi dovoljan broj parking mesta.
Podrzavam sve one, koji se legalno bore za zdraviji zivot svih nas.

upravo tu je kompromitovana opstinska i gradska vlast

po mirijevu zidaju na placevima za individualnu gradnju zgrade sa desetinom i vese stanova a onda umesto garaza osvanu lokali, ta zgrada se nalazi u ul mirijevski venac, gde je trotoar od 1,5 m, prolaze gradski autobusi, i gde ce da se parkiraju stanari i njihovi posetioci. kreni od semafora kod pocetka ulice pa gledaj sa desne strane, a ima i sa leve

tako verujem da su investitori i u sestom parkicu `racunali` na postojeci praking, ali da vas obavestim da je parking veliki, ali je odavno nedovoljan, pa se parkiramo na ulici kako se ko snadje i nadje

dakle, nestrucnost vlasti i zla mafijsaka namera, biznisa po svaku cenu, drpe pare i odu, a mi ostajemo

Uz pomoć privatnog obezbeđenja, jer se nauštrb građana može raditi samo na silu, privatni preduzetnik je poečo uništavanje Šestog parkića, zarad svog ličnog profita.
Radovi se obavljaju uz asistenciju JKP "Zelenilo - Beograd", koje je još jednom učesnik sumnjivih radnji, i pomaže privatni biznis, umesto da obavlja javne radove.

Stevan Lazarević

Juče su ceo dan uličicom iznad parkića gde se najmlađi igraju špartali kamioni puni zemlje.
Jutros su rano počeli, i zemlja se trese od brujanja teških mašina, koje uništavaju komadić zelenila koji smo imali i trudili se da ga sačuvamo.

Plašim se da odem i pogledam na šta to sada liči.

Facebook grupa "Šesti parkić"

http://sestiparkic.blogspot.com/

danas na blokadi - sve nasa deca iz kraja, i njihovi roditelji

opstinska vlast gleda `koliko smo mi tu dobri` u biznisu, a ne vide da raste generacija koja ce po zlu da ih zapamti

od predsednika opstine se i ne ocekuje nista, ali njegova partija mora da zna kome kucaju na vrata svaki put kad su izbori. nama dolaze da nas mole za glasove, a sada nas ne zarezuju ni malo

pamti pa vrati

opstinska vlast gleda `koliko smo mi tu dobri` u biznisu, a ne vide da raste generacija koja ce po zlu da ih zapamti

od predsednika opstine se i ne ocekuje nista, ali njegova partija mora da zna kome kucaju na vrata svaki put kad su izbori. nama dolaze da nas mole za glasove, a sada nas ne zarezuju ni malo

pamti pa vrati

Upravo tako, a tek kako je predsednik opštine Zvezdara krajnje nekorektno odgovorio na molbe građana... :roll:

pamti pa vrati

kako ću slatko da ih precrtam sve redom :zper:

namena pomenutog zemljista:

a-gradjevinski blokovi niske stambene izgradnje visine P-P+2+M

izvor- Regulacioni plan naselja Mirijevo ,Sl.list 20/02

Pri čemu namenu zemljišta, preko Urbanističkog zavoda određuje građevinska mafija.
Uzgred, da li si možda u tom istom DRP-u našao i primedbu u kojoj stoji da je zemljište klasifikovano moguće klizište, i da li si primetio gde se nalazi kolektor u tom planu? :cool:

kolektor koji je na slici sa donje strane ulice, u stvarnosti je zatrpan od strane te iste gr nmafije

ono sto je trebalo da prikuplja vodu sa mml padine i da je sprovodi u centralni kolektor, vise ne postoji, zatrpano je

posledice...pa svi cmo nadrljali ako klizste krene, ali nista zato. predsednik opstine i `biznismeni` su dobri toliko i toliko evrica

Evo citao sam sta ste pisali, pa da se i ja oglasim. Sav protest je propao. Nazalost u njemu nisam ucestvovao i znam dobar deo Mirijevaca koje boli uvo za zelene povrsine i nemaju ljudi vremena za takve stvari, jer su obuzeti svojim problemima. Kao sto svi znamo temelji zgrade su udareni i tu ce niknuti nova zgrada na nasu veliku zalost. Tuzno je sto se broj ljudi poveccava, a infrastruktura ostaje ista. Sve nas je vise i sve je veca guzva. Licni interes je ispred kolektivnog i tu nema sta da se prica.

Veliki pozdrav !!!

tema se ohladila, ali problem nije nestao. gradi se.

medjutim slicno se desava ovih dana kod kapije beograda - rudo. ima tema na forumu politika, pa sam tamo napisao sledeci post

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pogled na `gradisliste`, usred uredjene zelene povrsine i trupa puta/ulice

sestiparkicmirijevo002.jpg

i pogled sa druge strane. sve je jasno. predsedniku opstine ocito nije

sestiparkicmirijevo001.jpg

Back