Notari neće da overavaju dokumenta na latinici, a ovo je RAZLOG

Čovek je lepo odgovorio!

Možda da izmenimo ćirilicu jer je opšte poznato da je Vuk slovo "j" uzeo upravo od Hrvata?

Вук ј није узео од Хрвата, већ од латинског алфабета.
Али абецедни састав какав ето ти користиш овде је саставио Људевит Гај, истакнути хрватски културни и јавни радник, радио је и живео у Загребу углавном, тај абецедни састав, настао за Хрвате и Хрватима, уз незнатне измене смо ми Срби добили управо од- Хрвата, да нам ето полако, да се Власи не досете, замени наше хиљадугодишње, или ако ћете ме боље разумети, tisućugodišnje писмо.

Вук ј није узео од Хрвата, већ од латинског алфабета.
I zato treba Srbija da svojim građanima nameće dodatne troškove???

Možda i ne upravo zato, objasni zašto bi Srbija trebalo da svojim građanima nameće dodatne troškove?

Vuk je zločinac našeg jezika i pisma. Austrijski plaćenik. Fuj.
Da, čuo sam takvu izjavu više puta. Jedino nikada niko nije uspeo da objasni u čemu je njegov greh.

Koji je to zločin učinio?

I zato treba Srbija da svojim građanima nameće dodatne troškove???

Možda i ne upravo zato, objasni zašto bi Srbija trebalo da svojim građanima nameće dodatne troškove?

А шта мислиш да укинемо српски језик у потпуности (ионако је полуукинут у Србији, мањине га готово и не знају, поготово на ћирилици), да се пребацимо на енглески, замисли које би то биле уштеде, трговина итд..

Мислим оно, кад већ крчмимо и језик и писмо и територију, дај да то одрадимо до даске, а не на ситно...

kroz skolstvo se i sada uce oba pisma ravnopravno

ovo je neki pokusaj vracanja hrvatima proterivanje cirilice

ne vidim neku korist ali bi onda trebalo izbaciti latinicu i iz skolstva kao i iz ovih delova koji imaju mogucnost da je zvanicno koriste

mada mislim da je to korak unazad

А шта би онда био корак унапред?

oba pisma zvanicna , koristi kako ko hoce , priznata oba , overavaju se oba

То није никаква равноправност већ произвољност и хаос, и у крајњој линији потисловање домицилног хиљадугодишњег писма, због чега бисмо ми допуштали и због чега допуштамо тако нешто, који је разлог за то?

jedino prakticnost

a imam utisak i da se vise koristi latinica

То што се тренутно користи, то је резултат уништавања колективног памћења народа, и то се може и мора променити.
А у времену где један клик све решава практично је без везе говорити о практичности, сем онима који мисле да не може мени телевизора на српском и ћирилицом и који мисле да је латиница боља јер се ето њоме пишу програмски језици..

jedino prakticnost

a imam utisak i da se vise koristi latinica

Тако је, слажем се, практичност.
Једини критеријум који треба поштовати.
Нарочито кад га поштују они којима треба нешто од државе, као ови:
mcdonalds-nevsky.jpg

Back