Nova koalicija na pomolu

Nema Koštunica petlju da se otvoreno sliže sa radikalima opet će se on prilepiti Tadiću, a Srbija će s tom novo-starom koalicijom u EU kad na vrbi rodi grožđe, tako da i patriote mogu da budu zadovoljne. Ma, pesma...
to bi bio najgori scenario jer bi se opet nasli u beskrajnoj stagnaciji koalicionih partnera koji se jednostavno ne slazu po glavnim crtama :neutral:
najbolje bi bilo da se ukrupnja politicka scena i po cenu promene vlasti,ali da se vise utvrdi ko sta hoce i ko sa kim ide.

najbolje bi bilo da se ukrupnja politicka scena i po cenu promene vlasti,ali da se vise utvrdi ko sta hoce i ko sa kim ide.

Meni se uopšte ne sviđa ovo ukrupnjavanje političke scena u Srbiji...
Džaba ti kad ti je jedina alternativa, DS- SRS-(nacionalistička stranka sa komunističkom demagogijom, izvrnutim pogledima na savremenu ekonomiju, kulturu, tehnologiju, način života, modele ponašanja sve nafilovano velikom dozom primitivizma).

Nema pismeni desničar i konzervativac za koga da glasa...:roll:

Po nekim objašnjenjima ja bih rekao da je onda ovde maltene 90% stranaka na istoj strani...
Ili, ako se ne varam zalaganje za KiM su pokazale gotovo sve stranke, a slično važi i EU.
Razlika je jedino u želji da se pristupi NATO paktu ili ostane na sadašnjem nivou vojne neutralnosti koju zagovara Koštunica...
Sve ostalo su detalji oko kojih se uopšte ne može zaključiti koje stranke su desničarske, koje levičarske, koje građankse... ma zbrka jedna...

Meni se uopšte ne sviđa ovo ukrupnjavanje političke scena u Srbiji...
Džaba ti kad ti je jedina alternativa, DS- SRS-(nacionalistička stranka sa komunističkom demagogijom, izvrnutim pogledima na savremenu ekonomiju, kulturu, tehnologiju, način života, modele ponašanja sve nafilovano velikom dozom primitivizma).

Nema pismeni desničar i konzervativac za koga da glasa...:roll:
pa treba da dodje do ukrupnjavanja,jer ovako imas gomilu partija i partijica,ciji program ti u stvari nije ni najjasniji,i za koje uopste ne razumes sa kim bi mogli posle da prave vladu i zasto i cije bi ucesce moglo da bude presudno u nekoj buducoj vlasti :neutral: meni je dosta stresa za ceo zivot,a tek treba da krenem u isti.
nego ukrupnjavanje prvo,imas levo i desno i nazovi centar.prazna obecanja,smene vlasti i sustinsko problizavanje programa osim u nekim formalnim elementima.i to ce biti dan kada niti ces morati da znas ko ti je premijer,niti cime se bavi vlast :lol:...a srbija tek treba da prodje kroz ceo taj proces :neutral:

ako cemo tako nema ni pismeni levicar za koga da glasa i da bude siguran da ne pravi gresku (a da to nije lepo,lepse,levo :lol: )

pa treba da dodje do ukrupnjavanja,jer ovako imas gomilu partija i partijica,ciji program ti u stvari nije ni najjasniji,i za koje uopste ne razumes sa kim bi mogli posle da prave vladu i zasto i cije bi ucesce moglo da bude presudno u nekoj buducoj vlasti :neutral: meni je dosta stresa za ceo zivot,a tek treba da krenem u isti.
nego ukrupnjavanje prvo,imas levo i desno i nazovi centar.prazna obecanja,smene vlasti i sustinsko problizavanje programa osim u nekim formalnim elementima.i to ce biti dan kada niti ces morati da znas ko ti je premijer,niti cime se bavi vlast :lol:...a srbija tek treba da prodje kroz ceo taj proces :neutral:

ako cemo tako nema ni pismeni levicar za koga da glasa i da bude siguran da ne pravi gresku (a da to nije lepo,lepse,levo :lol: )

To bi bilo fino, ali kako da se dođe do takve vrste ukrupnjavanja?

Da se još više podigne cenzus? Teško.
Da se jednostavno nekim dekretom ukinu pojedine partije? Nemoguće.
Da se nadaš da će ukoliko jedna, ili eventualno koalicija dve-tri srodne stranke formira vladu male stranke nestati sa političke scene? Utopija u srpskom slučaju.

Glavni problem je, ipak, čini se taj što mi kao nacija nemamo jasno definisane interese, a bez njih svaka dnevno-politička šuša može da nas voza kako joj se svidi :neutral:

i ako ćemo tako, pismen ili nepismen, desničar ili levičar, građanin Srbije nema za koga da glasa, mada srce je u centru nagnuto na levo ;)

slazem se da srbija kao nacija nema jasno definisane ciljeve i da je to najveci problem.
a ukrupnjavanje i priblizavanje centru mislim da se desava smenama vlasti i sve vecim definisanjem realnih mogucnosti naspram predizbornih obecanja.pa po malo dodje do utapanja stranaka u vece,pre svega onih koji padaju ispod cenzusa i onda na kraju ostane razuman broj jasno definisanih partija na politickoj sceni - koje se sustinski ne razlikuju mnogo osim po nekim manjim pitanjima vezanim za socijalna prava i slobode,vodjenje ekonomije,takse i budzet i slicno.naravno uvek ce biti ekstremno levicarskih i desnicarskih partija,ali one su uglavnom svedene na manje znacajan broj....
ali sasvim si u pravu,kod nas je pre svega najveci problem u nedefinisanom cilju - sta srbija zapravo hoce,i kako doci do toga.kada imas cilj pred sobom,forma je manje bitna.srbija i ovde predstavlja izuzetak od pravila :lol:

slazem se da srbija kao nacija nema jasno definisane ciljeve i da je to najveci problem.
a ukrupnjavanje i priblizavanje centru mislim da se desava smenama vlasti i sve vecim definisanjem realnih mogucnosti naspram predizbornih obecanja.pa po malo dodje do utapanja stranaka u vece,pre svega onih koji padaju ispod cenzusa i onda na kraju ostane razuman broj jasno definisanih partija na politickoj sceni - koje se sustinski ne razlikuju mnogo osim po nekim manjim pitanjima vezanim za socijalna prava i slobode,vodjenje ekonomije,takse i budzet i slicno.naravno uvek ce biti ekstremno levicarskih i desnicarskih partija,ali one su uglavnom svedene na manje znacajan broj....
ali sasvim si u pravu,kod nas je pre svega najveci problem u nedefinisanom cilju - sta srbija zapravo hoce,i kako doci do toga.kada imas cilj pred sobom,forma je manje bitna.srbija i ovde predstavlja izuzetak od pravila :lol:
Svi se, izgleda, na svoj način, slažemo, da "Srbija nema ciljeve", da "ne zna šta hoće", itd. Ali, da li je to i posledica i već pomenutih toliko puta grešaka , i zlih namera kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih faktora? I, da li iko od nas, Srba i građana Srbije uopšte znamo šta hoćemo, u tom nacionalno-državno-političkom smislu? Ili su ljudi sluđeni tim raznim, često kontroverznim porukama koje im šalju političari? I, da li u svemu mogu, što se kaže, "misliti svojom glavom"? Da li mi znamo šta hoćemo, i možemo li znati, i to artikulisati, s obzirom na date okolnosti? Ili, barem znamo - šta nećemo?

Svi se, izgleda, na svoj način, slažemo, da "Srbija nema ciljeve", da "ne zna šta hoće", itd. Ali, da li je to i posledica i već pomenutih toliko puta grešaka , i zlih namera kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih faktora? I, da li iko od nas, Srba i građana Srbije uopšte znamo šta hoćemo, u tom nacionalno-državno-političkom smislu? Ili su ljudi sluđeni tim raznim, često kontroverznim porukama koje im šalju političari? I, da li u svemu mogu, što se kaže, "misliti svojom glavom"? Da li mi znamo šta hoćemo, i možemo li znati, i to artikulisati, s obzirom na date okolnosti? Ili, barem znamo - šta nećemo?

Evo, ja bih, u skoroj budućnosti volela da vidim Srbiju u EU ako je to volja većine građana.
A ako većina nije za to, želim da znam šta je to što većina nudi kao alternativu, i to suvislu alternativu.

Na primer, ako je Kosovo cena zbog koje ćemo se odreći EU, hoću da mi se objasni kako ćemo KiM vratiti pod svoju jurisdikciju. I hoćemo li?
Ne vidim u čemu je moja lična sreća ako znam da kosovski albanci nisu dobili pasoše svoje novo-proklamovane države.

Hoću da znam, postoji li plan kako da Srbija preživi izvan granica evropskog džina od kojeg zavisi na najrazličitije načine..

I čini mi se da je lakše biti protiv pa i znati šta nećeš. Problem je znati tačno šta hoćeš i kako to da ostvariš.

Evo, ja bih, u skoroj budućnosti volela da vidim Srbiju u EU ako je to volja većine građana.
A ako većina nije za to, želim da znam šta je to što većina nudi kao alternativu, i to suvislu alternativu.

Na primer, ako je Kosovo cena zbog koje ćemo se odreći EU, hoću da mi se objasni kako ćemo KiM vratiti pod svoju jurisdikciju. I hoćemo li?
Ne vidim u čemu je moja lična sreća ako znam da kosovski albanci nisu dobili pasoše svoje novo-proklamovane države.

Hoću da znam, postoji li plan kako da Srbija preživi izvan granica evropskog džina od kojeg zavisi na najrazličitije načine..

I čini mi se da je lakše biti protiv pa i znati šta nećeš. Problem je znati tačno šta hoćeš i kako to da ostvariš.
To sve sto hoces da znas neces cuti ni od jedne partije.
Ulazak u EU je politicko pitanje o kome se odlucuje u Njujorku i Londonu a sigurno ne u Srbiji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa kako se uzme...
Turska hoće u EU, ali hoće i da zadrži vlast tj. veštačku državu Severni Kipar. Što se tiče Grka i južnih Kiprana, to ne može...
Da li Turska ima svoj cilj i zna šta hoće???
Pogotovo ako su na poslednjim izborima pobedili Islamisti koje ne voli zapad, a ni oni njih. Sekularni generali koji inače pale i žare Turskom, za sada ne reaguju, ali ako zatreba...

Makedonija hoće u EU, ali sa imenom Makedonija. Grčka kaže (na ruskom) njet. I šta sada. Makedonija ne može ni u EU ni u NATO. A neće da koriguje svoje ime. Ludi neki Makedonci. Pa u Srbiji se "mnogi" polomiše da dokažu kako je pametno odreći se Kosova (vrednog samo u novcu preko 200 milijardi evra) zarad ukidanja viza i lakšeg pristupa kreditima... a "glupi" Makedonci samo treba da pristanu na promenu imena u recimo Severna Makedonija ili Skopska Makedonija ili Nova Makedonija...

E, sada, ko je tu glup???

To sve sto hoces da znas neces cuti ni od jedne partije.
Ulazak u EU je politicko pitanje o kome se odlucuje u Njujorku i Londonu a sigurno ne u Srbiji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovo prvo verujem, nažalost, ali se sa ovim drugim ne bih sasvim složila, jer, i građani svake države se o njenom eventualnom ulasku ili ne ulasku u EU izjašnjavaju na referendumu.
Ko može i čime da natera neku državu da bude članica EU ako njeni građani odluče: hvala, ali ne, hvala?

Ili ti veruješ da će srpski glasači i tu, unapred, biti izmanipulisani?

U priče iz (tvog omiljenog) 'Tabloida' da će Srbiji, voljom Nemačke i the USA, trenutno manifestovanom kroz stav Holandije (beše li tako?) i nekim davno stvorenim planovima - zauvek biti uskraćeno članstvo u EU - ja jednostavno ne verujem. Ne ložim se na teorije zavere...

Ovo prvo verujem, nažalost, ali se sa ovim drugim ne bih sasvim složila, jer, i građani svake države se o njenom eventualnom ulasku ili ne ulasku u EU izjašnjavaju na referendumu.
Ko može i čime da natera neku državu da bude članica EU ako njeni građani odluče: hvala, ali ne, hvala?

Ili ti veruješ da će srpski glasači i tu, unapred, biti izmanipulisani?

U priče iz (tvog omiljenog) 'Tabloida' da će Srbiji, voljom Nemačke i the USA, trenutno manifestovanom kroz stav Holandije (beše li tako?) i nekim davno stvorenim planovima - zauvek biti uskraćeno članstvo u EU - ja jednostavno ne verujem. Ne ložim se na teorije zavere...

Ti ne zivis (na zalost) u realnom svetu.
Stvarnost je suprotna tvojim snovima samo ti to ne zelis da vidis.
Francuzi i Holandjani su na referendumu o EU ustavu,rekli ne i sta se desilo?
Nema vise referenduma :mrgreen:
Sada se odluka donosi u parlamentu zemalja clanica a ko tamo sedi? :shock:

Robin Kuk, na sastanku ministara EU u Briselu,
o situaciji u SRJ porucio
PODRSKA SRPSKOJ OPOZICIJI

BRISEL - Sef britanske diplomatije Robin Kuk izjavio je u Briselu da „iz Srbije stizu optimisticki znaci o ujedinjavanju srpske opozicije, sto bi moglo dovesti do promjena“, pise “Blic”. On je, isto kao i drugi ministri inostranih poslova evropske petnaestorice, to rekao pozdravljajuci program djelovanja Portugalije, kao novog predsjedavajuceg Evropske unije za iducih sest mjeseci. U programu djelovanja Portugalije se naglasava da ce se „obratiti paznja unutrasnjem stanju u SRJ, a narocito politickom razvoju u toj zemlji i njenim odnosima sa susjednim drzavama“. Pratice se i situacija u Crnoj Gori, posebno kad je rec o njenim odnosima s Beogradom“.

http://www.medijaklub.co.yu/dnevnevijesti/arhiva/2000/JANUAR/25srb1.htm

Taj "evropski džin" je frankenštajnov sastavljeni čovek, kojem još nisu ni prišiveni svi delovi, a već se para! Što i mi da potonemo sa njim kad propadne, kad već nismo od početka u tom kolu, a i mnogo nas zezaju, kao da im se ne vide rasparni šavovi! Možda da sačekamo da se sastave sa mozgom, pada onda odlučujemo. A, uostalom, pričaju istu priču pred svake izbore pa ništa. Čim prođu izbori, oni će po starom: ucene, uslovljavanja, ponižavanja ...

Back