Nova nesreća u Lučanima: Izbio požar u fabrici, povređena dvojica radnika

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
33.078
...

Nova nesreća u Lučanima: Izbio požar u fabrici, povređena dvojica radnika
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...io-pozar-u-fabrici-povredjena-dvojica-radnika

E tako funkcioniše karma...
Kad radnici pogaze sami sebe kao ljude i pristanu da idu da tapšu viševekovnom direktoru a da vređaju porodicu poginulog kolege...
Onda se evo desi ovako nešto i tako ih Bog podseti da postoji nešto vrednije od plate, sendviča..., a to je ljudskost i čast...
Samo što nažalost oni idalje to neće shvatati...

....

Očigledno je da fabrika ima sistemski problem,tj. neki deo procesa je nebezbedan,za šta moraju da postoje odgovorni.Bezbednost mora da bude br.1 u svakom poslu.Evde se svako malo neko zapali,nastrada,pšovrdi i niko ne odgovara za to
Treba vremena mladom i poletnom direktoru da se malo uhoda i upozna kompleks pa će sigurno i na tome poraditi .

Očigledno je da fabrika ima sistemski problem,tj. neki deo procesa je nebezbedan,za šta moraju da postoje odgovorni.Bezbednost mora da bude br.1 u svakom poslu.Ovde se svako malo neko zapali,nastrada,povredi i niko ne odgovara za to

Možeš ti smatrati za teoriju zavere , ali neko tu mešetari... za fabriku koja decenijama radi malo je siptomatično

Mada može biti da neko govedo rukovodi pa stvara pometnju, i da sam u paranoji da nam neko radi o glavi.

Možeš ti smatrati za teoriju zavere , ali neko tu mešetari... za fabriku koja decenijama radi malo je siptomatično

Mada može biti da neko govedo rukovodi pa stvara pometnju, i da sam u paranoji da nam neko radi o glavi.

Godinama unazad se tamo dešavaju incidenti od koji su neki završeni sa teškim telesnim povredama.Neko ne radi svoj posao.Nije lako toliko ozbiljno "mešetariti" u velikim sistemima.Evo pokušavam da zamislim da u kompaniji u kojij ja radim neko tako namesti da se često povređuju ljudi i ne uspeva mi.Nemoguće je izvesti tako nešto jer postoji grupa ljudi koja se bavi isključivo bezbednošću na radu.Ukoliko se desi neki propust,ta grupa ljudi odgovara za to i pravi strategiju kako da do novog incidenta ne dođe.Ukoliko bi se neki incident ponovio,ljudi zaduženi za bezbednost bi morali da kupe krpice i traže drugi posao,a na njihovo mesto bi bio doveden neko ko je kompetentan i dokazan kao stručan za to.Tako to ide u ozbiljnim sistemima
Za razliku od ozbiljnih sistema,taj "Milan Blagojević" je samo još jedna kuća u kojoj se ulebljuju partijski uhlebi.Stručnost je nebitna.Zato i prolazi kako i prolazi

Back