Nov Frižider bruji ko traktorče!

Leeman

Zainteresovan član
Poruka
428
Drugari pomagajte!

Preselili smo se u stan sa otvorenom kuhinjom i pošto smo u starom stanu imali gazdaricin frižider od ko zna kada (ali je bio nečujan) reko ajde kupićemo novi za useljenje i tu počinje agonija.

Nakon raspitivanja po forumima i po prodavnicama rečeno mi je da za otvorenu kuhinju uzmemo najtiši model od 35db (standard je oko 40db) te No Frost i sa Inverter Motorom jer on ima život od 10-15 godina trajanja.

Uzimamo Samsungov model koji odgovara kriterijumima za oko 600evra koji radi ovako:

10minuta besčujno, 20 minuta čuješ da radi ali ne smeta uvetu i onda raspali 30 minuta ko traktorče da bruji!

Noću oko 20h krene pa vergla po sat vremena i duže tako!

Nakon par nedelja korišćenja zovemo Samsung kao sve okej šalju servisera on ugradjuje neke rezonantne magnete podiže prednje nogice kao sad će biti tiši...hoće malo sutra!

Nedelju dana kasnije reklamiram ponovo uredjaj u Samsung podršci kupcima kažu ne sme da bruji ko traktor nikako eventualno kod ekstremnih promena spoljašnje i unutrašnje temperature do čega naravno ne dolazi.

Serviser će opet doći sledeće nedelje pa ako je neko imao sličam problem šta da mu kažem da me ne pravi budalom.

Gledam ima frižidera za 300evra koji su No Frost pa šta smo plaćali tolike pare već smo pri kraju sa živcima :(

Da li uopšte još mogu da se kupe frižideri koji rade po starom principu i ako mogu koji su to modeli i da li ta tehnologija ima neki naziv?

Znam da ovi novi kao stalno održavaju temperaturu a ranije si imao hladno pa pada temperatura pa opet postiže odredjenu temperaturu ali besčujno!

Hvala unapred na pomoći baš smo pri kraju sa živcima zbog ovog frižidera!

Uzeo sam 1 beko kom je pucao freon kao kapisla nonstop isto tako nas budio nocu,u radnji nevezanoj za kupovinu kaze prodavacica da su imali iste zalbe ,to je dovoljno da se vrati,drugi uzmem opet beko drugi model koji lepo radi,onom prvom se vremenom slegne pa je tisi, sto moze biti da se prilikom transporta poremeti,u svakom slucaju istrajati i ne pristati na izgovore,snimiti zvuk i u radnju
I ne uzimaj no frost jer se kvari hrana,nista ne ledi kod obicnih kombinovanih

Prvi put čujem da je neko za frižider dao 600 evra. Pa to se bar zna, kupuješ polovne dobro očuvane. Baš zato što je nekada bio kvalitet, danas ti se tehnika razna svodi na to da ti šljaka do garancije, sve posle dve godine je bonus.
Ima
ovaj kosta 3 soma a mogao sam da uzmem za 800 e . Ali gde sad bacati pare u ovo doba.
71O31clz6mL._SL1500_.jpg

Drugari pomagajte!

Preselili smo se u stan sa otvorenom kuhinjom i pošto smo u starom stanu imali gazdaricin frižider od ko zna kada (ali je bio nečujan) reko ajde kupićemo novi za useljenje i tu počinje agonija.

Nakon raspitivanja po forumima i po prodavnicama rečeno mi je da za otvorenu kuhinju uzmemo najtiši model od 35db (standard je oko 40db) te No Frost i sa Inverter Motorom jer on ima život od 10-15 godina trajanja.

Uzimamo Samsungov model koji odgovara kriterijumima za oko 600evra koji radi ovako:

10minuta besčujno, 20 minuta čuješ da radi ali ne smeta uvetu i onda raspali 30 minuta ko traktorče da bruji!

Noću oko 20h krene pa vergla po sat vremena i duže tako!

Nakon par nedelja korišćenja zovemo Samsung kao sve okej šalju servisera on ugradjuje neke rezonantne magnete podiže prednje nogice kao sad će biti tiši...hoće malo sutra!

Nedelju dana kasnije reklamiram ponovo uredjaj u Samsung podršci kupcima kažu ne sme da bruji ko traktor nikako eventualno kod ekstremnih promena spoljašnje i unutrašnje temperature do čega naravno ne dolazi.

Serviser će opet doći sledeće nedelje pa ako je neko imao sličam problem šta da mu kažem da me ne pravi budalom.

Gledam ima frižidera za 300evra koji su No Frost pa šta smo plaćali tolike pare već smo pri kraju sa živcima :(

Da li uopšte još mogu da se kupe frižideri koji rade po starom principu i ako mogu koji su to modeli i da li ta tehnologija ima neki naziv?

Znam da ovi novi kao stalno održavaju temperaturu a ranije si imao hladno pa pada temperatura pa opet postiže odredjenu temperaturu ali besčujno!

Hvala unapred na pomoći baš smo pri kraju sa živcima zbog ovog frižidera!

Ponekad se to desi kada gume koje drže motor kao amortizaciju i zaštitu od vibracija i buke, spadnu ili se pomaknu iz svog ležišta.

Ma ne bre to su novi samsung frizideri ali je za taj samsungov model motore sporucio boing. Zbog toga se cini da su glasniji motori, skinuti sa aviona jer niko ne putuje zbog korone.

/////

Keva uzela neki 2m friz sa zasebnim odeljkom za zamrzavanje platila 120 150 eura polovan ali odlicno ocuvan. A nov je kostao tada 46.000 din. Tih je i kulturan friz ne pokrece avionske turbine, gotovo necujan.

Moze trampa za taj tvoj skup uz tvoju doplatu.

Ne mogu da okačim zvučnu datoteku da čujete evo sad radi ko blesav **** mu mater....ima da mi daju novi ako mi sad ne reše problem mamu im njihovu...
90% je da problem pravi motor. Imaš puno pravo da tražiš i insistiraš da ti poprave ili da zamijene sa drugim.
Kao što sam već napisao, vrlo moguće je da su gumice koje drže motor a ujedno služe kao zvučna izolacija,prilikom transporta iskočile iz svog ležišta.
Ako je tako, motor frižidera nije u konusu, direktno se naslanja na metalni nosač i samim tim se stvaraju nepotrebne vibracije koje stvaraju odredjeni zvuk, tj buku.

To se može lako provjeriti a i popraviti u momentu kada motor stvara buku, mehaničkim putem ga "umiriti", pomaći i na taj način ustanoviti da li je motor destabilizovan i ne leži pravilno u svom ležištu. Ipak, ako niste vične tome, ne dirajte..
Buku može praviti i rešetka, (malo vjerovatno), pojedini elementi frižidera, kao i sam motor koji moguće da ima "fabrički" problem.
Rashladni aparati u većini slučajeva prave odredjenu buku, kada nisu postavljeni pravilno, tj kada su iskošeni, nagnuti, kada "vagaju" i sl.

Moze biti mnogo uzroka.Frizider mora biti strogo postavljen pod libelu.Uzduz,popreko i po dijagonali.Moguce je da je ventilator na motoru los ili neodgovarajuci.Mozda treba podesiti motor,jer se slucajno poremetio od transporta..Inace imam dva gorenje frizidera,jedan je kombinovan,pola zamrzivac,pola frizider i jedan dubeci zamrzivac.Ni jedan se skoro ine cuje kad radi.Znaci moras dobro da naculjis usi da bi ga cuo da radi,a svi su "No Frost"Nego ako to servis ne moze daregulise,onda da ti zamene motor,ili ceo frizider,pa nek oni lupaju glavu i vide zbog cega je to tako.

Back