Nova graficka

Pa ja sam je novu platio sa garancijom 2 godine pardon trebao sam reci ne ocekujem neke jake igrice :D
Koje bih igrice novije mogao pokrenuti sa njom ?

Ne igram igrice ali sa tim verovatno nećeš moći ni jednu novu igricu da pokreneš, I ja sam imao garanciju kad sam je kupio. Ta kartica je pre svega namenjena za gledanje HD videa, Definitivno si platio više nego što vredi. Jeste poskupela od kad sam ja uzeo ali 40€ je previše,

mislim da sa tim sranjem mozes pokrenuti nove igre na low/medium balansirano podesavanje,ali samo ako imas solidan cpu i dovoljno rama. jesi li ti to novo ili polovno? imas extra polovnih kartica za manje pare,s tim sto moras da gledas da zadnje tri brojke budu 600/650 ili vise,jer sve sto je ispod toga je slabije i nije za igre preporuceno. recimo,nekad je hd4350 bila jako losa za igre,4650 tu i tamo,4670 solidna,a 4770/4850 vrlo dobra.odlicna,a hd4870 extra. ista ti je stvar i sa novijim karticama,samo gledaj te brojke kad kupujes,s tim sto prva brojka ne oznacava nista bitno vezano za performanse,vec samo seriju koja je trenutno u proizvodnji,odnosno godinu proizvodnje,tj kada je bila ''u modi''.

mislim da sa tim sranjem mozes pokrenuti nove igre na low/medium balansirano podesavanje,ali samo ako imas solidan cpu i dovoljno rama. jesi li ti to novo ili polovno? imas extra polovnih kartica za manje pare,s tim sto moras da gledas da zadnje tri brojke budu 600/650 ili vise,jer sve sto je ispod toga je slabije i nije za igre preporuceno. recimo,nekad je hd4350 bila jako losa za igre,4650 tu i tamo,4670 solidna,a 4770/4850 vrlo dobra.odlicna,a hd4870 extra. ista ti je stvar i sa novijim karticama,samo gledaj te brojke kad kupujes,s tim sto prva brojka ne oznacava nista bitno vezano za performanse,vec samo seriju koja je trenutno u proizvodnji,odnosno godinu proizvodnje,tj kada je bila ''u modi''.

Kartica nije sranje, radi solidno za ono što je namenjena. Jedna je od boljih koje sam koristio.

Imam 2GB rama i procesor Intel Core 2 Duo CPU E8400 3.00GHz 3.00GHz ali sam jos zaboravio napomenutida na toj grafickoj imam jos skoro 1GB dodijeljen memorije od rama...
Pa me zanima da li bih na ovoj grafi mogao goniti igrice koje zahtijevaju 256mb grafu i po neku koja zahtijeva 512mb tjst nesto Cod4MW2,Assasin Creed 1,Pes 2011,Pes 2012,Moun and Blade,NFS Most Wanted,Carbon,Prostreet,itd ...
Ali sam na YT gledao kako ljudi na ovoj istoj grafi gone Far Cry 3,4 Battlefield 4,Mortal Kombat X,pa cak i Assasin Creed 3 ?

Pozdrav evo uzeo sam danas grafu za 40 evra AMD Radeon HD 5450 512 MB pa ako mozete da mi kazete neko misljenje o toj grafi i koje bih igrice mogao pokrenuti sa njom ocekujem neke najnovije i ultra tera igrice :D
pretplatio si tu karticu za te pare bolje da si uzeo polovnu
https://www.kupindo.com/Graficke-kartice/28987649_Sapphire-5830-Extreme-1GD5
ili
https://www.kupindo.com/Graficke-kartice/28335385_RADEON-HD6670-1GB-DDR5
ili
https://www.kupindo.com/Graficke-kartice/27068789_Radeon-HD-5750-PowerColor-1GB-128-Bit-G-DDR5

Imam 2GB rama i procesor Intel Core 2 Duo CPU E8400 3.00GHz 3.00GHz ali sam jos zaboravio napomenutida na toj grafickoj imam jos skoro 1GB dodijeljen memorije od rama...
Pa me zanima da li bih na ovoj grafi mogao goniti igrice koje zahtijevaju 256mb grafu i po neku koja zahtijeva 512mb tjst nesto Cod4MW2,Assasin Creed 1,Pes 2011,Pes 2012,Moun and Blade,NFS Most Wanted,Carbon,Prostreet,itd ...
Ali sam na YT gledao kako ljudi na ovoj istoj grafi gone Far Cry 3,4 Battlefield 4,Mortal Kombat X,pa cak i Assasin Creed 3 ?

ta deljena tzv. hipermemorija ne vredi nista u igricama. cak i sama kolicina memorije graficke kartice vredi jako malo,daleko je vazna sama brzina te memorije,kao i memorijska propusnost (bandwidth). mislim da je ta kartica 128-bitna,sto je jako lose za danas. ali te starije igre u prvom redu sto si naveo ce da rade solidno. a sa ovim novim ce biti cimanja,izmedju ostalog zato sto takodje traze procesor za 4 jezgra,kao recimo core2quad q6600, kao minimum. ali rade i sa dva jezgra.

Evo sad sam cero na ovoj grafi NFS Pro Street na ultra high postavkama i radi bez ikakvog seckanja nego imam jos jedno pitanje ja na ovoj grafi imam 1gb od rama i kako bih sad taj 1gb mogao da vratim na ram onda bih imao 3gb rama :D

fire-pro-w9100-graphics-card.png

• 16GB GDDR5 memory
  • 512-bit memory interface
  • 320 GB/s memory bandwidth

• 2,816 stream processors (44 compute units)
  • 5.24 TFLOPS peak single-precision floating-point performance
  • 2.62 TFLOPS peak dual-precision floating-point performance

:mrgreen:

Pozdrav evo da se javim i ja nakon nekih mjesec dana koristenja ja sam zadovoljan ovom grafom...
Ja nisam ni ocekivao da cu moci neke novije naslove ali ja i bas ne igram toliko igrice ali evo u ovih mjesec dana sam ih malo vise igrao i na ovoj kartici sam vrtio Cod MW 1 na medium/low,MW2 isto tako njega trenutno igram,Cod World at War nekako jedva na low,Pes11,12,13 prva 2 na high a 13 na medium,NFS Prostreet,Undercover na medium,Moh Airborne na medium,Moh 2010 sve na very high,Ghost Recon Advanced Warfighter na medium mada moze i na high ali secne tu i tamo ponekad pa mi je nekako lepse na medium,Arma 1 , 2 obadve na medium/high,pa ako imate jos neku dobru igricu za moju grafu preporucite mi
Inacee odusevljen sam bio kada sam video kojom brzinom mi se renderuju klipovi sa ovom grafom i sada je ne bih mijenjao zato sto mi je vise potrebnije za yt nego za igrice i kada pretvori snimak u HD snimci su neverovatni :D

Back