Nova normalnost

Poruka
18.793
Naletim na ovaj kanal na YT. Neki klinci prilično naduvani i alkoholisani rade neki podcast (tako se to valjda zove) gde su par njih kao domaćini i imaju neke goste sa kojima rade neke intervjue o raznim stvarima a najviše oko narkomanije, nasilja, protivzakonja i slično. Emisije obiluju psovkama i vulgarnostima.

Konkretno, ono što mi je privuklo pažnju je ovaj video gde dvoje (ne znam ko je domaćin a ko gost) klinara otvoreno pričaju o narkomaniji, vrstama droge, šta je popularno, šta se i kako može nabaviti, šta na koji način "radi" i slično. Oboje su, garant, ispod 20 godina. Plus što su opušteno nabrojali jedno 100 vrsta lekova o kojima (retorički rečeno) znaju više od prosečnog farmaceuta.

Moje pitanje je šta vi mislite o ovakvim stvarima, eventualnim posledicama koje ovakvi snimci mogu imati na društvo i fenomenu da je u Srbiji postalo potpuno normalno javno pričati o bavljenju nelegalnim stvarima kao što su narkomanija ili prostitucija.
Da li je ovo ono što sad nazivaju nova normalnost?

Pa da baš si dobro opisao ime i smisao u pokušaju hteli su time da dokažu amaterski nekome kako znaju šta rade, i upućeni su u sve te loše tokove kao imaju kontrolu sve to oni drže u malom prstu. U isto vreme se kao rugaju svima sa tim činom a nemaju jedva 20 god, ovo je ono što sam piso par puta trče pred rudu da izgledaju zrelo pre svog vremena. I onda kad tad upadnu u tešku krizu samo zbog tog trenda biti cool i u modi.

Pa da baš si dobro opisao ime i smisao u pokušaju hteli su time da dokažu amaterski nekome kako znaju šta rade, i upućeni su u sve te loše tokove kao imaju kontrolu sve to oni drže u malom prstu. U isto vreme se kao rugaju svima sa tim činom a nemaju jedva 20 god, ovo je ono što sam piso par puta trče pred rudu da izgledaju zrelo pre svog vremena. I onda kad tad upadnu u tešku krizu samo zbog tog trenda biti cool i u modi.

A to ti pričam. Pazi, ovako gledajući, obični pajdomani koji lupaju gluposti. Ali ti kad vidiš, to gledaju klinci od 12,13,14 godina i oni misle to je sve tako. To je normalno. To tako treba! Još pogotovo ako im poturiš cool ribicu koja slatko trepće. I onda se nagutaju koječega po uputstvu ovih raspalih pajdosa i posle "kuku lele". Mnogo je ovo opasnije nego što se čini.
Ali i pokazatelj da u ovom raspadu od države zakona i reda nema.

Back