Nova kabla za punjenje ne radi

Koristim Moto one action. Puko mi je kabl. Uzeo sam kod kineza drugi, duzi od 2 m. Sad imam problem da ta kabla nece da puni.
Sta raditi? Uzeti neki drugi kabl u nekom mobil shopu? Bilo koja marka makar platio 1 000 umesto 250 ili tacno za Motorolu original da trazim?
jeftini kineski kablovi (a i mnoga druga tehnička roba) koju dovlače kinezi ili se kupuje online je u najvećem broju slučajeva falična koja nije prošla internu kontrolu kvaliteta. Ta roba često radi sporadično, ako uopšte i radi. U retkim slučajevima radi neko vreme pa stane. Dobra kineska roba, ona koja je prošla internu kontrolu kvaliteta, se prodaje u regularnim prodavnicama. Treba gledati renomirane prodavnice jer one obično ne primaju škart.

jeftini kineski kablovi (a i mnoga druga tehnička roba) koju dovlače kinezi ili se kupuje online je u najvećem broju slučajeva falična koja nije prošla internu kontrolu kvaliteta. Ta roba često radi sporadično, ako uopšte i radi. U retkim slučajevima radi neko vreme pa stane. Dobra kineska roba, ona koja je prošla internu kontrolu kvaliteta, se prodaje u regularnim prodavnicama. Treba gledati renomirane prodavnice jer one obično ne primaju škart.
Ok, hvala. 🙂

Znaci u prvi mobil shop da banem. 😆

A čudo baš , kineski kabal još i dva metra jeftino..
Dužina kabla utiče na napon, što duži kabal to slabiji napon kod jednosmerne struje zbog otpora..
Uzmi original kabal od bilo kog proizvođača...samo da nije noname kinez.
Ako je typeC, onda obrati posebno pažnju na šta liči konektor i koliko je savitljiv kabal može to na oko lepo da se proveri i ispita, recimo poneses power bank i odmah ispitas...
Polovan original je bolji od bilo kog novog Kinez koji je no name..škart jeftini.

Eto čitava filozofija oko kabla ali nemoj da misliš da je šala.

Kupio sam u mobil shopu I isto nece da puni. Krene malo da puni, prestane I onda stoji na neki % I pocne da pada procenat. Probao sam od druga koji ima isti ulaz kao ja. Na njegov mob nece da puni isto, a sa njegovim originalom se moj puni kao zmaj.

Sad nece ni da pokaze da je punjenje pocelo. Ide zamena. Samo sad da li da doplatim za skuplji ili ne? Ovaj je 600.

Poslednja izmena:
Kupio sam u mobil shopu I isto nece da puni. Krene malo da puni, prestane I onda stoji na neki % I pocne da pada procenat. Probao sam od druga koji ima isti ulaz kao ja. Na njegov mob nece da puni isto, a sa njegovim originalom se moj puni kao zmaj.

Sad nece ni da pokaze da je punjenje pocelo. Ide zamena. Samo sad da li da doplatim za skuplji ili ne? Ovaj je 600.
Slusaj,nije ono sto je skuplje uvek i bolje.Nego gledaj da kupis punjac bas za tvoj telefon.Ne bi ni on bio mnogo skuplji par stotina dinara.Probaj ako mozes skini sa adaptera samo USB kabl,pa prikljuci na komp,ili lap sta vec imas,pa da vidimo sta ce se desiti.

Bacas pare na skart ... za 200 kupis na buvljaku odlican polovan original pritom.
U Ikea imaju isto type c kablove , bolje to nego levi shopovi koji valjaju ultra jeftine kineze.

Evo na oglasima , to nemas u radnji .. posto ide ili uz telefon ili uz punjac a cena im nije mala.

Dakle samo ovako nesto.

https://www.kupujemprodajem.com/mob...-c-kabel/oglas/116419280?filter_id=1148514965

https://www.kupujemprodajem.com/mob...e-c-kabl/oglas/116752630?filter_id=1219605832

Nisam stigao u subotu da se javim da sam resio problem.
Odneo sam tamo i probali na licu mesta gde kupljena kabla lepo radi. Samo sam kupio novi adapter ista marka kao kabl. Radi sve ok. Receno mi je da adapter ne sme da bude star. Ja mob koristim godinu i 4 mes. Kazu da je moj adapter bio problem. Motorolin adapter nije prihvatio novu kablu, ali je prihvatio kablu od originala dobijen uz ZTE. Od ZTE-a adapter prihvatio je novu kablu i radio je sa starom original kablom.

Nisam stigao u subotu da se javim da sam resio problem.
Odneo sam tamo i probali na licu mesta gde kupljena kabla lepo radi. Samo sam kupio novi adapter ista marka kao kabl. Radi sve ok. Receno mi je da adapter ne sme da bude star. Ja mob koristim godinu i 4 mes. Kazu da je moj adapter bio problem. Motorolin adapter nije prihvatio novu kablu, ali je prihvatio kablu od originala dobijen uz ZTE. Od ZTE-a adapter prihvatio je novu kablu i radio je sa starom original kablom.
Drago mi je da je resen problem.

Back