Nova demokratska Jugoslavija

od svih gluposti ovo je VRH BRATE eto ti odgovor za Kraljevinu Jugoslaviju Srbi su platili trecinom stanovnistva ,za Socijalisticku Jugoslaviju cetvrtina i malo vise(Ustase nisu vodile evidenciju na papirima kao Nemci).Raspad SFRJ ako malo logicno razmislis (pretpostavljam da je nemoguce) jer ne bi ni ovo lupio kao glupost ,opet smo mi najgore prosli u svakok pogledu.Da ti objasnjavam o ekonomiji za vreme SFRJ sta je sve Srbija gradila po ostalim republikama i kako je iskoriscavana ne bi ti uslo u glavu.

Ajde bre....a sad se razpiši šta se sve vi gradili u Sloveniji????????? Da,da stvarno su Srbi kod nas gradili ali su zapošleni un našim firmama i za naše pare ionako su zbog komunjarskog sistema prvo sve naše pare otišle u BG pa se onda mizerija vračala ali još se uvek sa tom mizerijom dosta toga uradilo.I slažem sa sa vama koji pišete da nečete nove juge.sad je najbolje svak je gazda za sebe,potrošiš koliko imaš a ne koliko možeš.

Ajde a sad opet pljujte....

Ajde bre....a sad se razpiši šta se sve vi gradili u Sloveniji????????? Da,da stvarno su Srbi kod nas gradili ali su zapošleni un našim firmama i za naše pare ionako su zbog komunjarskog sistema prvo sve naše pare otišle u BG pa se onda mizerija vračala ali još se uvek sa tom mizerijom dosta toga uradilo.I slažem sa sa vama koji pišete da nečete nove juge.sad je najbolje svak je gazda za sebe,potrošiš koliko imaš a ne koliko možeš.

Ajde a sad opet pljujte....

necu da se raspisem o tome koje grtadio fabrike posle II sv rata u SLO i da pljujem
posto je u Srbiji industralizaciju zapoceo jos Knez MIhajlo Obrenovic XIX vek

Topolivnica Kragujevac
Zelezara Smederevo
Obilicevo barutana Krusevac
DIN NIs
Tekstil Leskovac

izvinjavam se sto sve nisam nabrojao iam mnogo
i da ne nabrajam

TAM,KRKA,CELJE,TOMOS,ELAN,GORENJE,IMV,CIMOS,LESNINA,FRUCTAL,ROG i ostalo je sve posle II sv. rata a ko je selio industriju iz Srbije u SLO,HR,BiH pitaj Jugonostalgicare

ali to i onako nije bitno sta je bilo pre ko zna koliko godina a bitno je

zasto na pasti Merima AZULYN pise Made in Slovenia

i zasto je Srbija prepuna akumulatora Vesna i ostalih Slo gluposti a la mala privreda zasto je merka**or u BG a ne Ma*i u Ljubljani i ne prodaje se Black H**se u Slo
ako ste u EU prodajte njima te zezalice

:roll:Kakav sam to ja neznalica :confused::oops:,hvala ti "tovariš" sad sve znam8-)

ovo sve mozes i kod tebe u SLO da proveris o firmama

ne kazem da si neznalica nisam nikakav yugonostalgicar,tovaris

kapiras8)

TAM je firma koja je preseljena iz Kraljeva ili iz nekog mesta u Centralnoj Srbiji koje je bilo
po sistemom IKARUSA za proizvodnju aviona IKA-3,kao i koncern sklapanja nekih elementa za avione ITA i GER licence
A ELEN je firma koja je napravljena od strane JNA u pocetku za proizvodnju skija za vojsku a posle za siroke narodne mase
A IMV,CIMOS. su samo sklapali renoe i citroene dok je u Kragujevcu vec bila proizvodnja sada kvalitet tih automobila je druga tema

ali dobro ajde u pravu si da niste usli u Kraljevinu SHS ne bismo vam oteli smemirski program koji ste vec bili razvili

Kome samo padne na pamet ideja o stvaranju neke Nove Jugoslavije treba mu preventivno slomiti ruke i noge:evil:Jos koliko grobova treba zasejati po Balkanu da se konacno razbiju iluzije o bratstvu:confused:

pa mi i jesmo prihvatili 2x bratstvo i jedinstvo 1921 i 1945 i oprosti sve grehove i zlocine a vidi koga sad krive za raspad SFRJot

Zamisli ovu SF verziju
da je u Srbiji na primer 1990 raspisan referendum o otcepljenju od Yuge ili pomenut
i da je kojim slucajem uspeo

sta bi sada bilo i kako bi se zavrsilo i ko bi onda bio kriv????

a EU naziva SFRJ +AL-Slo neki zapadni balkan i vec u BG postoje neke tzv. ""nevladine humanitarne"" organizacije koje nesto kao ispituju javno mnjenje i ne bi cudilo da je i ova tema provokacija u tom smeru.
NE DAJ boze da one za nekih 5 godina budu neki deo vlasti i sl.

A i ne zaboravimo zahvaljujuci rezimu pored Sljivovice,Karadjordjeve snicle,Ajvara i jos cega sve najveci,prvi i najbolji brend Srbije je Joza. Ko o cemu penzioneri o penziji????:twisted:

Kome samo padne na pamet ideja o stvaranju neke Nove Jugoslavije treba mu preventivno slomiti ruke i noge:evil:Jos koliko grobova treba zasejati po Balkanu da se konacno razbiju iluzije o bratstvu:confused:

Imaš i ovaj scenarij:
I Srbija i Hrvatska su u EU, i nema između granica!
Hoće li stalno biti nekih čarki na nacionalnoj osnovi, ili treba u kratkom roku zasejati dovoljno grobova da bi kasnije bio mir!?

Prema tome, da sam ja EU, i da hoću obe države u EU, ja bih PRVO spojio Srbiju i Hrvatsku, pa kada se stabilizuje stanje...može u EU!:D

Imaš i ovaj scenarij:
I Srbija i Hrvatska su u EU, i nema između granica!
Hoće li stalno biti nekih čarki na nacionalnoj osnovi, ili treba u kratkom roku zasejati dovoljno grobova da bi kasnije bio mir!?

Prema tome, da sam ja EU, i da hoću obe države u EU, ja bih PRVO spojio Srbiju i Hrvatsku, pa kada se stabilizuje stanje...može u EU!:D

to je genijalno neizvodljivo,a sto smo se onda cepali
da bi se spajali to nema ni u kvantnoj fizici.

Back